juče ili prekjuče jedan kolega reče: hebo ti dionicu koja jedan dan skoči 20% a drugi padne 40%… [thumbsup] [lol]
Evo LJUBO JURČIĆ komentira kako je ZSE špekulativna burza i da tu nema zdrave pameti sa trgovanjem
jako kontrolirana da…….to znamo ,treba nam par stranih fondova da mirovincima poremete planove……
Evo LJUBO JURČIĆ komentira kako je ZSE špekulativna burza i da tu nema zdrave pameti sa trgovanjem
jako kontrolirana da…….to znamo ,treba nam par stranih fondova da mirovincima poremete planove……
[/quote]
Poslje ovih ocjena iz EU jučer što su objavili da smo NISKORIZIČNA ZEMLJA ulaze 2 fonda u kratkom vremenu to sam jučer rekao da je odzvonilo DINKECU
Ova soba ima gazdu a mi smo samo gosti koji moramo paziti kako se ponašamo da nebi dobili nogu.Nema gost pravo u tuđoj kuči premještati namještaj,barem ne po bontonu. [angry] Šuti i trpi i pazi da ti ne zapamte facu [lol]
Da, samo ako ćemo razvijati odnos na strahu, kakav je to odnos?
Ja sam za partnerski odnos između davatelja usluge i primatelja.
Zar nisu svi za to, ili nekom od korisnika odgovara strah???
Prjedlozi su uvijek dobrodošli koliko god se nevažnima sada čine.
Pozdrav
opet su -jajare- šićarile koju kunu, ne razmišljajući koliko kuna bacaju u vjetar…
Naša burza je čista kladionica, idiotska.
Kod nas 90% ulagača ni ne pomišlja ostati dugoročno u nekoj dionici, zato niti pozitivna financijska izvješća nemaju nikakvog utjecaja na cijenu dionica. Ne zanima njih nikakav izvještaj niti buduće poslovanje. Bitno im je samo da POGODE dionicu koja će sutra rasti, da bi istu prekosutra prodali nadajući se zaradi od 10%. Nitko prije kupovine bilo koje dionice ne stane, te se ne zamisli gdje i kako će ta firma poslovati za 10 godina.
90% majstora burzu smatra profinjenom kladionicom i ničim više, gdje je jedino bitno POGODITI a ne ulagati. Ti ljudi koji kupuju dionice niti ne znaju točno što je to dionica, što je to nominalna vrijednost, a što je najgore ne znaju niti što su to kupili.
Odličan primjer vam je ATPL – jučer i danas.
Nije uopće čudno što 90% ljudi na kraju izgubi novac. Zašto?
Zato jer se ponašaju kao da su u kockarnici-kladionici, a zaboravljaju da uvijek kladionice i kockarnice dobivaju, a kockari gube (osim koji srećković, ali na kratke staze da namami ostale).
Sad, koliki od vas kupuju dionice dugoročno? Na razdoblje duže od 20 godina. Koliki kupuju dionice da si jednog dana kada odu u mirovinu dividendom pojačaju crkavicu koju će primati od penzije? Koliki kupuju za svoju djecu, da im osiguraju malo bolju budućnost. Rijetki. Možda sve skupa 10%. E, to su tih 10% što dobivaju na burzi.
A vi nastavite i dalje stavljati novac na crveno i crno.
Svaka čast majstore- ti si znalac a ne ovi-vračari-koji pogađaju i razbacuju se skraćenicama koje na našem tržištu u ovo vrijeme -krize- ništa ne znače. sve ovisi o špekulantima-što namisle to i bude. sada to mogu pa i rade, dok ne dođu ozbiljni-pošteni igrači. Hvala na uvrštenju…
@nokla&explorer.
Sad mi je jasno zasto neke dobronamjerne kolege bjesomucno vec danima drukaju za Ingru i DLKV ko da su jedine dionice na svijetu. Pa taj PBZ se je toliko nakrco da kad ih krene prodavat nece vrijediti nista. Nazalost. Jel zna netko koliko jos imaju mirovinci para u tim OIF-ima? i ima li jos ijedan mali udjelnicar?
[/quote]
Poslje ovih ocjena iz EU jučer što su objavili da smo NISKORIZIČNA ZEMLJA ulaze 2 fonda u kratkom vremenu to sam jučer rekao da je odzvonilo DINKECU
[/quote]
Ima ih još takvih..
[/quote]
[/quote]
Ima ih još takvih..
[/quote]
Pa mora se za njih pripremiti teren, pritom kupiti što niže, a i familiju osigurati.
A zatim ih ćekati da oni napumpaju, a onda će se familija iskrcavati.
Živjeli