Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovdje su se prije par dana spominjali fond manageri kao kriminalci koji žele srušiti burzu.
Ja zapravo mislim da su oni dobročinitelji i humanisti, koji su prije tjedan dana prodavali LKPC na 1225 kn, i ATPL na 700 kn i to nemilosrdno.
Oni ne znaju o vrijednosnim papirima ništa više nego prosječni ulagač. Jednako kao i mi prate trendove i kad se zaigraju ili nas dižu u nebesa ili bacaju u očaj.
Ovo što su napravili u proteklih mjesec dana je jednostavno neobjašnjivo, jer puno su toga prodali jeftino, a sada izgleda okljevaju s kupovanjem.
Još uvijek su mi neobjašnjivi ovi mali prometi ali valjda fondovi čekaju CROBEX na 3000 ili više?

Jedina likvidna dionica koju su mogli utopit u velikim količinama da isplate udjelničare je ATPL, vjerojatno ni sada ne stoje najbolje s cashom, pa im je trenutno vjerojatno glavna preokupacija zadržati postojeće udjelničare da ne bi opet morali prodavati. To se jedino može riješiti rastom crobija, ali večini OIF-ova je kupovna moć banana. Oni koji mogu kupovati imaju švedski stol i to će ovih dana obilato iskoristiti.

Surround all arround when it hits the ground

J.Glavaš iz BF-a izjavio da su sredstva od prodaje INA-e oročili u nekoliko banaka (veći dio) i
vratili posuđena sredstava (manji dio).za sada ništa od ulaganja u dionice.za oročena sredstva
uspjeli su dogovoriti i do 15% kamate na godišnjoj razini.

Možda kad dobije u svim bankama skupa pa zbroji kamatu lupa gluposti pa koja to banka daje kamatu 15% na godišnjoj razini pa pošto bi te banke trebale onda taj novac prodati da bi one zaradile bože moj svašta držiš na ovo svijetu
[/quote]

kamate nisu 15 % nego su neke banke npr Erste ,podigle kamate na štednju u iznosu 15-22 %
prema tome izračunaj ,ako je do sada bilo npr 6%….sada je to uvečano za 15%
dakle ….6.90%…
pozdrav
[/quote]
da ne lupate praznu slamu, imate neka objasnjenja…

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

..ko je najbolje prošao od minimuma do danas? nije li Konzum, ili.. volio bi znalca da istrese podatak iz rukava. HVALA

Nisam gledal sve dionice ali primjecujem da je ATPL od "dna" narasla cca 50%
[/quote]

Još 50% pa je na 2000kn.

[/quote]

Bez komentara….

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=f2ef8f54-92c1-4392-a9b0-425cf2039ef8

navodno teta je imala nos za ulaganje kao i rođo od novoselca da kupi IGH na 6k i ATPL na 700
mi cemo graditi jos 5 PP veli bandy valjda da osigura svoje i sebi slicne.
bolje da otvori ispostave u prizemljima zgrada sjedista banaka

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Ostala mi je hrpa love…kaj sad da radim ? Ima se smisla naganjati ili ….Pokušavala sam danas svašta kupiti..sve luđak do luđaka..ništa nisam mogla…

Pričekaj koji tjedan, možda i ranije, cijena će ti biti ista pa i niža, najviše mjesec dana.
Sutra i prekosutra će mnogi kapitalizirati.

Već su svi zaboravili na krizu.
Ne pomišljam biti 100% u dionicama.
Evo baš gledam padove u Americi u doba kriza, u valovima, svaki je niži od drugoga.
[/quote]
kolega pricate s prizvukom proslog svrsenog vremena kada pricate o krizi…
cudno za Vas,
http://seebiz.eu/hr/burze/crobex-oprez-dominira-iako-je-p_e-ove-godine-smanjen-cak-cetiri-puta,29118.html

slazem se jeftiniji smo od razvijenog svijeta i regije uz dobra FI
http://seebiz.eu/hr/burze/crobex-oprez-dominira-iako-je-p_e-ove-godine-smanjen-cak-cetiri-puta,29118.html

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

..ko je najbolje prošao od minimuma do danas? nije li Konzum, ili.. volio bi znalca da istrese podatak iz rukava. HVALA

Nisam gledal sve dionice ali primjecujem da je ATPL od "dna" narasla cca 50%
[/quote]

Još 50% pa je na 2000kn.
Na tih 2000kn sam se ja zamalo ukrcao u ATPL. Ali nisam

[/quote]

Ajd ponovno u skolu uciti elementarnu matematiku. Jos 50% na sadasnjih 1000 je 1500 a ne 2000

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

evo malo materijala za obradu!

http://www.seebiz.eu/hr/burze/analiza-crobex-prkosi-losem-globalnom-trendu,20458.html

samo što nije...

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

evo malo materijala za obradu!

http://www.seebiz.eu/hr/burze/analiza-crobex-prkosi-losem-globalnom-trendu,20458.html

Pa jel ti vidiš da je taj članak star 4 mjeesca ?? [shocked]

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

Hm,izgleda da je dosta euforije. Mislim da je bolje biti oprezan.

Neznam dali Barka Obama (čudna li imena) čita ovaj forum, ali želim mu čestitati i daj mu bog izbore svaki mjesec dva put – pa nek se zeleni…
[wink]

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

Hm,izgleda da je dosta euforije. Mislim da je bolje biti oprezan.

Bolje da mi postepeno idemo lagano gore,pa će sve bit ok,a ne divovskim koracima jer ćemo onda isto tako i nazad!

Evropa se crveni, e sada kuda bi mogli mi!!!

New Report

Close