Ostala mi je hrpa love…kaj sad da radim ? Ima se smisla naganjati ili ….Pokušavala sam danas svašta kupiti..sve luđak do luđaka..ništa nisam mogla…
trebala si opaliti po asku nakon 2370.
bilo je vidljivo iz aviona.
a mogla si i jucer – probijen ti je bio padajuci klin , koji je inace bull patern…
Ostala mi je hrpa love…kaj sad da radim ? Ima se smisla naganjati ili ….Pokušavala sam danas svašta kupiti..sve luđak do luđaka..ništa nisam mogla…
Pričekaj koji tjedan, možda i ranije, cijena će ti biti ista pa i niža, najviše mjesec dana.
Sutra i prekosutra će mnogi kapitalizirati.
Već su svi zaboravili na krizu.
Ne pomišljam biti 100% u dionicama.
Evo baš gledam padove u Americi u doba kriza, u valovima, svaki je niži od drugoga.
Nevjerojatno, ni riječi u dnevniku hatevea kao osvrt na današnji rast, a kad padne crobi 1% odma je udarna vijest potop, katastrofa, tragedija, smak svijeta.
..ko je najbolje prošao od minimuma do danas? nije li Konzum, ili.. volio bi znalca da istrese podatak iz rukava. HVALA
Mislim da si u pravu mačkice.
OPREZ!
Kriza je tek počela , jer ako je ovo kraj krize onda je nije ni bilo .
Vrijeme je dobro za trgovinu, ali ne i za euforiu .
Raznolikost porfelja uz dobre procjene ulaska i izlaska donose dobar profit , a trajnije gledano
ima mnogo jeftini dionica , a posebno onih sa dobrim dividendnim prinosom . SRETNO . [thumbsup]
..ko je najbolje prošao od minimuma do danas? nije li Konzum, ili.. volio bi znalca da istrese podatak iz rukava. HVALA
ULPL min. 600 kn danas 926 kn , 54% u 7 dana trgovanja, s tim da im je trezor pomagao
Imenjače dobro zapažanje s tim da je
u istom periodu i ATPL od minimalnih 650 primakla se tisućici .
Nije mi jasno zasto je doslo do raslojavanja na one koji su u cash poziciji i one koji su u dionicama? Ustvari, raslojavanje je OK, ali te silne provokacije i navlacenje vode na svoj mlin…
Imali smo onu zanimljivu temu o sadrzaju naseg portfelja koja je zamrla, a i ova Sto smo trzili nije nista bolja. Znaci, ne otkrivamo strukturu svojeg portfelja, niti transakcije, ali se hvalimo kako smo kupili u petak kad je bilo jeftino, a prodali jucer kad je bilo skupo i sad opet cekamo . Covjek bi pomislio da su ovdje sve bogatasi koji uvijek zaradjuju i kad raste i kad pada? Blago nama kad nitko ne gubi.
Stalno neko bacanje graha i predvidjanja. Prije smo imali "ide to gore", pa onda "ide to jos dolje". I jedno i drugo apsolutno iritantno, a ja samo punim svoju ignore listu.
Mislim da neki jos ne kuze da se ovakvo nesto jos nikad nije dogodilo i da samim time nitko ne moze predvidjeti sto ce biti posljedica svega ovoga. Ako smo grdo i brzo pali kao nikada do sada, zasto se ne bi tako brzo i oporavili? A zasto nebi otisli u drugu krajnost i jos dublje potonuli? Tko to zna? Vjerojatno nitko, a najmanje mi jadni forumascici. Bolje bi bilo onima u cashu da lagano pocnu kupovati, a oni u dionicama neka olaksaju dio svog portfelja i cekaju dalji razvoj situacije. Ako cete ici crveno – crno onda vam je lakse i brze to rijesiti u kockarnici nego ovdje cekati mjesecima uz zucno prepucavanje.
….copy paste iz drugog foruma..slazem se…..nije mi se dalo prepisivat……
Imenjače dobro zapažanje s tim da je
u istom periodu i ATPL od minimalnih 650 primakla se tisućici .
Kad se pogleda ovako jako ljepa zarada samo da se trend nije u tom trenu okrenuo, ATPL bi kako je krenula išla bi ispod 500.
Ali kako se kaže, tko ne riskira ne profitira!
Nisam gledal sve dionice ali primjecujem da je ATPL od "dna" narasla cca 50%
J.Glavaš iz BF-a izjavio da su sredstva od prodaje INA-e oročili u nekoliko banaka (veći dio) i
vratili posuđena sredstava (manji dio).za sada ništa od ulaganja u dionice.za oročena sredstva
uspjeli su dogovoriti i do 15% kamate na godišnjoj razini.
Možda kad dobije u svim bankama skupa pa zbroji kamatu lupa gluposti pa koja to banka daje kamatu 15% na godišnjoj razini pa pošto bi te banke trebale onda taj novac prodati da bi one zaradile bože moj svašta držiš na ovo svijetu
[/quote]
kamate nisu 15 % nego su neke banke npr Erste ,podigle kamate na štednju u iznosu 15-22 %
prema tome izračunaj ,ako je do sada bilo npr 6%….sada je to uvečano za 15%
dakle ….6.90%…
pozdrav