jedva čekam da ameri smjene onog miša mekinjaša(Buša), pa tko god drugi dože biti će bolje za cijeli svijet, pa i za naše tržište kapitala.
ako danas cijeli svijet pozitivno na to odgovori onda smo na pola puta u rješavanju svjetske krize.
[thumbsup] [lol]
Slučajno naletih na ovo:
Rješenje kojim se poništava transakcija sklopljena na Zagrebačkoj burzi d.d. dana 3. listopada 2007. godine, s brojem transakcije 430308, koja se odnosi na trgovinu vrijednosnim papirom oznake MNDS-R-A, izdavatelja Mundus d.d. Varaždin, ukupne količine 10 (deset) dionica. U rješenju se obrazlaže kako je Agencija uvidom u ispis iz knjige naloga brokerske kuće Complete Line utvrdila da su nalogodavac prodavatelj i nalogodavac kupac međusobno povezane osobe, u smislu da je prodavatelj direktor u tvrtki koja je bila kupac…
Jel zna netko za još kakav sličan slučaj?
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=79d1a224-c94c-48ca-b498-75491a4aadf1
hocemo li i mi konacno rasti?
Rocky5
E kad bi kazna za ovo bila i jednoj i drugoj strani novčani iznos od 10x vrijednost transakcije bilo bi reda na našoj burzi. Ovako, tih primjera može biti koliko hoćeš a kazni jok.
Njihov problem je kaj su oni sitne ribe pa se nisu znali paziti, veliki su puno lukaviji, sve znamo a nitko ništa nije dokazao.
– pročitala sam Vašu knjigu "Dnevnik malog ulagaća".
– moje pohvale za knjigu.
– tu sam i pratila Vaš put ulaganja.
– očito je kako ste u velikim minusima.
– probajte priznati barem sebi kako su ti OMF napravili bolje rezultate od Vas samih.
– i sada ih Vi mrzite jer oni ne žele podići tržište.
– strpite se, pa ovo je burza,
– najprije se treba akumulirati na ovim ili još nižim cijenama,
– a tek onda ide oporavak.
– oporavak će doći, jednoga dana, kada ga najmanje budemo očekivali.
– ali za to treba vremena.
– navratite na temu Best Buy,
– tamo Vam nema navlačenje, to je nešto sasvim suprotno nego forum Moj novac.
– pitajte što Vas god zanima.
– postanite i Vi uspiješni ulagać.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
ivana, draga, podsjećaš me na kolegicu sa susjednog foruma koja je htio da o njemu napišem knjigu. nije pogreška, to – kolegica, htio, a ne htjela. podosta forumaša zna o kome je riječ 🙂 ili bar misli da zna.
što se kolegice koja je htio da o njemu napišem knjigu tiče, posao je ‘pao’ na otkrivanju identiteta. nisam htio pisati knjigu o nicku, a ona nije htio otkriti identitet.
ova diskusija također ima smisla ako si ti spremna, ili spreman, otkriti identitet, ili će i ova rasprava na identitetu ‘pasti’…
što se tiče usporedbe prinosa mirovinskih i ostalih fondova, i malih ulagača, mene ti tu najviše zanima usporedba prinosa fondova s prinosima ponajviše fizičkih osoba na ovaj ili onaj način povezanih s menadžerima 🙂
kao iskusnjara, što ti misliš, ima li rodbina menadžera, imaju li njihovi prijatelji bolje prinose od fondova? 🙂 onako, iskreno, što ti misliš? naprosto me zanima istina, a zanima me i tvoje mišljenje.
i, da, jasno je da se ni ti meni ni ja tebi neću upucavati, ali – identitet, draga. tko si ti? pozivam te na kavu, ja častim 🙂
[/quote]
nece Ivana7 na kavu, ja zvao…vec odavno…
koliko cujem i mnogi drugi su "pali" sa tim kavama…
[cry]
Vlada neće ići u Investicije i sve stopira! Kakva glupost! Kad malo čovjek razmisli zašto mi kupujemo dionice na nižim razinama a ne na većim? Pa valjda jer su jeftine! A zašto vlada ne bbi najviše investirala sada kad su cijene najniže??? Jer su glupavci koji slušaju nekog predstavnika svjetske banke koji ni ne razumije razvoj već surove brojke, a one često zavaravaju.
Dakle kao što rekoh ako su vozarine pale, ako je čelik,željezo.bakar, i OIL ošao dolje, koja to država ne bi iskoristila. Sve će zemlje iskoristiti osim Hrvatske, A najviše Kina, USA.. i nakon velike potražnje kad cijene porastu naći će se neki pametnjaković iz Malosvjetske banke koji će reći e sad možete graditi. Dakle puno isplativije je graditi u vrijeme recesije nego rasta. Sve se vrti i sve je povezano. Ako se dionice kupuju na niskim razinama onda se i investira na niskim razinama.
Samo treba imati kapitala. A i krede su opet dostupne na međubankarskom tržištu. Dakle Sanaderu i komp. pamet u glavu
Danas će mirovinci ponovo pokazati tko je gazda.Viro će se braniti bez obzira na loše izvješće.
A MAGMA bi trebala u slobodan pad prema izvještaju.Ako ovako nastavi mogla bi brzo pod stećaj.
Da li će mirovinci podmetnuti leđa.Možda i hoće jer ionako raspolažu sa tuđim.
Treba se čuvati IPO-a fundamentalno precijenjenih dionica,koje se procijenjuju na temelju budučnosti.
MAGMA,OPTE,jedino ATGR nešto obećala i ostvarila,ali daleko od dobre kupnje u ovom trenutku
kada je sve drugo daleko jeftinije.
Po nalozima koji se postavljaju 20 miliona će biti nedostižan promet
A PTKM bi fondovi mogli zagušiti.Previše je zaradila u ovom kvartalu pa rast nebi bio primjeran,jer treba
od radnika kupovati što jeftinije.Pila naopako je fondovska politika.Na trulom zapadu danas bi MAGMA
pala barem 50%,a PTKM bi brodila prema 250.
Danas će mirovinci ponovo pokazati tko je gazda.Viro će se braniti bez obzira na loše izvješće.
A MAGMA bi trebala u slobodan pad prema izvještaju.Ako ovako nastavi mogla bi brzo pod stećaj.
Da li će mirovinci podmetnuti leđa.Možda i hoće jer ionako raspolažu sa tuđim.
Treba se čuvati IPO-a fundamentalno precijenjenih dionica,koje se procijenjuju na temelju budučnosti.
MAGMA,OPTE,jedino ATGR nešto obećala i ostvarila,ali daleko od dobre kupnje u ovom trenutku
kada je sve drugo daleko jeftinije.
1. MAGMA I OPTE JESU SMECE, MAGMA MALO MANJE JER BUDU ONI vec nekad napravili dobit, opte sumnjam
2. NEDIRAJ MI ATGR, on vrijedi puno vise nego kaj svi mislite, proajte neki DCF baciti…
3. SVE FIRME SE TEMELJE NA BUDUCNOSTI, zato je i TAPL nisko iako ce imati super izvjestaj jer sljedeci nece bas biti super, i to je to..
– pročitala sam Vašu knjigu "Dnevnik malog ulagaća".
– moje pohvale za knjigu.
– tu sam i pratila Vaš put ulaganja.
– očito je kako ste u velikim minusima.
– probajte priznati barem sebi kako su ti OMF napravili bolje rezultate od Vas samih.
– i sada ih Vi mrzite jer oni ne žele podići tržište.
– strpite se, pa ovo je burza,
– najprije se treba akumulirati na ovim ili još nižim cijenama,
– a tek onda ide oporavak.
– oporavak će doći, jednoga dana, kada ga najmanje budemo očekivali.
– ali za to treba vremena.
– navratite na temu Best Buy,
– tamo Vam nema navlačenje, to je nešto sasvim suprotno nego forum Moj novac.
– pitajte što Vas god zanima.
– postanite i Vi uspiješni ulagać.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
ivana, draga, podsjećaš me na kolegicu sa susjednog foruma koja je htio da o njemu napišem knjigu. nije pogreška, to – kolegica, htio, a ne htjela. podosta forumaša zna o kome je riječ 🙂 ili bar misli da zna.
što se kolegice koja je htio da o njemu napišem knjigu tiče, posao je ‘pao’ na otkrivanju identiteta. nisam htio pisati knjigu o nicku, a ona nije htio otkriti identitet.
ova diskusija također ima smisla ako si ti spremna, ili spreman, otkriti identitet, ili će i ova rasprava na identitetu ‘pasti’…
što se tiče usporedbe prinosa mirovinskih i ostalih fondova, i malih ulagača, mene ti tu najviše zanima usporedba prinosa fondova s prinosima ponajviše fizičkih osoba na ovaj ili onaj način povezanih s menadžerima 🙂
kao iskusnjara, što ti misliš, ima li rodbina menadžera, imaju li njihovi prijatelji bolje prinose od fondova? 🙂 onako, iskreno, što ti misliš? naprosto me zanima istina, a zanima me i tvoje mišljenje.
i, da, jasno je da se ni ti meni ni ja tebi neću upucavati, ali – identitet, draga. tko si ti? pozivam te na kavu, ja častim 🙂
[/quote]
nece Ivana7 na kavu, ja zvao…vec odavno…
koliko cujem i mnogi drugi su "pali" sa tim kavama...
[cry]
[/quote]
Niste dovoljno šarmantni [cool]
Ima nas nekoliko s foruma koji barem s vremena na vrijeme popijemo s njom kavicu uz ugodno druženje [wink]