Pad pred kraj 2007. zatim rast i nedostizanje prethodne razine početkom 2008. bio je jasan signal da postoji otvorena mogućnost za ovo što se dogodilo. Neki pravi znalci, i oni koji su dobro proučili povijest to su znali prepoznati. Ovi gore prozvani (FM i sl.) sigurno nisu okruženi neznalicama i logično je za pretpostaviti da su bili bolje opskrbljeni stručnim i neovisnim informacijama (interno). A da su naši "veliki igrači" u fondovima odrađivali neke stvari s kojima su bili upoznati neki njima bliski ljudi, to jesu, a i ubuduće hoće.
O tome je suludo razbijati glavu. Ali nek netko prokomentitra prošlotjedni rast ostalih burzi, a pad crobexa -0,06.(nije velik pad ali razlika je velika u odnosu na ostale).
@ StevoKramp
Realno Crobex bi trbao biti na cca 3600-3700 da bi na razinama P/E 16 što je stoljotni prosjek DJIA P/E i etalon za realnu vrijedost tržišta, ako takva postoji.
@Ostali
Malo vi požurujete oporavak. I ja sam svojedobno mislio da će sve ovo proći preko noći, ali sad se ne nadam previše.
Postoji dosta velik rizik za OMF-ove, kao jedine kupce na ZSE u ovom trenutku, ukoliko Crobi ode naglo preko 3000, da se dogodi lavina iskrcaja koju neće moći zaustaviti. Mislim da je realno očekivati da za 31.12. lagano dignu Crobi, ako zbog ničega onda zbog popravljanja godišnjih izvještaja vlastitih OIF-a. Pitanje od 100 kuna [cool] je; koja je to razina.
Također mislim da nas čeka još pokoji šok do 31.12.
Ali nek netko prokomentitra prošlotjedni rast ostalih burzi, a pad crobexa -0,06.(nije velik pad ali razlika je velika u odnosu na ostale).
Razlika je što se vani igra utakmica na burzi među manje više ravnopravnim takmacima. Mi tu utakmicu nemamo. Naše tržište je dirigirano.
@ StevoKramp
Realno Crobex bi trbao biti na cca 3600-3700 da bi na razinama P/E 16 što je stoljotni prosjek DJIA P/E i etalon za realnu vrijedost tržišta, ako takva postoji.
@Ostali
Malo vi požurujete oporavak. I ja sam svojedobno mislio da će sve ovo proći preko noći, ali sad se ne nadam previše.
Postoji dosta velik rizik za OMF-ove, kao jedine kupce na ZSE u ovom trenutku, ukoliko Crobi ode naglo preko 3000, da se dogodi lavina iskrcaja koju neće moći zaustaviti. Mislim da je realno očekivati da za 31.12. lagano dignu Crobi, ako zbog ničega onda zbog popravljanja godišnjih izvještaja vlastitih OIF-a. Pitanje od 100 kuna [cool] je; koja je to razina.
Također mislim da nas čeka još pokoji šok do 31.12.
Slažem se i ne slažem se. Što se tiče predviđanja crobija da, ali što se tiče naglog dizanja crobija i velikog izlaza malih ne, ljudi koji bi izašli na 3000 su kap u moru za OMF-ove, a osim toga nitko ne zna gdje je kraj rasta i u takvom rastu uvjek se želi više.
Ali nek netko prokomentitra prošlotjedni rast ostalih burzi, a pad crobexa -0,06.(nije velik pad ali razlika je velika u odnosu na ostale).
Razlika je što se vani igra utakmica na burzi među manje više ravnopravnim takmacima. Mi tu utakmicu nemamo. Naše tržište je dirigirano.
[/quote]
100% točno.
ali radije bih da mi zakon dopušta da se odreknem vlastite, to jest da me se ne sili zakonom da u fondove uplaćujem novac koji bi se jednog dana trebao vratiti meni. radije bih se sam brinuo za svoju starost.
– pročitala sam Vašu knjigu "Dnevnik malog ulagaća".
– moje pohvale za knjigu.
– tu sam i pratila Vaš put ulaganja.
– očito je kako ste u velikim minusima.
– probajte priznati barem sebi kako su ti OMF napravili bolje rezultate od Vas samih.
– i sada ih Vi mrzite jer oni ne žele podići tržište.
– strpite se, pa ovo je burza,
– najprije se treba akumulirati na ovim ili još nižim cijenama,
– a tek onda ide oporavak.
– oporavak će doći, jednoga dana, kada ga najmanje budemo očekivali.
– ali za to treba vremena.
– navratite na temu Best Buy,
– tamo Vam nema navlačenje, to je nešto sasvim suprotno nego forum Moj novac.
– pitajte što Vas god zanima.
– postanite i Vi uspiješni ulagać.
– I love this game.
Pozdrav !
Zadnje vrijeme ne pratim burzu i mogu vam reći da se dobro osjećam.
Imam još nešto friške love i to ću s vremenom uložiti i laganini.
O klin živce na stol pivce.
ali radije bih da mi zakon dopušta da se odreknem vlastite, to jest da me se ne sili zakonom da u fondove uplaćujem novac koji bi se jednog dana trebao vratiti meni. radije bih se sam brinuo za svoju starost.
– pročitala sam Vašu knjigu "Dnevnik malog ulagaća".
– moje pohvale za knjigu.
– tu sam i pratila Vaš put ulaganja.
– očito je kako ste u velikim minusima.
– probajte priznati barem sebi kako su ti OMF napravili bolje rezultate od Vas samih.
– i sada ih Vi mrzite jer oni ne žele podići tržište.
– strpite se, pa ovo je burza,
– najprije se treba akumulirati na ovim ili još nižim cijenama,
– a tek onda ide oporavak.
– oporavak će doći, jednoga dana, kada ga najmanje budemo očekivali.
– ali za to treba vremena.
– navratite na temu Best Buy,
– postanite i Vi uspiješni ulagać.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
ivana, draga, podsjećaš me na kolegicu sa susjednog foruma koja je htio da o njemu napišem knjigu. nije pogreška, to – kolegica, htio, a ne htjela. podosta forumaša zna o kome je riječ 🙂 ili bar misli da zna.
što se kolegice koja je htio da o njemu napišem knjigu tiče, posao je ‘pao’ na otkrivanju identiteta. nisam htio pisati knjigu o nicku, a ona nije htio otkriti identitet.
ova diskusija također ima smisla ako si ti spremna, ili spreman, otkriti identitet, ili će i ova rasprava na identitetu ‘pasti’…
što se tiče usporedbe prinosa mirovinskih i ostalih fondova, i malih ulagača, mene ti tu najviše zanima usporedba prinosa fondova s prinosima ponajviše fizičkih osoba na ovaj ili onaj način povezanih s menadžerima 🙂
kao iskusnjara, što ti misliš, ima li rodbina menadžera, imaju li njihovi prijatelji bolje prinose od fondova? 🙂 onako, iskreno, što ti misliš? naprosto me zanima istina, a zanima me i tvoje mišljenje.
i, da, jasno je da se ni ti meni ni ja tebi neću upucavati, ali – identitet, draga. tko si ti? pozivam te na kavu, ja častim 🙂
@ barmen
"- navratite na temu Best Buy,
– postanite i Vi uspiješni ulagać.”
Ha, ha, ha!
Iz lonca u padelu!
Jasno da ima. U najvećoj sprezi su ljudi iz AZ fondova i Splitske banke, skrbničkog računa.
Ta ekipa ima najviše kontakata. Najveće vile i najbolje automobile.
jedva čekam da ameri smjene onog miša mekinjaša(Buša), pa tko god drugi dože biti će bolje za cijeli svijet, pa i za naše tržište kapitala.
ako danas cijeli svijet pozitivno na to odgovori onda smo na pola puta u rješavanju svjetske krize.
što se tiče usporedbe prinosa mirovinskih i ostalih fondova, i malih ulagača, mene ti tu najviše zanima usporedba prinosa fondova s prinosima ponajviše fizičkih osoba na ovaj ili onaj način povezanih s menadžerima 🙂
kao iskusnjara, što ti misliš, ima li rodbina menadžera, imaju li njihovi prijatelji bolje prinose od fondova? 🙂 onako, iskreno, što ti misliš? naprosto me zanima istina, a zanima me i tvoje mišljenje.
He, he… kolega mislim da bi se trebali vise pozabavit sa imovinom mirovinaca sto je u obveznicama… preko 50% imovine je u obveznicama i depozitima… mislim da ce na ovom terenu buduci umirovljenici puno vise izgubiti nego na ulaganju u dionice… ovo o cemu Vi pricate trenutno ne utjece vise od 0,5% na pad vrijednosti imovine u fondu, naprotiv jos ce ulaganje u dionice dugorocno spasavat prinos fondova… pozabavite se malo makroekonomijom i inflacijom…