Kolege Tigrus,Mamus odite sutra ujutro na Britanac i prodajte tih Vaših 10 dionica ili kupite 10.samo nemojte drukati tak naivno.
Navodno tamo ima Ht za 150 kn.
Ledo za 150kn,Atpl za 150kn…..
neozbiljno je zavaravati da je ovo dno.
i da nece dalje tonuti….
dok je bilo sansi da se trend okrene koji je ovisio o sentimentu ulagaca na ZSE
i ja sam vjerovao u to…
sad vise ne vjerujem da ce se to uskoro dogoditi.
pa covjece, pogleda sto se dogadja oko tebe…
najtuznije je sto vi mislite da ja "drukam",
kaj imam "drukati" kad se nasa burza ponasa skolski tj. po "knjizi".
i sve mi pise na grafovima, plus nema prevara.
pa vec sam rekao da cu kupiti kad se pojavi patern obrata trenda.
ovo je i vise nego dovoljno za one koji razumiju sto pisem…
[angry]
[/quote]
Šta si prodao Ledo pa drukaš na 3000kn ,mislim da taj film nećeš vidjeti.Jer trend sa izborima se mjenja zasigurno.
[/quote]
volio bi da si u pravu i da se trend okrene.
sto mi znaci ledo na 3000, ako je trend i dalje padajuci i ja ga npr kupim za 3000,
a on padne na 2000.
i sto sam naparavio ?
popusio extra 50%…
kuzis, bitno je da se trend okrene,
a cijena po kojoj cemo kupovati je u ovom trenutku manje vazna…
[/quote]
Ovo nije nikakav trend, ovo je svakodnevno plašenje malih da daju svoje dionice za kikirik velikima.
Svi minusi i "pušenja" su samo "virtualni i vrijede za taj dan ili tjedan", sve će doći na svoje
kada lopine odluče da ono što su skupili u portfelj mora narasti, al onda će to ići vrlo brzo.
Sada smo pobrisali 5 godina rasta vrijednosti dionica i za najveće i najgramzivije grabežljivce to
bi trebalo biti dovoljno. Dobro su iskoristili psihologiju mase i drukanje ne vodi ničemu osim – moglo bi se dogoditi da ovo virtualno stanje lopovskog spuštanja cijena velikih, svarno počne kočiti firme u poslovanju.
Pa ljudi, nisu dionice LCD telka koja mora svaki mjesec pasti, jer izlazi tehnološki noviji model,
zbrojite si misli i stanite konačno na loptu !
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=feb06a47-ae98-4dfa-bfbf-f00e4820aad1
navodno nema krize al nas virtualni sekto hebe
Kolege Tigrus,Mamus odite sutra ujutro na Britanac i prodajte tih Vaših 10 dionica ili kupite 10.samo nemojte drukati tak naivno.
Navodno tamo ima Ht za 150 kn.
Ledo za 150kn,Atpl za 150kn…..
neozbiljno je zavaravati da je ovo dno.
i da nece dalje tonuti….
dok je bilo sansi da se trend okrene koji je ovisio o sentimentu ulagaca na ZSE
i ja sam vjerovao u to…
sad vise ne vjerujem da ce se to uskoro dogoditi.
pa covjece, pogleda sto se dogadja oko tebe…
najtuznije je sto vi mislite da ja "drukam",
kaj imam "drukati" kad se nasa burza ponasa skolski tj. po "knjizi".
i sve mi pise na grafovima, plus nema prevara.
pa vec sam rekao da cu kupiti kad se pojavi patern obrata trenda.
ovo je i vise nego dovoljno za one koji razumiju sto pisem…
[angry]
[/quote]
Šta si prodao Ledo pa drukaš na 3000kn ,mislim da taj film nećeš vidjeti.Jer trend sa izborima se mjenja zasigurno.
[/quote]
volio bi da si u pravu i da se trend okrene.
sto mi znaci ledo na 3000, ako je trend i dalje padajuci i ja ga npr kupim za 3000,
a on padne na 2000.
i sto sam naparavio ?
popusio extra 50%…
kuzis, bitno je da se trend okrene,
a cijena po kojoj cemo kupovati je u ovom trenutku manje vazna…
[/quote]
Ovo nije nikakav trend, ovo je svakodnevno plašenje malih da daju svoje dionice za kikirik velikima.
Svi minusi i "pušenja" su samo "virtualni i vrijede za taj dan ili tjedan", sve će doći na svoje
kada lopine odluče da ono što su skupili u portfelj mora narasti, al onda će to ići vrlo brzo.
Sada smo pobrisali 5 godina rasta vrijednosti dionica i za najveće i najgramzivije grabežljivce to
bi trebalo biti dovoljno. Dobro su iskoristili psihologiju mase i drukanje ne vodi ničemu osim – moglo bi se dogoditi da ovo virtualno stanje lopovskog spuštanja cijena velikih, svarno počne kočiti firme u poslovanju.
Pa ljudi, nisu dionice LCD telka koja mora svaki mjesec pasti, jer izlazi tehnološki noviji model,
zbrojite si misli i stanite konačno na loptu !
[/quote]
ok, slazem se.
ali tvrdim da ovo nije dno i kraj plasenja.
ne bi trebalo kupovati….
mozda samo onako plus, minus 2%…
a zasto ne bi odigrali na sigurno kako vlad predlaze?
Svakakve prazne slame se ovdje dade pročitati. A vrlo malo toga konstruktivnoga. Uglavnom navijanje za daljnji pad.
Sreća naša što se to ipak neće desiti (barem ne nadolazeći tjedan). Amerikanci gotovo da i nisu pali u petak (usporedba s nama). A neće niti u ponedjeljak. Ta tko će prodavati dionice po ovim cijenama
Svakakve prazne slame se ovdje dade pročitati. A vrlo malo toga konstruktivnoga. Uglavnom navijanje za daljnji pad.
Sreća naša što se to ipak neće desiti (barem ne nadolazeći tjedan). Amerikanci gotovo da i nisu pali u petak (usporedba s nama). A neće niti u ponedjeljak. Ta tko će prodavati dionice po ovim cijenama
Pojedinci su u četvrtak i petak rasprodali dionice i sada misle da će one pasti i da će za dionicu IGH, LKPC i drugih plaćati po jednu kunu i da će za svojih dvadesetak tisuća kuna koliko su dobili kupiti brdo dionica, djeco moja samo vi pišite i živite u nadi da će taj dan doći.
Pojedinci su u četvrtak i petak rasprodali dionice i sada misle da će one pasti i da će za dionicu IGH, LKPC i drugih plaćati po jednu kunu i da će za svojih dvadesetak tisuća kuna koliko su dobili kupiti brdo dionica, djeco moja samo vi pišite i živite u nadi da će taj dan doći.
[/quote]
Kolega, mogu li citirati vaš post za nekoliko mjeseci?
Nitko nije rasprodavao u četvrtak i petak, već prije nekoliko mjeseci.
U međuvremenu sam saznao par šokantnih stvari.
Ali sam još na burzi, ali najviše zbog učenja, ne zbog ulaganja.
Spominje se najveća kriza unatrag 80 godina, s tim da je trenutno takva, a može biti još puno gora, kad bi se otela kontroli.
Onaj tko navija za rast u ovim vremenima, je isto ko da katolik dođe u baptističku crkvu i počne pjevati svoje pjesme.
Rast mi lagano izgleda kao u opija u ovim vremenima.
A to što vi čekate bull run za iskrcavanje, a njega nema, to zasigurno nije kriv kolega Tigrus.
Pozdrav.
***obrisano***
kad razum da nalog da kupim dionice – kupiti cu ih.
do tada nista.
ima jedna poslovica :
"covjek koji nikad ne mijenja misljenje, pokazuje da tijekom vremana nije nista naucio"
sto sam ja naucio?
1. vjerojatno to da se protiv trzista ne moze boriti.
2. kad vlada panika, fundamenti se ne broje
Pa dobro, pretpostavimo da će market još brutalno pasti i da će se za 10 kn moći kupiti dionica IGH. To bi značilo da bi se za prosječnu plaću moglo kupiti značajan udio u perspektivnoj firmi. Hm, smiješne li primisli da bi se ikada to moglo dogoditi
Pa dobro, pretpostavimo da će market još brutalno pasti i da će se za 10 kn moći kupiti dionica IGH. To bi značilo da bi se za prosječnu plaću moglo kupiti značajan udio u perspektivnoj firmi. Hm, smiješne li primisli da bi se ikada to moglo dogoditi
Ja idući tjedan preuzimam LKPC za jednu plaću koju će mi ta ista LKPC isplatiti?????????????????????????
Ah, po ocjeni vidim..da Vam ekonomija i politika ne idu skupa…nema veze.
Ja idući tjedan preuzimam LKPC za jednu plaću koju će mi ta ista LKPC isplatiti?????????????????????????
[/quote]
Ako se do kraja godine, ili čak, radije ću reći, do proljeća iduće godine, nastavi pad s ovom tendencijom, onda ćete dobiti novog vlasnika HR.
I taj vlasnik biti će nitko drugi doli – MiniBar.
I imat ću slatke brige da mi kojim slučajem “pauk” ne digne auto….no i tako to. I na taj dan, zapravo u to jutro, sretan ću se probuditi i zaključiti da sam samo divno snivao.
[cool]