Dionica /br. ponuda na kupnji——————————————Dionice bez ponude na kupnji
ADRS-P-A…..2 DDJM
ADRS-R-A…..4 DDJH
IGH-R-A……2 ISTT
HDEL-R-A….2 FRNK
LCDS-R-A….2 MLNR
ADPL-R-A….2 DIOK
LURA-R-A….2 IMZV
PLVA-R-A….1 EIG
ELPR-R-A….3 JODS
HGSP-R-A…3
BLSC-R-A….5
INDG-R-A….7 …itd. što znači da nisam sve spomenuo.
Ponedeljak………………………..???!!! [shocked]
Šangajac, obrati pažnju da je danas SUBOTA 25.10.2008.
Subota je dio vikenda. Rekli bi prva polovica.
Nedjelja je druga polovica.
Vikend dakle čine dva dana, subota i nedjelja.
U subotu i nedjelju, dakle vikendom, Zagrebačka burza-ZSE NE RADI!
Podaci o kupnji i prodaji obično se brišu preko vikenda u većini preglednika trgovanja jer nema prometa pošto burza NE RADI.
A i onako većina naloga koja su postavljena pred kraj radnog vremena u petak se miče, opoziva u ponedjeljak ujutro zbog, mogućih, novonastalih prilika na tržištu.
Burza opet počinje s radom u ponedjeljak u 9:00 kad kreće predtrgovanje koje traje do 10:00.
U predtrgovanju se postavljaju ili skidaju nalozi na kupnju i prodaju, ali nema ni kupnje ni prodaje.
U 10:00 kreće trgovanje odnosno provedba naloga na kupnji ili prodaji.
I ne zaboravi noćas pomaknuti kazaljke na satu jedan sat unazad prije spavanja ili ako to ne učiniš sad napravi to obavezno ujutro.
I, ne zaboravi paliti svjetla na autu preko dana. Naravno samo kad se voziš.
p.s. ako ostaviš upaljena svjetla kad je auto parkiran vjerojatno ćeš potrošit akumulator i nećeš moći ponovno upaliti auto dok ne napunuš akumulator ili staviš novi ispravan.
[/quote]
ludjak, jesi ti dobro?
[huh]
p.s. ako ostaviš upaljena svjetla kad je auto parkiran vjerojatno ćeš potrošit akumulator i nećeš moći ponovno upaliti auto dok ne napunuš akumulator ili staviš novi ispravan.
evo 100-ka. ovo je bio najbolji dio [thumbsup] [lol]
vođen poukom da se u dionice ulaže samo višak novaca… što sam učinio i, vjerujem kao svi, sam u debelom pušingu… al višak je pa me boli k….naglašavam sljedeće… amerika je završila… sad ide europska kriza… haha glavno da se ima za kavu i cigare ujutro… jedva čekam ponedjeljak ujutro… ovo je prešlo iz tragičnoga u komično….
… i ako to radiš na cesti, pazi dobro
Kao malo ohrabrenje svima, ja sam na burzi od samog početka TK u Hrvata. Bilo je i tada svega, tko zna sjetiti će se euforije oko turističkih dionica ( Istraturist, Jadranturist, Plava laguna itd. ) cijene preko 100 njemačkih maraka , znači recimo 350 kn kako koja ( nemojte me hvatati za točnu cijenu ). Novine su pisale ; prodaju se auti, stanovi i kupuju dionice ; nije prošlo puno i taman koji mjesec pred Tuđmanovu smrt ( dok smo bili u tihoj izolaciji ) naslovi su bili drukčiji ; Da li dionice mogu pasti na 1 kn, zašto ? Zato što su ti isti turisti bilo po 25-30 kn , Plava laguna recimo 400 kn – pad sa recimo cca 2200 kn .
Sada slijedi ohrabrenje, znači kupio sam ERNT po cca 65-90 kn, nakon tri mjeseca je bio oko 200 kn. Ali tada slijedi razdoblje od , čini mi se godine i nešto kada se nije trgovalo sa ERNT na burzi jer su je izbacili sa burze, vjerovali ili ne , šta smo tada mogli napraviti ? zvati HANFU ? Tada nije ni postojala ! Mogao si ERNT prodati samo preko malog oglasnika ! Bio sam strpljiv i strpljivost me nagradila sa cijenom od 2200 kn.
Želim svima sreće !
Treba imati dionica na ovim razinama, strpljenja ali i love za dokup !
S obzirom na trenutnu situaciju u privredi ne trebalo očekivati da se vrijednosti vrate u poratno doba. i ovako je puno previše što su se neke vrijednosti dionica vratile u 2003. bez jakih argumenata, a grobeks u 2005. Ova kriza tek neznatno može usporiti naše tvrtke.
Vrijednost izlistanih poduzeća tada i sada nemjerljiva je !
[/quote]
Moja procjena je, da bi idući tjedan vrijednost dionica mogla biti do 30% niža.
Prema tome, kome može biti utjeha to što vrijednost tvrtki veće u odnosu na 2005, a tjedan iza toga opet još niža i niža …!?
A, dobro znamo da vrijednost određuje tržište, odnosno koliko je netko u određenom trenutku spreman platiti za dionicu određene tvrtke.
Sretno svima koji su u dionicama.
[/quote]
Ti više nisi u dionicama pa hoćeš 30% niže ,pa jesi ti normalan.Kud ovo vodi
Kolege Tigrus,Mamus odite sutra ujutro na Britanac i prodajte tih Vaših 10 dionica ili kupite 10.samo nemojte drukati tak naivno.
Navodno tamo ima Ht za 150 kn.
Ledo za 150kn,Atpl za 150kn…..
neozbiljno je zavaravati da je ovo dno.
i da nece dalje tonuti….
dok je bilo sansi da se trend okrene koji je ovisio o sentimentu ulagaca na ZSE
i ja sam vjerovao u to…
sad vise ne vjerujem da ce se to uskoro dogoditi.
pa covjece, pogleda sto se dogadja oko tebe…
najtuznije je sto vi mislite da ja "drukam",
kaj imam "drukati" kad se nasa burza ponasa skolski tj. po "knjizi".
i sve mi pise na grafovima, plus nema prevara.
pa vec sam rekao da cu kupiti kad se pojavi patern obrata trenda.
ovo je i vise nego dovoljno za one koji razumiju sto pisem…
[angry]
[/quote]
Šta si prodao Ledo pa drukaš na 3000kn ,mislim da taj film nećeš vidjeti.Jer trend sa izborima se mjenja zasigurno.
Čitam malo ove komentare u zadnjih par dana.
Pa si nešto mislim; Možda bi bilo najbolje nama malima da svoje portfelje kompletno rasprodamo i naravno onda svi zajedno drukama i srušimo burzu na 0.10 kn,pa krenemo iz početka.
Više nebi bilo stresa i drukanja,jer onda možemo samo gore.
I svi bi bili razjareni bikovi.
A medvedi? Šta je to?
Kolege Tigrus,Mamus odite sutra ujutro na Britanac i prodajte tih Vaših 10 dionica ili kupite 10.samo nemojte drukati tak naivno.
Navodno tamo ima Ht za 150 kn.
Ledo za 150kn,Atpl za 150kn…..
neozbiljno je zavaravati da je ovo dno.
i da nece dalje tonuti….
dok je bilo sansi da se trend okrene koji je ovisio o sentimentu ulagaca na ZSE
i ja sam vjerovao u to…
sad vise ne vjerujem da ce se to uskoro dogoditi.
pa covjece, pogleda sto se dogadja oko tebe…
najtuznije je sto vi mislite da ja "drukam",
kaj imam "drukati" kad se nasa burza ponasa skolski tj. po "knjizi".
i sve mi pise na grafovima, plus nema prevara.
pa vec sam rekao da cu kupiti kad se pojavi patern obrata trenda.
ovo je i vise nego dovoljno za one koji razumiju sto pisem…
[angry]
[/quote]
Šta si prodao Ledo pa drukaš na 3000kn ,mislim da taj film nećeš vidjeti.Jer trend sa izborima se mjenja zasigurno.
[/quote]
volio bi da si u pravu i da se trend okrene.
sto mi znaci ledo na 3000, ako je trend i dalje padajuci i ja ga npr kupim za 3000,
a on padne na 2000.
i sto sam naparavio ?
popusio extra 50%…
kuzis, bitno je da se trend okrene,
a cijena po kojoj cemo kupovati je u ovom trenutku manje vazna…
evo 100-ka. ovo je bio najbolji dio [thumbsup] [lol]
[/quote]
..a ako pak upališ svjetla i dođeš na autoput pa kreneš u kontra smjeru, obavezno okreni automobil i vozi u rikvec s upaljenim svjetlima, te ćeš takvom sigurnom i pametnom vožnjom doći do ponedjeljka, a možda i do utorka.. [cry]
Kao malo ohrabrenje svima, ja sam na burzi od samog početka TK u Hrvata. Bilo je i tada svega, tko zna sjetiti će se euforije oko turističkih dionica ( Istraturist, Jadranturist, Plava laguna itd. ) cijene preko 100 njemačkih maraka , znači recimo 350 kn kako koja ( nemojte me hvatati za točnu cijenu ). Novine su pisale ; prodaju se auti, stanovi i kupuju dionice ; nije prošlo puno i taman koji mjesec pred Tuđmanovu smrt ( dok smo bili u tihoj izolaciji ) naslovi su bili drukčiji ; Da li dionice mogu pasti na 1 kn, zašto ? Zato što su ti isti turisti bilo po 25-30 kn , Plava laguna recimo 400 kn – pad sa recimo cca 2200 kn .
Sada slijedi ohrabrenje, znači kupio sam ERNT po cca 65-90 kn, nakon tri mjeseca je bio oko 200 kn. Ali tada slijedi razdoblje od , čini mi se godine i nešto kada se nije trgovalo sa ERNT na burzi jer su je izbacili sa burze, vjerovali ili ne , šta smo tada mogli napraviti ? zvati HANFU ? Tada nije ni postojala ! Mogao si ERNT prodati samo preko malog oglasnika ! Bio sam strpljiv i strpljivost me nagradila sa cijenom od 2200 kn.
Želim svima sreće !
Treba imati dionica na ovim razinama, strpljenja ali i love za dokup !
S obzirom na trenutnu situaciju u privredi ne trebalo očekivati da se vrijednosti vrate u poratno doba. i ovako je puno previše što su se neke vrijednosti dionica vratile u 2003. bez jakih argumenata, a grobeks u 2005. Ova kriza tek neznatno može usporiti naše tvrtke.
Vrijednost izlistanih poduzeća tada i sada nemjerljiva je !
[/quote]
Moja procjena je, da bi idući tjedan vrijednost dionica mogla biti do 30% niža.
Prema tome, kome može biti utjeha to što vrijednost tvrtki veće u odnosu na 2005, a tjedan iza toga opet još niža i niža …!?
A, dobro znamo da vrijednost određuje tržište, odnosno koliko je netko u određenom trenutku spreman platiti za dionicu određene tvrtke.
Sretno svima koji su u dionicama.
[/quote]
Ti više nisi u dionicama pa hoćeš 30% niže ,pa jesi ti normalan.Kud ovo vodi
[/quote]
To se i ja pitam, koje drukanje na dole, strašno. A kad se trend okrene onda se promjeni ploca i nick, ja vjerujem u malo drukciji scenarij, mogo bi taj tjedan biti presudan, vidjecemo.. Obama je sve bliže pobjedi…
Čitam malo ove komentare u zadnjih par dana.
Pa si nešto mislim; Možda bi bilo najbolje nama malima da svoje portfelje kompletno rasprodamo i naravno onda svi zajedno drukama i srušimo burzu na 0.10 kn,pa krenemo iz početka.
Više nebi bilo stresa i drukanja,jer onda možemo samo gore.
I svi bi bili razjareni bikovi.
A medvedi? Šta je to?
Izvrsno! Ja bi čak rekao ovak. Najbolje da sutra burza krene po sistemu sve po 12kn i to je onda to.
Svi lijepo keš iz čarapa na sunce i opet ćemo kupiti ono što je ionako naše.
(sad se sjetim onog vica s majmunima od neki dan)
MEDIJI MOGU POPRAVITI STVAR
Trend Crobexa na više , mijenja sa sa objavom dobrih vijesti. Osim puke statistike, stanje
javnog mijenja, za naše nezrelo tržište -je trenutno najbitnije.
Ako vodeći listovi koji pišu o krizi, još uključe i ohrabrujuće izjave čelnih ljudi Vlade..
imamo šanse zaustaviti pad…
Moje zaključke mnogi pogrešno i primitivno banaliziraju..pozivajući se na poistovjećivanje
sa masom SVJETSKE FINANCIJSKE ELITE..gdje me uspoređuju sa malom jedrilicom bez kormilara,
koju bacaju valovi Atlantika..a ja pokušavam njome upravljati..i vičem, ja nisam u Atlantiku…
Smiješno. Napravite korelaciju dobrih vijesti iz npr. business.hr i indexa CROBEX, pa ćete se
zapanjiti koliko ima istine u PSIHOLOGIJI MASE.. masovnom ponašanju u situacijama panike..šoka.
straha…
Ako izostavimo, odbacimo i preziremo pozitivne medijske obmane, ako potisnemo
nadmoć pisane vijesti..i posumnjamo u njenu snagu jer i ona je mač sa dvije oštrice, onda ZNAMO , DA SAMO KVALITETNI
NOVINARI, ZRELI LJUDI, ISKUSNI I NEPRISTRANI mogu taktično izbjeći PANIKU, gubitke…zbog objave loših vijesti koje nemaju direktnu ulogu u tržištu koje se obraćaju.ali isto bi MORALI
upozoriti na činjenicu KOLIKO MNOGO MILIJARDI KAPITALA je stvoreno na burzama i kako je
to neophodan novac za funkcioniranje CJELOKUPNE SVJETSKE EKONOMIJE, nastao velikim dijelom
ulaganjima na BURZAMA širom svijeta , i u našoj maloj zemlji.. te tako
POZITIVNO-NEGATIVNIM izborom vijesti, ZA-I PROTIV, TOPLIM -HLADNIM STAVOVIMA
PUSTITI ČITATELJA DA SAM DONOSI ODLUKE….
Kako to da u ovim trenucima nema jednostavnog obraćanja ljudima, intervjua,
emisija ,koje bi svakodnevno OBRAZOVALE I INFORMIRALE OBIČNE ljude, o situacijama sa novcem, a da se to ne pretvori u STRUČNO PRESERAVANJE " STRUČNJAKA"…
ZAŠTO ZATVARAMO OČI PRED OBJAVOM SPOTA LIMUN.HR …!!!
Pa, mi smo odgovorna nacija..OBJAVITE NA TELEVIZIJI SVAKODNEVNO TOČNE IZNOSE UDJELA FONDOVA, ažuirane,
a ne stare tri dana…objasnite ljudima što se dogodilo u svakom fondu, kakva mu je perspektiva..
Ako ćemo tako raditi, neće se desiti da masa neinfomiranog krda pojuri i rasproda fondovsku
imovinu i nas SRUŠI NA KOLJENA…MI , mali investitori na burzi smo kolateralne žrtve
nečijeg nemara, neznanja.. nebrige… i puno smo naučili..
PRONAĐITE POZITIVNE UČINKE PROBLEMA KOJI SU NAS SNAŠLI, kako bismo lakše pronašli
izlaze iz njih i nova rješenja za napredak…