Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Igrac, gdje si bio do sada..da nas utješiš…pakleno nam je …!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Kao malo ohrabrenje svima, ja sam na burzi od samog početka TK u Hrvata. Bilo je i tada svega, tko zna sjetiti će se euforije oko turističkih dionica ( Istraturist, Jadranturist, Plava laguna itd. ) cijene preko 100 njemačkih maraka , znači recimo 350 kn kako koja ( nemojte me hvatati za točnu cijenu ). Novine su pisale ; prodaju se auti, stanovi i kupuju dionice ; nije prošlo puno i taman koji mjesec pred Tuđmanovu smrt ( dok smo bili u tihoj izolaciji ) naslovi su bili drukčiji ; Da li dionice mogu pasti na 1 kn, zašto ? Zato što su ti isti turisti bilo po 25-30 kn , Plava laguna recimo 400 kn – pad sa recimo cca 2200 kn .
Sada slijedi ohrabrenje, znači kupio sam ERNT po cca 65-90 kn, nakon tri mjeseca je bio oko 200 kn. Ali tada slijedi razdoblje od , čini mi se godine i nešto kada se nije trgovalo sa ERNT na burzi jer su je izbacili sa burze, vjerovali ili ne , šta smo tada mogli napraviti ? zvati HANFU ? Tada nije ni postojala ! Mogao si ERNT prodati samo preko malog oglasnika ! Bio sam strpljiv i strpljivost me nagradila sa cijenom od 2200 kn.
Želim svima sreće !

Treba imati dionica na ovim razinama, strpljenja ali i love za dokup !
S obzirom na trenutnu situaciju u privredi ne trebalo očekivati da se vrijednosti vrate u poratno doba. i ovako je puno previše što su se neke vrijednosti dionica vratile u 2003. bez jakih argumenata, a grobeks u 2005. Ova kriza tek neznatno može usporiti naše tvrtke.
Vrijednost izlistanih poduzeća tada i sada nemjerljiva je !

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Kao malo ohrabrenje svima, ja sam na burzi od samog početka TK u Hrvata. Bilo je i tada svega, tko zna sjetiti će se euforije oko turističkih dionica ( Istraturist, Jadranturist, Plava laguna itd. ) cijene preko 100 njemačkih maraka , znači recimo 350 kn kako koja ( nemojte me hvatati za točnu cijenu ). Novine su pisale ; prodaju se auti, stanovi i kupuju dionice ; nije prošlo puno i taman koji mjesec pred Tuđmanovu smrt ( dok smo bili u tihoj izolaciji ) naslovi su bili drukčiji ; Da li dionice mogu pasti na 1 kn, zašto ? Zato što su ti isti turisti bilo po 25-30 kn , Plava laguna recimo 400 kn – pad sa recimo cca 2200 kn .
Sada slijedi ohrabrenje, znači kupio sam ERNT po cca 65-90 kn, nakon tri mjeseca je bio oko 200 kn. Ali tada slijedi razdoblje od , čini mi se godine i nešto kada se nije trgovalo sa ERNT na burzi jer su je izbacili sa burze, vjerovali ili ne , šta smo tada mogli napraviti ? zvati HANFU ? Tada nije ni postojala ! Mogao si ERNT prodati samo preko malog oglasnika ! Bio sam strpljiv i strpljivost me nagradila sa cijenom od 2200 kn.
Želim svima sreće !

S obzirom na trenutnu situaciju u privredi ne trebalo očekivati da se vrijednosti vrate u poratno doba. i ovako je puno previše što su se neke vrijednosti dionica vratile u 2003. bez jakih argumenata, a grobeks u 2005. Ova kriza tek neznatno može usporiti naše tvrtke.
[/quote]

Moja procjena je, da bi idući tjedan vrijednost dionica mogla biti do 30% niža.
Prema tome, kome može biti utjeha to što vrijednost tvrtki veće u odnosu na 2005, a tjedan iza toga opet još niža i niža …!?

A, dobro znamo da vrijednost određuje tržište, odnosno koliko je netko u određenom trenutku spreman platiti za dionicu određene tvrtke.

Sretno svima koji su u dionicama.

Želim svima sreće !

[/quote]

Moja procjena je, da bi idući tjedan vrijednost dionica mogla biti do 30% niža.
Prema tome, kome može biti utjeha to što vrijednost tvrtki veće u odnosu na 2005, a tjedan iza toga opet još niža i niža …!?

A, dobro znamo da vrijednost određuje tržište, odnosno koliko je netko u određenom trenutku spreman platiti za dionicu određene tvrtke.

Sretno svima koji su u dionicama.
[/quote]

moguce da ce biti cijene 30% nize.
ali kad govorimo o cijenama na burzi ne mozemo uzimati u obzir njihovu fer vrijednosti,
jer trzina cijena nije uvijek isto sto i fer vrijednost.
ko bi normalan kod preuzimanja, placao recimo MIV 18000kn – koja mu je bila najveca cijena…
nitko ziv…

ili ingru 65000kn??? [shocked] [shocked]
[lol] (op mirovnicima se cinila kao dobra kupnja…) [lol]

isto kao i npr HT, ljudi su stajali u redovima da bi kupili za 265kn i dizali kredite a danas nece kupiti ni za 220kn…a slijedeci tjedan za 205kn… [embarass]

aj probaj preuzeti tisak po 350kn.
nece ici…. jer po tim cijenama mozes dobiti max 500 dionica.

http://www.kapital-plus.net/index.php?Vijesti&prikaz=vijest&id=10065

pamet u glavu [embarass]

Kolege Tigrus,Mamus odite sutra ujutro na Britanac i prodajte tih Vaših 10 dionica ili kupite 10.samo nemojte drukati tak naivno.
Navodno tamo ima Ht za 150 kn.
Ledo za 150kn,Atpl za 150kn…..

http://www.poslovni.hr/96482.aspx

sve je to ok al nas malo virtualna ekonomija hebe

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Kolege Tigrus,Mamus odite sutra ujutro na Britanac i prodajte tih Vaših 10 dionica ili kupite 10.samo nemojte drukati tak naivno.
Navodno tamo ima Ht za 150 kn.
Ledo za 150kn,Atpl za 150kn…..

neozbiljno je zavaravati da je ovo dno.
i da nece dalje tonuti….
dok je bilo sansi da se trend okrene koji je ovisio o sentimentu ulagaca na ZSE
i ja sam vjerovao u to…

sad vise ne vjerujem da ce se to uskoro dogoditi.
pa covjece, pogleda sto se dogadja oko tebe…

najtuznije je sto vi mislite da ja "drukam",
kaj imam "drukati" kad se nasa burza ponasa skolski tj. po "knjizi".
i sve mi pise na grafovima, plus nema prevara.

pa vec sam rekao da cu kupiti kad se pojavi patern obrata trenda.
ovo je i vise nego dovoljno za one koji razumiju sto pisem…
[angry]

Kakva svakodnevna drukanja na pad,tko bude drukao na pad,dati ću keca iz zalaganja. [lol] [thumbsup]

Sjećaš li se sjaja u travi i mirisa u cvijeću,sve što je bilo,prošlo je,vratit se neću.

Dionica /br. ponuda na kupnji——————————————Dionice bez ponude na kupnji
ADRS-P-A…..2 DDJM
ADRS-R-A…..4 DDJH
IGH-R-A……2 ISTT
HDEL-R-A….2 FRNK
LCDS-R-A….2 MLNR
ADPL-R-A….2 DIOK
LURA-R-A….2 IMZV
PLVA-R-A….1 EIG
ELPR-R-A….3 JODS
HGSP-R-A…3
BLSC-R-A….5
INDG-R-A….7 …itd. što znači da nisam sve spomenuo.
Ponedeljak………………………..???!!! [shocked]

sorry problemi sa kompom u predhodnom postu..

Dionica /br. ponuda na kupnji——————————————Dionice bez ponude na kupnji
ADRS-P-A…..2 DDJM
ADRS-R-A…..4 DDJH
IGH-R-A……2 ISTT
HDEL-R-A….2 FRNK
LCDS-R-A….2 MLNR
ADPL-R-A….2 DIOK
LURA-R-A….2 IMZV
PLVA-R-A….1 EIG
ELPR-R-A….3 JODS
HGSP-R-A…3
BLSC-R-A….5
INDG-R-A….7 …itd. što znači da nisam sve spomenuo.
Ponedeljak………………………..???!!! [shocked]

Šangajac, obrati pažnju da je danas SUBOTA 25.10.2008.
Subota je dio vikenda. Rekli bi prva polovica.
Nedjelja je druga polovica.
Vikend dakle čine dva dana, subota i nedjelja.
U subotu i nedjelju, dakle vikendom, Zagrebačka burza-ZSE NE RADI!

Podaci o kupnji i prodaji obično se brišu preko vikenda u većini preglednika trgovanja jer nema prometa pošto burza NE RADI.
A i onako većina naloga koja su postavljena pred kraj radnog vremena u petak se miče, opoziva u ponedjeljak ujutro zbog, mogućih, novonastalih prilika na tržištu.

Burza opet počinje s radom u ponedjeljak u 9:00 kad kreće predtrgovanje koje traje do 10:00.
U predtrgovanju se postavljaju ili skidaju nalozi na kupnju i prodaju, ali nema ni kupnje ni prodaje.
U 10:00 kreće trgovanje odnosno provedba naloga na kupnji ili prodaji.

I ne zaboravi noćas pomaknuti kazaljke na satu jedan sat unazad prije spavanja ili ako to ne učiniš sad napravi to obavezno ujutro.
I, ne zaboravi paliti svjetla na autu preko dana. Naravno samo kad se voziš.

p.s. ako ostaviš upaljena svjetla kad je auto parkiran vjerojatno ćeš potrošit akumulator i nećeš moći ponovno upaliti auto dok ne napunuš akumulator ili staviš novi ispravan.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

New Report

Close