Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svi viču kupuj zlato?

Pa dobro koja je danas stavrna vrijednost zlata?

Kaj da napravim s tim zlatom, nemrem ga pojesti.

Nekak je logičnije da to bude, kao do sad nafta ili radiaktvni materijal posto svi rade nuklearke?

Ajde pametni napisite koju riječ

Vrag šalu bere, a penezi ga ne!!!

ajd nek se ovi koji su prodali inu dogovore i počnu dizati crobex, svijet bude videl, gle ovi rastu ko ludi, idemo i mi tam, a kad oni ulete na 5000 mi se svi skupa istovarimo [lol]

Vrag šalu bere, a penezi ga ne!!!

Evo ja sam nakon pomnijeg promatranja našeg TK zaključio da je najsigurnija dionica na ZSE dionica Pounja. Skoro svaki dan se s njom trži, a oscilira minimalno i nije ju srušila panika malih investitora.

[kiss] [bye]

Surround all arround when it hits the ground

"Unatoč globalnoj krizi i činjenici da je turizam najviše od svih gospodarskih grana izložen svjetskom tržištu, ovogodišnji su rezultati dobri, pa prema zasad dostupnim podacima Hrvatska bilježi dva posto više dolazaka i tri posto više noćenja, rekao je ministar turizma Damir Bajs otvarajući Dane hrvatskog turizma, koji se od srijede do petka održavaju u Opatiji."

Viš, viš … žilavi smo mi, još da smo se na vrijeme posložili i iskoristili sve resurse, sada smo mi njih mogli otkupiti za "šaku dolara i eura" bye

Dobri su zato jer su večina kapaciteta bili prodani ili rezervirani do 03.mj o.g. dok je ova kriza bila tek počinjala!
Več ovoga ljeta se vidjelo da na Jadranu uopće nema njemaca ,da nema tradicionalnih gužvi na prelazima zbog feragostra te da su priv. smještaji za 30% slabije popunjeni dok je vanpansionski promet kompenziran povečanjem cijena od 20-30% naspram prošle god.
Tih par % povečanja nočenja je zbog toga što su stisnuli priv. iznajmljivače sa čestim inspekcijama i visokim kaznama!

Naredna sezona će biti katastrofa…posljedice fin. krize se tek očekuju, skupi smo (kava 10kn,sok 15-20 kn, pivo do 30kn, pizza od 50kn, riba od 400kn itd ) neljubazni smo, skup smještaj, nema zabave i sve se prerano zatvara… jedino što nam je dobro to su more i sunce.
Uglavnom smo nekonkurentni prema drugim tur. zemljama, a več ovoga ljeta je Crna Gora bila hit destinacija, a sve više se govori i o Albaniji!
Sami zaključite koga će Ćesi, Mađari, Slovaci i sl. nacije koji gledaju u svaki novčić više preferirati sljedeće godine.
[/quote]

Zato sam gore i naglasio "da smo…", ali kao i u svemu ispada ili ne želimo ili da ne znamo kako …osim ako pada samo od sebe s grane …
Svaka "šuša" koja kupi naša dobra (od banaka do telekomunikacija) vrati ulaženo za godinu dvije i napravi čudesne dobiti kao recimo Erste ili ZABA ili DT … ( Mi najbolje znamo prodati ili u koncesije i tu lovu rasporediti po privatnim džepovima .. ostalo će se već začepiti novim porezima, prirezima, trošarinama, cestarinama, pristojbama, dobrotvorima, kamatama, dionicama …)
Što se turizma tiče ne pamtim godinu kada je bilo toliko vozila i čepova na naplatnima, toliko deficitnih parkirnih mjesta, ne samo svaki vikend već i radnim danima, pitanje je gdje su se sve po manjim destinacijama razmilili turisti i ljetovali u privatnim apartmanima bez prijave, pa glamurozni i preskupi Hvar i Dubrovnik mora imati podbačaj !? Što se Njemaca i Talijana tiče, istina, učinilo mi se da su se koncentrirali u Istri i njima bližim otocima. ipak ih je iscrpila vinjeta i skupi benz pa odustali od autoceste do Splita i trajekta do Korčule, ali su ih ostali nadomjestili povećanim postocima. Naravno treba vidjeti i kolike su nekretnine na moru prodane strancima koji pozovu svoje prijatelje pa svi skupa ne noće po hotelima.
Na kraju, nadam se da će i narednu sezonu opet spasiti sunce, tirkizno more i prelijepe Hrvatice [smiley]

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Odoše ameri u krasan…. [bye]

To su fore za seljačine iz globalnog sela. Sad će u dva dana nadoknaditi minus a dok ostali skuže što se događa opet će krenuti u minus te će ih te iste seljačine pratiti. Izgleda liječe frustracije na burzi zbog novog predsjednika koji ima jednu manu…. [bye]
[/quote]
Svi smo mi seljačine, i nijemci, i kinezi, i japanci.

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

Kaj da napravim s tim zlatom, nemrem ga pojesti.

Kupi si "zlatni prepečenec" [wink]

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

Na žalost, pod utjecajem loših vijesti iz našeg najčitanijeg portala..business.hr u cijeloj krizi
nedostaje period odmora tj. pozitivnog pomaka prema gore..jer je našim novinarima u tom
portalu to glupo pisati..a i zakaj bi pisali..kad će poslije skoka na gore, opet ići malo dole…pa sebi
skraćuju posao…i čekaju da Amerika nakon skoka..opet padne..pa onda nastavljaju pisati
na dobro poznat kataklizmički način….to je suštinski problem našeg velikog pada..
PREMALO SEBI DAJEMO VREMENA ZA POZITIVNE BODOVE..kao da žurimo svi prema dole..i doprinosimo
što bržem rješenju pada…
Mali ulagači vjeruju svemu što se piše..a rezultat su nevjerojatno niske cijene..i ogroman
strah u ulaganja…

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Pobijedili smo zato jer smo dali gol. Da su pogodak zabili oni, tada bi oni pobijedili

Hell is Empty and all the Devils are Here

Malo sam promišljao i počeo skupljati keš na računu, a radi budućeg shopping-a po akcijskim cijenama (popust i preko 90%). Kada su takvi popusti, obično kupujem po nekoliko komada obuće, čak i ako mi uopće ne treba, jer nikad ne znaš kada će zatrebati. No, čudi me što ljudi u kešu (a takvih ima more, sjetimo se samo iznosa štednje hrv. građana) strepe od ulaganja u dionice, pa čak i longterm po ovim cijenama. Zarada je na longterm zaista neupitna, potencijalno strahovita i neusporediva s klasičnim oblicima štednje. Zarade na period 3-5 godina neće biti jedino ako nam se dogodi weimar. No, ako se to dogodi, tada novac ionako neće ništa vrijediti. Pogotovu mi nisu jasno ovi s novcima od Ine (zaradili 80% ni prstom mrdnuli i sad u štednju?; risk apetit = 0, čudni neki ljudi)

Hell is Empty and all the Devils are Here

Malo sam promišljao i počeo skupljati keš na računu, a radi budućeg shopping-a po akcijskim cijenama (popust i preko 90%). Kada su takvi popusti, obično kupujem po nekoliko komada obuće, čak i ako mi uopće ne treba, jer nikad ne znaš kada će zatrebati. No, čudi me što ljudi u kešu (a takvih ima more, sjetimo se samo iznosa štednje hrv. građana) strepe od ulaganja u dionice, pa čak i longterm po ovim cijenama. Zarada je na longterm zaista neupitna, potencijalno strahovita i neusporediva s klasičnim oblicima štednje. Zarade na period 3-5 godina neće biti jedino ako nam se dogodi weimar. No, ako se to dogodi, tada novac ionako neće ništa vrijediti. Pogotovu mi nisu jasno ovi s novcima od Ine (zaradili 80% ni prstom mrdnuli i sad u štednju?; risk apetit = 0, čudni neki ljudi)

To nije štednja, to je trošak jer je inflacija veća od kamata koje će dobiti. Imat će manje !

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Draga gospodo, umjesto da trošite vrijeme pišući gluposti, kupujte američku literaturu i obrazujte se .
Malo je kod nas profesionalaca.
čitajte moje postove koji su rijetki i znat ćete kako će se kretati burza.
svi vi koji mislite ući u dionice sada nemojte.
Još će pasti.
Samo za pr. prema mojoj analizi HT će pasti i moći će se kupiti i za ispod 210 kn.
Sjetite me se za mjesec dana, pa vidite tko je u pravu.

Učite!

izaberi dionice koje imaju svake godine dividendu oko 10% i sigurno si zaradio.
takvih kupim par u 12 mjesecu i kiran pet godina

dan je pametniji od noći

New Report

Close