Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Izbrisano je 30 trilijuna dolara svjetske tržišne kapitalizacije.

novac na burzi nikad nije izgubljen, samo je promjenio vlasnika.

evo svima 100-ke, bakšiš zadržite [lol]

JEST ĆU JA I ŽIREVA AKO TREBA

Vidim da se nitko nije osvrnuo na činjenicu da se bliži kraj kalendarske godine,znači kraj obračunskog razdoblja za porez na dobit.Dal znate što to znači?To znači da pošto su ove godine svi kuji su u dionicama na gubitku,da moraju prodati sve dionice kako bi realizirali gubitak.Jer porezna po zakonu ne priznaje gubitak ako nije realiziran.S ostvarenim – realiziranim gubitkom umanjuje se osnovica za porez na dobit.Znači srušiti burzu prodajom cijelih portfelja,smanjiti porez na dobit,i što je najljepše nakon nove godine kupiti jeftine dionice.Oni koji ulažu u znanje čuli su za januarski sindrom ostali če ga upoznati i bez čitanja knjiga. [bye]

ps.sve ovo odnosi se na firme koje su uz osnovno poslovanje prisutne naT.K.(primjer-ingra ali i mnoge mnoge druge)

p.s.Zato i bez velikog poznavanja TA Vladove prognoze su možda i preoptimistične [bye]

Da nebude zabune,poboldano.

Nema u mom postu govora o dohodku.
[/quote]

ajde Golubov. Sve pravne osobe-trejderi ponašaju se kao i fizičke osobe istih osobina. odavno su rasprodale dionice za koje očekuju da će padati i dalje. Sigurno neće čekati 31.12. da rasprodavaju portfolio. [yawn]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

@ James Knox

Upravo tako, jednostavno je netko bio sretne ruke.
A da bi mu se ruke stvarno i pozlatile morati će značajno povući gore [lol]
Narode, nadam se da ste se ovih dana s iznimnim discountima uspjeli nakrcati Atlantske,
Ingrice, Leda, Instituta, bagatelnih hotela u Opatiji bajnoj i šire … [tongue]

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Nemoraju biti trejderi,jednostavno koriste priliku da povečaju troškove kad je več takva situacija.Koliko ih je obavilo prodaju neznamo ni ti ni ja.Ali pustimo to.Pošto vidim da se kužiš u zakone pitanje:dal znaš da porez na dohodak u jednom (ili )barem jednom slučaju plača firma-d.o.o. i uredno ga knjiži kao trošak!?? [shocked]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Nemoraju biti trejderi,jednostavno koriste priliku da povečaju troškove kad je več takva situacija.Koliko ih je obavilo prodaju neznamo ni ti ni ja.Ali pustimo to.Pošto vidim da se kužiš u zakone pitanje:dal znaš da porez na dohodak u jednom (ili )barem jednom slučaju plača firma-d.o.o. i uredno ga knjiži kao trošak!?? [shocked]
[/quote]
Od kad firma d.o.o. plaća porez na dohodak, porez na dohodak plaćaju fizičke osobe i obrtnici, a firme d.o.o. su u sustavu poreza na dobit, i to treba razlikovati

@Golub

odgovorio sam ti na PM

NATJECANJE IZMEĐU FONDOVA

Teku posljednje pripreme prije natjecanja hrvatskih fondova u utrci za vodeća mjesta u fondovskoj
industriji u Rep. Hrvatskoj… Nusprodukt ove tržišne euforije, moglo bi biti podizanje cijena dionica..pa konačno i mali predah nama malima,jer je svima
postalo jasno, da su se cijene dionica OPASNO SPUSTILE, te lede strah u kostima Upravama dioničkih
društava..postali su lagan PLIJEN za preuzimanja, pa su tokom proteklog vremena iz svih zaliha
iscrpili novac za otkup vlastitih obezvrijeđenih papirića…ne bi li spriječili rasprodaju hrvatskog
kapitala stečenog desetljećima..
Kako mi mali možem pomoći? Kapitala nemamo..imamo samo hrpu gubitaka i minusa na
svojim računima, a željeli bismo sudjelovati …..
Hoćemo li opet mi ,biti dežurni krivci za pad Crobexa..rasprodaju nacionalnog blaga..
Jučerašnji promjer pokazuje…kako je obična softverska tehnologija "otkrila krivce " za rušenje,
jer "izdavanjem naloga step-by step- mi , mali imamo plug i konje za oranje, u odnosu na
profesionalne brokerske fuće i fondove, koji nizanjem naloga i istresanjem…doista jedini
mogu u sekundama kupiti i prodati robu-dionice….i tako nadmoćno upravljati cijenama dionica..

Na startu ovog natjecanja stojimo svi….na cilju ..pobjednici.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Na prvi pogled već možemo reć da je za danas nelikvidnost i dosada velika
vjerojatnost…..već se možemo prebacit na sljedeće dane….

Hoćeš reći da su preskupe dionice .Daj ne pričajte gluposti,tko vam je kriv kad ste prodavali dionice na ovoj razini crobexa pa ga čekate na 1200 bodova.Globalno tržište se oporavlja a i bliže se izbori u Americi.

Hoćeš reći da su preskupe dionice .Daj ne pričajte gluposti,tko vam je kriv kad ste prodavali dionice na ovoj razini crobexa pa ga čekate na 1200 bodova.Globalno tržište se oporavlja a i bliže se izbori u Americi.

i ameri će se brzo vratiti na stare razine po završetku izbora

dan je pametniji od noći

Zašto platiti više?
Kad može i jeftinije [lol] [proud]

New Report

Close