Danas, gledamo u njih…i pokušavamo razabrati poruke koje šalju čovječanstvu….
NO, SVEMIR JE TIH …..kao da su premali i nebitni za signale koje šalju…..
[thumbsup]
jel ovih 190 mil obveznica danas završilo u BF?
BS…sta mislite kolega koliko je autowill danas, do 15 sati, prodao novih astri H privatnim osobama ?
[/quote]
Taj podatak sam po sebi ne znači ništa.Treba uporediti s prošlom godinom.
[/quote]
a ni taj podatak opet ne znaci nista… sve je to na koncu samo hrpa podataka, koje mozete secirati na bilo koji nacin…mozete uoblicavati i pozitivne i negativne vrijednosti kako god zelite…
to nije ni bio moj point [wink]
[/quote]
dajte molim vas, pa opel nudi 5 godina kaska besplatno…
to su akcije, prodaj "bud – zasto"….
[/quote]
odlican odgovor… kasko i ‘bud – zasto’… right [tongue]
u odredjenoj mjeri samo potvrdjuje da se sa svime moze manipulirati manje ili vise uspjesno…
ovo sto ste napisali nije nista drugo nego uoblicavanje situacije u svoju korist… ako je kasko dovoljno kvalitetan odgovor onda je vjerojatno i svaki moj daljnji komentar suvisan [wink]
stvar je poprilično jednostavna, stavite se u ulogu fond managera, uračunajte u to stanje na tržištu i nevjericu ulagača pa zaključite kako bi vi postupali na njihovom mjestu.
danas ne kupujem ništa
Znači ti si fond manager?
ako su MF napokon povukli lovu iz OIF- ova,više realno nema tko tako mahnito prodavati
mali dionicari imaju vecu kolicinu dionica jedino jos u hteju i to je problem kako ih izuti
u Sloveniji su OIFovi izgubilivrijednost imovine za 1/5 i nema panicnog povlacenja udjeličara i to za vrijeme ove velike krize
Jea rajt, vidim da im je to poštedilo indeks za razliku od našeg. Malo sutra.
[img]http://i71.servimg.com/u/f71/13/01/91/22/sbitop10.png[/img]
Puno previše paušalnih izjava, malo premalo kvalitetnijih osvrta…
daj anricom dosta te je više, šta soliš pamet .
-ako misliš da ne može niže – kupuj, ja ti jedino mogu reć da imam iskustva s tim (ne može niže), konkretno crna gora prije 2 god. , svi su mislili "ne može niže" i onda sve 50% -dolje, onda opet "svi misle -gotovo je -kraj korekcije, nema teorije ni po fundamentima niti ikakve logike – a ono opet 50% – dolje, tako da te molim nemoj više soliti – dosta je ljudima soli
Hehe, anricoma za mister najsimpatičnijeg drukera godine! [thumbsup]
Ter možeš uzeti Bagrema kao prvu pratilju. Samo požuri prije nego se iza ponoći pretvori u bundevu (Baronovi nickovi imaju rok trajanja 24h). [lol]
ako su MF napokon povukli lovu iz OIF- ova,više realno nema tko tako mahnito prodavati
mali dionicari imaju vecu kolicinu dionica jedino jos u hteju i to je problem kako ih izuti
u Sloveniji su OIFovi izgubilivrijednost imovine za 1/5 i nema panicnog povlacenja udjeličara i to za vrijeme ove velike krize
Jea rajt, vidim da im je to poštedilo indeks za razliku od našeg. Malo sutra.
[img]http://i71.servimg.com/u/f71/13/01/91/22/sbitop10.png[/img]
Puno previše paušalnih izjava, malo premalo kvalitetnijih osvrta…
[/quote]pa u tome je i cijela poanta KAKO
@ rooster
Vidi se da su naše krave krepale prije njihovih.
Ne bi me začudilo da od preostalih bolesnika naše muzare krepaju, a njihove vrlo brzo ozdrave !
Da nebude zabune,ja ne želim plašiti niti pozivam na prodaju.Ja samo kažem da je neminovno da firme rasprodaju portfelje inače će po našim ljigavim zakonima plačati porez na gubitak.Ali nakon konačnog pada sigurno se dosta brzo vračamo na ovo što imamo sada, tako da sad panično prodavati a poslije panično kupovati nema smisla.Valja otrpjeti jedno kratko vrijeme pogled na minus jer odmah nakon nove godine se ide u šoping,mislim firme.A mi mali koji još ne plačamo porez ćemo uči prije božiča [wink] [wink]
To što si naveo u puno večoj mjeri vrijedi za USA nego li za nas. Inače nerealizirani gubitci kod pravnih osoba porezno su nepriznati u PD prijavi ali u slijedćem razdoblju ukoliko se dionica proda sa zaradom, prethodno nepriznati porezni gubitak prikazat će se kao odbitak od poreza u PD prijavi. Da nije tako plaćao bi se porez na istu stvar dva puta, prvo kao nepriznati gubitak a drugi put na dobitak.
Inače ima onih koji to rade jer jednostavno ne žele plaćati porez na gubitak i takva im imovina de facto i de iure stvara odljev resursa te ju uglavnom raprodaju ukoliko procijene da će imovina
nastaviti padati. No takvih pravnih osoba kao aktera na ZSE (malih firmi-obveznika poreza na dobit)
koji su po svojoj naravi trejderi zapravo je vrlo zanemarivo i mislim da ne mogu bitno utjecati na trend tržišta. Sa te strane je Vipy u pravu i sumnjam da ćeš računajući na tu vrstu rasprodaje nešto ušićariti. Dođe li do pada krajem godine, ne vjerujem da će biti iz tog razloga.
Ma kojih bolesnika ima ovdje, pa ovo je strašno!
Febo vam u par rečenica objasni ono što ima u malom prstu; kako funkcioniraju porezi, pretporezi, prirezi, pretprirezi…i svašta još nešto o čemu nas 99% nema blage veze, a vi mu uvalite kulju!
BSN [pray]
@ rooster
Vidi se da su naše krave krepale prije njihovih.
Ne bi me začudilo da od preostalih bolesnika naše muzare krepaju, a njihove vrlo brzo ozdrave !
Ma nema tu moja krava, tvoja krava, nakon sranja koje su ameri priredili, cijeli svijet je zapao u krizu. Izbrisano je 30 trilijuna dolara svjetske tržišne kapitalizacije. Početkom godine sam i ja misio "ko nam šta može, najjači smo!". Sad, kad mi se uopće da, piljim samo u američanske berze. Dok se njima ne digne, bojim se neće nikome, pa ni nama.
Ma kojih bolesnika ima ovdje, pa ovo je strašno!
Febo vam u par rečenica objasni ono što ima u malom prstu; kako funkcioniraju porezi, pretporezi, prirezi, pretprirezi…i svašta još nešto o čemu nas 99% nema blage veze, a vi mu uvalite kulju!
BSN [pray]
ma ne beri brigu. odavno sam prestao ozbiljno pisati ali nekad ne odolim. [wink]