Zar nisu dovoljno pale dionice ,mislim koje vi to razine očekujeteTo je stavrno bezobrazno
naravno da su previse pale cijene, ali to ne znaci da nece jos pasti…
to ne zavisi od nas.
mi smo samo slucajne zrtve globalne situacije…
TEŽNJA POTPUNOJ DOMINACIJI NA ZAGREBAČKOJ BURZI
Institucionalni investitori ovakvom politikom trgovine, kakvu smo imali primjer danas vidjeti,teže
neprikosnovenoj vladavini na zagrebačkoj burzi…na njihovo jalovo trgovanja, na ovim niskim razinama, reagiraju i dionička društva ,obilaze ih i čekaju njihovu milost..
….sterilan i dosadan posao koji su sami sebi zadali, poduzet je s ciljem da " nama , malim investitorima / "špekulantima" pokažu, kako se mirno i stabilno
drže " konci u rukama" , te ponaša u lojalnoj konkurenciji….
Bonton koji su uzeli u ruke, da nas – nevaspitanu i neobrazovanu čeljad, nauče kulturi poslovnog
trgovanja…..napisali su oni sami…u tijeku 2008.g. kada su , išibani kritikama i popljuvani od
strane ulagača..pretpjeli tantalove muke… te uz nadnaravnu pomoć Samodola..održali se na vlasti
do današnjih dana…
Danas, gledamo u njih…i pokušavamo razabrati poruke koje šalju čovječanstvu….
NO, SVEMIR JE TIH …..kao da su premali i nebitni za signale koje šalju…..
Da nebude zabune,ja ne želim plašiti niti pozivam na prodaju.Ja samo kažem da je neminovno da firme rasprodaju portfelje inače će po našim ljigavim zakonima plačati porez na gubitak.Ali nakon konačnog pada sigurno se dosta brzo vračamo na ovo što imamo sada, tako da sad panično prodavati a poslije panično kupovati nema smisla.Valja otrpjeti jedno kratko vrijeme pogled na minus jer odmah nakon nove godine se ide u šoping,mislim firme.A mi mali koji još ne plačamo porez ćemo uči prije božiča [wink] [wink]
Da nebude zabune,ja ne želim plašiti niti pozivam na prodaju.Ja samo kažem da je neminovno da firme rasprodaju portfelje inače će po našim ljigavim zakonima plačati porez na gubitak.Ali nakon konačnog pada sigurno se dosta brzo vračamo na ovo što imamo sada, tako da sad panično prodavati a poslije panično kupovati nema smisla.Valja otrpjeti jedno kratko vrijeme pogled na minus jer odmah nakon nove godine se ide u šoping,mislim firme.A mi mali koji još ne plačamo porez ćemo uči prije božiča [wink] [wink]
a jel’ firme su prepune fund managera koji optimiziraju portfelj svakodnevno…
***obrisano***
oni koji imaju najvise dionica (jos) su uvijek fondovi – OMF ili OIF koji su porezno neutralni,
[bye]
***obrisano***
A jel kome palo na pamet da je korekcija gotova
Meni padaju razne ideje na pamet tijekom dana, ali ova mi nije pala. Zanimljivo [smiley]
Sad se kupuje na dugoroćna staze ,a špekulanti vi samo špekulrajte i dalje.
Koliko je to dugoročno za tebe?
Tjedan-dva?
A jel kome palo na pamet da je korekcija gotova
ako su MF napokon povukli lovu iz OIF- ova,više realno nema tko tako mahnito prodavati
mali dionicari imaju vecu kolicinu dionica jedino jos u hteju i to je problem kako ih izuti
u Sloveniji su OIFovi izgubilivrijednost imovine za 1/5 i nema panicnog povlacenja udjeličara i to za vrijeme ove velike krize
a kod nas je sve poznato
ovo kod nas je napravljeno samo da se preslože glavni igrači na burzi jer kako reče Samodol i ekipa svaka korekcija ima svoju svrhu i korisna je
daj anricom dosta te je više, šta soliš pamet .
-ako misliš da ne može niže – kupuj, ja ti jedino mogu reć da imam iskustva s tim (ne može niže), konkretno crna gora prije 2 god. , svi su mislili "ne može niže" i onda sve 50% -dolje, onda opet "svi misle -gotovo je -kraj korekcije, nema teorije ni po fundamentima niti ikakve logike – a ono opet 50% – dolje, tako da te molim nemoj više soliti – dosta je ljudima soli
daj anricom dosta te je više, šta soliš pamet .
-ako misliš da ne može niže – kupuj, ja ti jedino mogu reć da imam iskustva s tim (ne može niže), konkretno crna gora prije 2 god. , svi su mislili "ne može niže" i onda sve 50% -dolje, onda opet "svi misle -gotovo je -kraj korekcije, nema teorije ni po fundamentima niti ikakve logike – a ono opet 50% – dolje, tako da te molim nemoj više soliti – dosta je ljudima soli
tako je!
zivio govornik!
arnicrome sad nam daj papra!
ili secera…!
stvarno si dosadio sa solenjem.
ili nam zasladi ili nam zapapri…
ti odlucujes, ti drzis karte u svojim rukama…
nadam se da ces ispravno odluciti za dobrobit svih nas…
[thumbsup] [lol]