Vidim da se nitko nije osvrnuo na činjenicu da se bliži kraj kalendarske godine,znači kraj obračunskog razdoblja za porez na dobit.Dal znate što to znači?To znači da pošto su ove godine svi kuji su u dionicama na gubitku,da moraju prodati sve dionice kako bi realizirali gubitak.Jer porezna po zakonu ne priznaje gubitak ako nije realiziran.S ostvarenim – realiziranim gubitkom umanjuje se osnovica za porez na dobit.Znači srušiti burzu prodajom cijelih portfelja,smanjiti porez na dobit,i što je najljepše nakon nove godine kupiti jeftine dionice.Oni koji ulažu u znanje čuli su za januarski sindrom ostali če ga upoznati i bez čitanja knjiga. [bye]
ps.sve ovo odnosi se na firme koje su uz osnovno poslovanje prisutne naT.K.(primjer-ingra ali i mnoge mnoge druge)
p.s.Zato i bez velikog poznavanja TA Vladove prognoze su možda i preoptimistične [bye]
Vidim da se nitko nije osvrnuo na činjenicu da se bliži kraj kalendarske godine,znači kraj obračunskog razdoblja za porez na dobit.Dal znate što to znači?To znači da pošto su ove godine svi kuji su u dionicama na gubitku,da moraju prodati sve dionice kako bi realizirali gubitak.Jer porezna po zakonu ne priznaje gubitak ako nije realiziran.S ostvarenim – realiziranim gubitkom umanjuje se osnovica za porez na dobit.Znači srušiti burzu prodajom cijelih portfelja,smanjiti porez na dobit,i što je najljepše nakon nove godine kupiti jeftine dionice.Oni koji ulažu u znanje čuli su za januarski sindrom ostali če ga upoznati i bez čitanja knjiga. [bye]
ps.sve ovo odnosi se na firme koje su uz osnovno poslovanje prisutne naT.K.(primjer-ingra ali i mnoge mnoge druge)
p.s.Zato i bez velikog poznavanja TA Vladove prognoze su možda i preoptimistične [bye]
skuzaj,
ali nisi li ti rekao da je pravo vrijeme za ulazak s obzirom da sam se ja rasprodao portfelj?
[wink]
@tigrus
skuzaj,
ali nisi li ti rekao da je pravo vrijeme za ulazak s obzirom da sam se ja rasprodao portfelj?
Predomislio sam se [lol] [lol]
p.s.Moj post od prije je živa istina,nikakva zajebancija.Uzeti u obzir kod odlaska u šoping.
Institucionalni promet
131.626.546,89 kn
Komentari?
@tigrus
skuzaj,
Predomislio sam se [lol] [lol]
p.s.Moj post od prije je živa istina,nikakva zajebancija.Uzeti u obzir kod odlaska u šoping.
nema najvise muci to sto se vec kriza vidi i u realnom sektoru…
narudzbe su sve manje i cini se da proizvodnja opada…
ljudi manje trose. stedi se sve vise, a to ne moze biti dobro.
stednja je ubojica rasta….
ali i dalje tvrdim da su nase dionice podcjenjene.
samo problem je da ih nitko bas i ne zeli…..
Dobro , Vi koji poznajete tržište recite nam mišljenje:
1. tko je ujutro nenormalno napucao cijene, kako bi se stekao prividan brzi uzlet Crobexa..
2. tko je u 15.15 sati jednim potezom pomeo svu .. hrpu nalozića, nalozizičića..i dobrih naloga
i u šali oborio sve normalne vrijednosti..bez pardona..
3. tko u 15.20 minuta podiže umjetno Crobex…tako da skida jednu po jednu dionicu sa najnižom cijenom na prodaji…i tako sve nas pravi budalama…
Pa dobro….šta je ovo …kakav je to bezobrazluk ?
Evo napisao sam nešto što svi analitičari znaju al taje a novinare ne pišu jer nesmiju i opet nemam čistu stotku.K tome mi je to bio najpametniji i najkorisniji post na ovom forumu ako ne i jedini koji je spomena vrijedan. [cry] [cry]
@tigrus
Ne žele ih sad al će ih kupovati u drugoj polovici 12.mjeseca.Iti ćeš onda kupovati.Ija naravno [thumbsup]
@ Tigrus
Mi objasniš jednu stvar. Pokušavam shvatiti razum prosječnog investitora.
Zanima me točno:
1. Kako si ti koji si bio jedan od najvećih optimista na ovom forumu i svaki dan trubio UP, UP, te se svađao sa svima koji su predviđali katastrofu odjednom promjenio dres i sada igraš za drugu ekipu? Kako je moguće da ti se stav tako naglo radikalno promjenio?
2. Šta osjećaš prema onim jadnicima koje si navukao na kupnju i koji su sada dobro popušili?
3. Da li očekuješ da ti ekipa i dalje vjeruje na forumu, i ako da na čemu to temeljiš?
ljudi manje trose. stedi se sve vise, a to ne moze biti dobro.
BS…sta mislite kolega koliko je autowill danas, do 15 sati, prodao novih astri H privatnim osobama ?
Kako ja vidim Tigrus je drukao na UP na Crobexu 2200-2800.
To baš i nije negativno drukanje a i niko ko je ušao na ove razine i nije popuš. gotovo ništa
A ukoliko je Tigrus sam drukao gore a očekuje dolje – to je samo njegovo mišljenje
ali možda bude i gubitak jer sam kaže da je sve prodao.
Kriza je ali ja nevjerujem ni u kom slučaju da možemo ponovo na
razine crnog petka.
Iako mi se čini da dosta Vas to priželjkuje.