Po mizernom prometu se da zaključiti da svi čekaju …
Optimisti su kupovali prošli tjedan u nadi da je kriza završila i u još većoj nadi da će pusti milijuni od Ina-e mahnito krenuti nazad na tržište i podignuti Crobex iznad 3000 ….
Ovi sto su u cashu čekaju ko napete puške jer isto ne znaju što će biti …
I konačno dolazimo do ekipe koji imaju sve u svojim rukama – to su veliki igrači , Mifovi i donekle Oifovi koji su ipak u dosta slabijoj poziciji… Ovi prvi su bili i prije puni casha , a sada ga s lovom koja je stigla od INAe imaju joooš više…
Ajmo se malo sada zapitati zašto bi oni žurili s trošenjem te puste love koje su dosta imali i do sada ? Čega bi se oni trebali bojati ? Da će im mali igrači dignuti tržište ? Čisto sumnjam ….
Oni vrlo dobro znaju da im ništa nigdje neće pobjeći…
Ono što se meni čini izglednim , a volio bi čuti i mišljenje ostalih , je da će sada polagano pustiti da se svi prže u isčekivanju dok živci ne krenu popuštati ovima koji su kupovali u želji za brzih 10 – 20%, pa onda i ovima koji su čekali lovu od Inae kao slamku spasa… Prometi mizerni i konačno novi val rasprodaje… Nakon toga bombastični naslovi i Mirovinci se nakon toga pojavljuju kao spasitelji i ponovo skupljaju od ranjene i mrtve i jeftino se natrpavaju…
[rolleyes]
Uglavnom se slažem sa gore navedenim uz nekoliko opaski, svi znamo da se fondovima ne žuri i da su puni keša. Pa zašto bi se nama žurilo ? Naravno biti će onih koji će morati prodavati ali oni ne predstavljaju veliki dio prometa. I mi ćemo čekati ( kao i mirovinci ) !
Još jedna bitna stvar, ne treba gledati fondove kao jednog velikog igrača, i njih ima puno , 70-tak OIF-a i mirovinci, znači i oni međusobno pokušavaju nadmudriti druge.
IMHO
Kaj j eovo na Jamnici:
kupnja 2 52.000 a prodaja 1 51999
i nema transakcije?Hallo pa tko tu koga jebe….Samodol.
Amo INA-ši šta ste se stisli, klik klik i gotovo
Inaši ne znaju dalje od INE … joj kada ih prelome na 1900 kn sa 200 dionica, bit će smijeha 🙂
Režim?
to je razlika u viđenju između onih koji su većinom u cash-u i onih koji su većinom u dionicama….i jedni i drugi su načelno u pravu
Kaj j eovo na Jamnici:
Daj prestani na svaku nepotrebnost zvati HANFU, naporan si!!!
Vjerojatno posebni režim. Malo čitati umjesto vikati.
Po mizernom prometu se da zaključiti da svi čekaju …
Optimisti su kupovali prošli tjedan u nadi da je kriza završila i u još većoj nadi da će pusti milijuni od Ina-e mahnito krenuti nazad na tržište i podignuti Crobex iznad 3000 ….
Ovi sto su u cashu čekaju ko napete puške jer isto ne znaju što će biti …
I konačno dolazimo do ekipe koji imaju sve u svojim rukama – to su veliki igrači , Mifovi i donekle Oifovi koji su ipak u dosta slabijoj poziciji… Ovi prvi su bili i prije puni casha , a sada ga s lovom koja je stigla od INAe imaju joooš više…
Ajmo se malo sada zapitati zašto bi oni žurili s trošenjem te puste love koje su dosta imali i do sada ? Čega bi se oni trebali bojati ? Da će im mali igrači dignuti tržište ? Čisto sumnjam ….
Oni vrlo dobro znaju da im ništa nigdje neće pobjeći…
Ono što se meni čini izglednim , a volio bi čuti i mišljenje ostalih , je da će sada polagano pustiti da se svi prže u isčekivanju dok živci ne krenu popuštati ovima koji su kupovali u želji za brzih 10 – 20%, pa onda i ovima koji su čekali lovu od Inae kao slamku spasa… Prometi mizerni i konačno novi val rasprodaje… Nakon toga bombastični naslovi i Mirovinci se nakon toga pojavljuju kao spasitelji i ponovo skupljaju od ranjene i mrtve i jeftino se natrpavaju…
[rolleyes]
Uglavnom se slažem sa gore navedenim uz nekoliko opaski, svi znamo da se fondovima ne žuri i da su puni keša. Pa zašto bi se nama žurilo ? Naravno biti će onih koji će morati prodavati ali oni ne predstavljaju veliki dio prometa. I mi ćemo čekati ( kao i mirovinci ) !
Još jedna bitna stvar, ne treba gledati fondove kao jednog velikog igrača, i njih ima puno , 70-tak OIF-a i mirovinci, znači i oni međusobno pokušavaju nadmudriti druge.
IMHO
[/quote]
Istina, isto tako i MIFovi i OIFovi MORAJU potrošiti lovu koju imaju u neko dogledno vrijeme. Lovu na računu niti ne smiju imati. Zato bi svima preporučio strpljenje, a onima sa jasnom vizijom i ne treba preporuka u koje dionice i po kojoj cijeni ulaziti.
Kaj j eovo na Jamnici:
još nije počelo trgovanje. Čini mi se u 13h
Kaj j eovo na Jamnici:
Zar ne znaš da transakcije idu "ručno" ak im paše (ova bi značila da JANA leti + 35 %), a ova im sigurno ne treba 🙂
Slažem se i ja kolega , ali mislim da je onih koji su strpljivi i neće se žuriti ipak jako malo … Krdo je krdo i uvijek će se ponašati kao krdo kad čuje pucanj puške … IMHO
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=f034b56d-cb71-46f0-9b09-14f2ad22c74c
mi hrvati smo jedinstveni