INA se diže na malim prometima, a time se i Crobex gura u plus i time se skriva iskrcavanje na likvidnijim dionicama koje su u priličnom minusu.
INA se diže na malim prometima, a time se i Crobex gura u plus i time se skriva iskrcavanje na likvidnijim dionicama koje su u priličnom minusu.
rekao bih ukrcaj
Na DLKV opet shema od petka, skriveni na asku po 370 kom na 600 kn.
Sada čeka da se bid malo podeblja pa će lupiti po 590kn i odma natrag na 600kn.
U petak je prodao 8000kom a danas oko 2000kom , nadam se da će se u četvrtak vidjeti u top 10 tko to izlazi.
Očekivao sam više od ininih novaca danas , za sada samo 15.357.650,95 kn prometa!
stvar je poprilično jednostavna, stavite se u ulogu fond managera, uračunajte u to stanje na tržištu i nevjericu ulagača pa zaključite kako bi vi postupali na njihovom mjestu.
danas ne kupujem ništa
Evo jedne činjenice :
Nitko ne kupuje od malih ,jer su prestrašeni krize a i zbog onih cijena od crnog petka.
Ledo 4800 , Dalk 500 , Ingra 100 , IgH 5300 itd.
Većina love od Ine bi ušla ali na ovim razinama .Ali po meni i onako će ući i na ovim
samo polako ,stihijski se i vraća alio ne jako a kako bi trebalo da pogura Crobex.
Fondovima i nije interes da Crobex ide gore – dok se sami ne preslože i ne nakupuju.
A i potreban je jedan jak USA dan , pa i EU da otvori +3-5% pa da mi odletimo +10
Neznam druga opcija je valjda ona teorija "tehničara 2850" a kada bi inercija učinila svoje ali kako se ovako dovući
do 2850.
Po mizernom prometu se da zaključiti da svi čekaju …
Optimisti su kupovali prošli tjedan u nadi da je kriza završila i u još većoj nadi da će pusti milijuni od Ina-e mahnito krenuti nazad na tržište i podignuti Crobex iznad 3000 ….
Ovi sto su u cashu čekaju ko napete puške jer isto ne znaju što će biti …
I konačno dolazimo do ekipe koji imaju sve u svojim rukama – to su veliki igrači , Mifovi i donekle Oifovi koji su ipak u dosta slabijoj poziciji… Ovi prvi su bili i prije puni casha , a sada ga s lovom koja je stigla od INAe imaju joooš više…
Ajmo se malo sada zapitati zašto bi oni žurili s trošenjem te puste love koje su dosta imali i do sada ? Čega bi se oni trebali bojati ? Da će im mali igrači dignuti tržište ? Čisto sumnjam ….
Oni vrlo dobro znaju da im ništa nigdje neće pobjeći…
Ono što se meni čini izglednim , a volio bi čuti i mišljenje ostalih , je da će sada polagano pustiti da se svi prže u isčekivanju dok živci ne krenu popuštati ovima koji su kupovali u želji za brzih 10 – 20%, pa onda i ovima koji su čekali lovu od Inae kao slamku spasa… Prometi mizerni i konačno novi val rasprodaje… Nakon toga bombastični naslovi i Mirovinci se nakon toga pojavljuju kao spasitelji i ponovo skupljaju od ranjene i mrtve i jeftino se natrpavaju…
[rolleyes]
Po mizernom prometu se da zaključiti da svi čekaju …
Optimisti su kupovali prošli tjedan u nadi da je kriza završila i u još većoj nadi da će pusti milijuni od Ina-e mahnito krenuti nazad na tržište i podignuti Crobex iznad 3000 ….
Ovi sto su u cashu čekaju ko napete puške jer isto ne znaju što će biti …
I konačno dolazimo do ekipe koji imaju sve u svojim rukama – to su veliki igrači , Mifovi i donekle Oifovi koji su ipak u dosta slabijoj poziciji… Ovi prvi su bili i prije puni casha , a sada ga s lovom koja je stigla od INAe imaju joooš više…
Ajmo se malo sada zapitati zašto bi oni žurili s trošenjem te puste love koje su dosta imali i do sada ? Čega bi se oni trebali bojati ? Da će im mali igrači dignuti tržište ? Čisto sumnjam ….
Oni vrlo dobro znaju da im ništa nigdje neće pobjeći…
Ono što se meni čini izglednim , a volio bi čuti i mišljenje ostalih , je da će sada polagano pustiti da se svi prže u isčekivanju dok živci ne krenu popuštati ovima koji su kupovali u želji za brzih 10 – 20%, pa onda i ovima koji su čekali lovu od Inae kao slamku spasa… Prometi mizerni i konačno novi val rasprodaje… Nakon toga bombastični naslovi i Mirovinci se nakon toga pojavljuju kao spasitelji i ponovo skupljaju od ranjene i mrtve i jeftino se natrpavaju…
[rolleyes]
Ja msilim da smo pravi odbijanac propustili prošli pon i utorak.
Zastavica se formirala, i prometi će biti sve manji i manji. Uz to će se market početi smirivati i stagnirati, dok novi om valu prodavača ne popuste živci.
S druge strane, možda se varam, ali ovakav uzorak kretanja je jedinstven.
Preporuka dana…
Vaš link
Očito su ovih mjeseci "Izgradili povjerenje" kod ulagača. Od svježih
cca 6,200.000.000,00 kn za ulaganja, njima je svega
cca 16.000.000,00 kn u opticaju i 80 posto toga iznosa danas su napravili fondovi
grickajući jedni druge … he he … što su tražili to su i dobili !!!