Kamata na trzistu novca zagreb skoro 18% !!!!!!!
What a fuck …. ?!??!? [shocked] [shocked] [shocked]
Meni samo nije jasno koji je idiot donio onaj pravilnik o limitima, i o tome kako se računaju dnevn promjene vrijednosti.
Crobex roni jer se računa u odnosu na zaključnu cijenu od jučer, a meni na gledalici sve zeleno jer se računaju prosječne vrijenosti od jučer. Zbog toga i dolazi do onih glupih blokada. Većina danas blokiranih dionica bila je na 3-5% iznad zaključne jučer, a oni računaju prosjek…koja glupost.
Isto tak je jucer bilo sve crveno a crobex u plusu. Divna HR matematika [thumbsup]
Sada nek mi netko kaže da fondovi stvaraju paniku
http://www.hrportfolio.com
ja ti velim da je ne stvaraju…oni su u problemima…ajd plz to shvati…
kaj si tako lud danas?
kaj si kupovao u pod i utorak?
lollll a jesi igrač…
i daj više shvati ak ameri prdnu mi padamo…i to je to…
i zadnje anricom koliko je 1+1?
Ponistili su te transakcie. Ocito se netko zaje…
[/quote]
Odakle Vam to? Mene je poklopilo i dionice su mi virtualno prikazane na računu, pa… hm…?
[/quote]
Vidim na ZTM-u da su ponistili transakcije. Zadnja priznata cijena je 1015 kn
Sve dok veliki Fondovi ne progutaju male neće biti nekog velikog rasta jer im nije u interesu.
Zeleno svjetlo su dobili, osnovali Fond ood 150 milijuna i sada polako love njihovu vrijednu imovinu.
Danas im je u tome pomoglo jučerašnje potonuće u Beogradu gdje su ovi uložili veliki dio od 1 milijarde kuna koliko tamo leži.
[/quote]
slažem se kolega
može netko malo pojasniri taj inter.fond
mehanizme i načine djelovanja, i da li je on osnovan radi brže likvidacije fondova kojima kapital padne ispod 5 mil kn, ili nije, tj. dali on preuzima -"jede" nesolventne fondove ili nešto treće
dali će kroz taj IF nakraju ugasiti se mali i nesolv. fondovi ili ne?
hvala
Pa mislim da bio onda bilo logike da i limite određuju prema završnoj cijeni a ako im je spread mali neka stave +-12%
Ako svi čekaju crobi na 2100 i niže, to je u najmanju ruku indikativno
Uopce nije kad znas da ce uskoro biti jos jeftinije [wink]
[/quote]
Držim da mogu biti malo jeftinije ali nikako ispod Crobexa 2200
Pa na svakom je da odluči da li mu je bolje ući na 2500 a nemože ispod 2200 – a rast može do 5000
Ili mu je bolje ući na 3800 a nemože ispod 2200 – a rast može do 5000
znači na 3800 ako pada više gubi a ako raste manje zarađuje
Moje mišljenje je možda i subjektuivno jer sam 100% u dionicama
ali da očekujete jeftinije puno od ovoga je neobjektivno a da nekažem i malo bezobrazno ……
[/quote]
bolje bi bilo da si 100% u kešu
to ti je moj savjet