Nisam rekao da bi veliki dizali cijenu, nego da su veliki sigurno očekivali da će mali dići cijenu sumanutim lupanjem po asku, da im se ovi iskrcaju ko begovi na višim razinama.
Za velike se lijepo vidi da ih nema na ovim razinama. Osim kad tuku po bidu.
Nisam rekao da bi veliki dizali cijenu, nego da su veliki sigurno očekivali da će mali dići cijenu sumanutim lupanjem po asku, da im se ovi iskrcaju ko begovi na višim razinama.
Za velike se lijepo vidi da ih nema na ovim razinama. Osim kad tuku po bidu.
Veliki se neće iskrcavati po ovim cijenama 100% sam siguran. Postavili su i Bid i Ask i čekaju male fondove da se iskrcaju. Ipak malo ovisi i o malim ulagačima ali samo da li će cijena završiti na Bidu ili Asku, za sada. Ako se više uključe individualci, a obično lupaju po Asku, tek onda bi to moglo ići iznad postavljenih okvira. Ali opet ne na svim dionicama. Negdje će im veliki dobrohotno pustiti da se usose.
Trenutno puno prodavača koji misle kupovat na Grobiju 2100,neki čekaju još niže za uključit se.Sretno [sealed]
Bravo ,a tko je napravio silan promet proteklih dana .Mali investotori ,ne budi smješan
Pa napravili su i mirovinci samo ti i vecina konstantno zanemarujete "detaljcic" da su mirovinci igraci na looooooooooooooooooooong periode i njih godisnje oscilacije pretjerano ne zanimaju. Lova im dolazi nova i tak i tak svaki mjesec pa im nije nikakva frka i mogu cekat godinama. Mozes li ti?
A ti si ulagač na dan dva ,zato se i dešava to što se dešava
Ne bas. Za tvoju informaciju ATPL sam drzao preko godinu dana, PTKM svojevremeno isto, IGH nekih 9 mjeseci i tak. Ne donosi ocjene o nekome pausalno. A ako zbilja mislis da je sve palo zbog spekulanata, daj se onda ostavi burze jer ne razumijes ocito ni 1% onog sto se trenutno dogadja i u svijetu a i kod nas. To ti je prijateljski savjet.
Bit će zanimljivo na INGR-i kad izađe iz blokade.
Top ask
CIJENA KOLIČINA
153,00 386
154,00 1,500
154,32 240
154,98 5,650
155,00 2,009
A ti si ulagač na dan dva ,zato se i dešava to što se dešava
Kamo sreće da sam i ja bio ulagač na dan dva.
Imam vam ja jedan pravilnik koji sam napisao sam sebi o trgovanju na burzi i sigurno pali, ali ga se ja nisam mogao pridržavati da ga hebeš.
1. Kupnja samo po bidu
2. Prodaja samo po asku
3. Nema pohlepe – svaka dobit je ok
4. Dobit obavezno unovčiti, tako da se početno stanje portfelja s vremenom podigne
5. NAJTEŽE – nema foruma, koristi sve ostale izvore osim forum
5. dio me koštao najviše jer kad si neodlučan a cijene relativno stagniraju lako te može povući konsenzus na forumu.
Možda nekom črvšćem karakteru i pomogne.