Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
kad netko kaže kriza je..ja se samo dobro nasmijem, neznam za ostale ovdje na forumu ali ja se sjećam što znači kriza i inflacija…kad voziš par-nepar, čekaš benzin po nekoliko sati, uđeš u dućan a u dućanu nemaš nipšta za kupiti, banana ti je egzotično voće, redovi na ulicama normalna pojava, uđeš u red pa tek onda pitaš kaj se čeka…nemaš struje jer je redukcija, novac mjenjaš svakodnevno u devize jer drugi dan vrijedi manje … i da ne nabrajam…ako netko zna što je kriza onda su to svakako bivše socijalističke zemlje, općenito istočni blok…i kaj je najbolje one su najmanje i pogođene ovom financijskom krizom…možda nam je šansa probiti se na međunarodno tržište sa firmama koje bi savjetovale kako se ponašati za vrijeme krize…kod nas je svaki drugi čovjek stručnjak po tom pitanju…
ispričavam se što sam skrenuo sa teme TA ali jednostavno sam se morao nadovezati … i možda ne uviđam dovoljno ozbiljnost situacije ali jednostavno mislim da smo mi puno gore stvari dosad prošli da bi nas to moglo fascinirati previše…uglavnom, živimo život zapadnog svijeta, kopiramo ga a ustvari mu ne pripadamo a to se pokazalo kao prednost u ovim vremenima , jedino burza pokazuje vezanost pupčanom vrpcom…a molim se da novac od INE i tu vrpcu nakratko prekine…
Mislim da će sutra i cijeli idući tjedan biti dobar za nas dioničare u HR.Puno je to novac a i puno interesa.Mi smo malo tržište i nema dovoljno dionica ( po ovim cijenama ) za sve.Uz to očekujem da će se i iduči tjedan situacija u US i EU stabilizirati (EU m. od 2000 mili i US m. će početi djelovati-to je ogroman novac i države garantiraju ).Konkretno kod nas očekujem da probijemo3200.
Jesam ja jedini koji ne očekuje ništa spektakularno od inine love?
mislim ono ko da nam fali spektakla zadnjih tjedana.
Mislim da će sutra i cijeli idući tjedan biti dobar za nas dioničare u HR.Puno je to novac a i puno interesa.Mi smo malo tržište i nema dovoljno dionica ( po ovim cijenama ) za sve.Uz to očekujem da će se i iduči tjedan situacija u US i EU stabilizirati (EU m. od 2000 mili i US m. će početi djelovati-to je ogroman novac i države garantiraju ).Konkretno kod nas očekujem da probijemo3200.
Vidimo da dobar dio plaćenih medija "navija" da se lova od ine stavi na štednju u banke i obveznice 🙂
Kao, dali su jamstva za uloge … ha ha ha koja to jamstva mogu dati kad smo prežaduženi do grla, virtualna kao ona fondofska da se INA neće dati ipod 4000 ?
(možda uz uvijete kao i prije, pa ćeš opet moći utrošiti "staru štednju" samo ako kupuješ preskupe
nekretnine ?)
kako izgleda većina misli da to ide većinom u potrošnju, ja mislim da su to ipak pametni dosadašnji dioničari i da će u ovim jeftinim dionicama ponovno prepoznati prilike. Tko je imao godinu dana strpljenja ne prodati INU ili HT da zaradi, nakon što se čekanje kapitaliziralo kroz dividende, dodatne dionice ili obveznu ponudu, sigurno će znati da ove razine grobeksa nose za kraće vrijeme i možda puno više …
PS:
Čak i onaj koji ovih dana uloži minimalnih 20.000 kn može se nadati prinosu od 4000 u rekordnom roku (na srednji rok mogao bi se ulog i zduplirati), normalno ak ode u one dionice koje su enormno pale a imaju zdrave fundamente i visoku likvidnost.
danas se i novinari ukrcali, sad ce samo pozitivu
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=aae4f123-1f66-4cc5-9cdd-bd5040d53219
Bilo bi dobro da mediji prestanu širiti paniku kako bi se sami ukrcali na razinama vrijednosti iz 2005/06. Također bi bilo dobro da vodimo računa o našim biznisima te resursima i kapacitetima koje obilato imamo
(sada kada EU malko usporava "RAST" pravo je vrijeme da mi plasiramo upravo tamo naše konkurentno jeftine proizvode koji se odrađuju s vrlo jeftinom radnom snagom i tako još pojačamo naš rast plasmana izvoza !)
Iako su Ameri upravo (21.20 h) bili skoro u plus 4, bilo bi dobro da ih se prestane pratiti u fondovskoj režiji i da se okrenemo sami svojim poslovima !
jedva čekam sutrašnji dan. prognoziram da će crobex rasti minimalno 10%. Neće ljudi ni moći kupiti dionice od novaca zarađenih na ini zbog toga što će sve biti u blokadi =)
Jesam ja jedini koji ne očekuje ništa spektakularno od inine love?
mislim ono ko da nam fali spektakla zadnjih tjedana.
…uglavnom, živimo život zapadnog svijeta, kopiramo ga a ustvari mu ne pripadamo a to se pokazalo kao prednost u ovim vremenima , jedino burza pokazuje vezanost pupčanom vrpcom…a molim se da novac od INE i tu vrpcu nakratko prekine…
Čista petica!
DJIA + 4.68% Nasdaq + 5.49% + cah od INE = + Crobex
A mi ??? Koliko ćemo mi sutra imati dionica u pozitivnoj blokadi ??? 5,10,15,30 ????
Gric, gric, mljac…… [thumbsup]
Znaš koliko će ih biti u pozitivnoj blokadi, onoliko koliko ih se bude trgovalo ! Znači sve do jedne !
To će biti novi rekord a burza će biti zatvorena !
[lol]
[/quote]
ako je nisu zatvarali deset dana e neće ni sutra,a zaradit će i oni,što im je najvažnije
Danas su se ukrcavali i najveći pesimisti
je moguće, al moguće da su i izašli kada su osvojili 3,5 %, ako je tako biti će grickanja noktiju za vrijeme blokadi [smiley]
opa …..cijeli dan ne pratim i sad imam kaj za vidjet
ameri poludjeli…..neki novi vjetar kod njih zapuhao
možda samo kratkotrajno….nema veze
…bitno da se uklapa..
važno je za nas koji smo 100% u dionicama…. ovo dolazi ko as na desetku
Moje je mišljenje da ne treba rasprodavati dionice jer bude više kupaca u ponedeljak-srijeda…,samo da još Ameri odrade svoje sutra.
Kod nas je iskorigirano do boli i ima jako puno jeftinih dionica ali što je najbitnije sad će biti i puno više-različitih imaoca novaca ( od Ine )za kupovinu.Tak da će konkurencija biti malo žešća.
Konkurencija kao u stara dobra vremena u Realu.