Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sutra 60% pad, može?

Gdje je razum?

Dođe čovjeku da se posveti uzgoju ovaca… od ovog se može izgubiti pamet

neki su se ovdje tome davno posvetili,zar se ne primjeti?? od ovaca kupuju,ovcama prodaju i sviraju frulicu

jučer – happy day
danas – tuga i očaj
A sutra?

Kako je lova od INE u petak – i sutra minus debel – a i šuge u USA u minusu

pa da se uđe na najniže moguće razine – e toga se bojim.

bojim se da neče bit još gore
s lovom se neče fondovi zaletat, nego još više zatresti stablo
zašto ne bi skupljali jeftinije nego je neko drugi kupovao
a u pon i utorak su oni još prodavali – nekon onih gapova malima
sad su se mali ispucali a oni u cashu
jao šta če biti deranja
ko duže izdrži više če da popuši
isto je bilo kad je stigao povrat love od ht-a.

Ovo liči na branje šljiva. Stablo se zatrese i šljive tj. investitori popadaju dolje.
Ne znam koliko je šljiva ostalo na stablo ali poslije današnjeg dana nije puno.
Dok svi ne popadaju nema sljedeće sezone. Jasna stvar.
Crobex ne ide gore dok i zadnji špekulant i daytrader ne pogine na branju šljiva.
A netko bogme jako trese stablo…. [smiley]

tesko ti je dobrog spekulanta istjerati s burze.
mali, brzi i fleksibilni.

u ratnoj terminologiji –
spekulatni su ko lovci i FM ko bombarderi.
ko je brzi?
i FM mora pikati po malo ako oce nesto uloviti, tj mora postati kao mali spekulant.

ps. najgore sto smo imali prilike gledati, kako se prava mrcina mirovinac ponasa ko mali spekulant.
[lol] [thumbsup]

Danas su FONDOVI i dio manjih ulagača kapitalizirali dobit ostvarenu unatrag dva protekla dana…

Dobrobit CROBEXA…koji je mjerilo za izračun vrijednosti udjela …ponovno su umanjili…jer mali
udjelničari..nemaju pojma da su upravo ONI kojima su povjerili svoj novac…zapravo krivi
za njegov današnji PAD…Udjelničari fondova gledaju stanje udjela pd prije DVA dana, zato jer je
postalo moderno, da se podaci NE AŽURIRAJU na svim portalima..pa je to zapravo čista
OBMANA malih investitora koji misle, da im je danas stanje udjela bolje…tj. veće nego što stvarno jest.

Taman kad su odlučili, da neće prodavati svoje udjele, jer je situacija mnogo stabilnija, naletjeli
su na minu…koju su im montirali upravo njihovi dužnici- FONDOVI gdje je pohranjen njihov
novac…

Fondovi su danas stvorili CASH. Novac će iskoristiti za pokriće mnogih troškova, najviše
zaostalih isplata investitora koji čekaju duže " od ugovora". Čekanje se nagrađuje drugim uslugama,
ali danas nećemo o tome….

Danas smo za pad Crobexa optužili male investitore, šakicu onih koji su mudro prodali svoje
skromne portfelje, i ponešto zaradili… Takodjer, kriv nam je Wall Street, jer su isti kao i
naši fondovi…tj.i oni imaju iste probleme sa svojim živčanim investitorima u fondovima.

Zapravo, nismo uopće odgovorili na pitanje…ZAR JE MOGUĆE DA JE ZGRABI-NEDAJ ..
PRIVILEGIJA ONIH , koji su nas doveli na rubne cijelove CROBEX- a , gdje je s njima
isključena svaka komunikacija….i da li to znači…da se nastavlja agonija ulagača, udjelničara
i ostalih majmuna na burzi, koji poput mene , misle— da je CROBEX nacionalno blago, i da mora
biti reprezentativan…..!!!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

E tako fino sutra i prekosutra kad ljudi navale opet čupat udjele iz fondova, dobit će fino lovu iz novoosnovanoga, a u petak kad svi budu čekali da će burza buknit prema gore zbog INA-e, oni će napravit paniku i spustit još više dole i pobrat dionice na crobiju od 2200. Iako sam opet s 80% u dionicama , sutra i prekosutra niti prodajem, niti kupujem, pa da ja ne znam kako povoljno. Ovaj novi fond je napravljen, baš iz razloga da se "ožene" manji fondovi koji će morati prodavati i da se od toga zakonom zaštite "veliki dečki".

Surround all arround when it hits the ground

I još nešto. Neki su ljudi na ovom forumu, da prostite, glupi što se tiče investiranja. Da crobex poraste u tjedna dana 30 posto oni bi očekivali još dodatnih 30 pa još pa još…. A da ne govorim svakodnevnim pokušajima da se predvidi (čak nekada i u decimalnim iznosima!) kretanje crobexa u sljedećih 1,2,3,4 dana (nikako ne više jer je za burzu i poslovanje firme bitno ono šte će se dešavati sljedećih par dana).
Čitajući komentare naših i stranih portala, gledajući emisije, prateći ovaj pad gosp. imam osjećaj da su Hrvati najmanje svijesni krize koja dolazi. Nisu svijesni da kava koja košta deset će koštati 20 kuna, da svi direktori i fin stručnjaci nagovještavaju vrlo tešk godinu pa i više dana… Ljudi moji budimo sretni ako u sljedeće godine crobex bude rastao više od 7-8%.

I još nešto. Neki su ljudi na ovom forumu, da prostite, glupi što se tiče investiranja. Da crobex poraste u tjedna dana 30 posto oni bi očekivali još dodatnih 30 pa još pa još…. A da ne govorim svakodnevnim pokušajima da se predvidi (čak nekada i u decimalnim iznosima!) kretanje crobexa u sljedećih 1,2,3,4 dana (nikako ne više jer je za burzu i poslovanje firme bitno ono šte će se dešavati sljedećih par dana).
Čitajući komentare naših i stranih portala, gledajući emisije, prateći ovaj pad gosp. imam osjećaj da su Hrvati najmanje svijesni krize koja dolazi. Nisu svijesni da kava koja košta deset će koštati 20 kuna, da svi direktori i fin stručnjaci nagovještavaju vrlo tešk godinu pa i više dana… Ljudi moji budimo sretni ako u sljedeće godine crobex bude rastao više od 7-8%.

nismo s istog planeta.
ovdje ekipa prica o rastu svog portfelja a ne o rastu crobexa.
broji se samo ako si uspio kupiti jeftinije, a prodati skuplje.
kapisi?
[kiss]

Ne čudi me pad povjerenja u financijski sustav, nečudi me pad indeksa u sad-u japanu, njemačkoj, ne čudi me pad crobexa, ali ne mogu shvatiti pojedinačan pad cijena pojedinih dionica. Primjerice danas su gotovo najviše pali kodt i ckml. Ne mogu shvatiti kako poduzeća koja posluju sve lošije (ili čak posluju s gubitkom) padaju isto kao i firme koje posluju iznadprosječno dobro kao što su kodt i ckml. Samo brzoplet pogled na fin izvještaje od 2003 do danas bit će dovoljan da shvatite o čemu govorim.
Svašta.

A koliko je bila cijena CKML one 2003.?Koliko mici?????

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Molim pojašnjenje za kavu od dvadeset kuna? Hoće li to značiti da kvadrat stana u Zagrebu ide na 4000 eura? Kruh ide na dvadeset kuna? Kolko se sjećam alibi za porast cijena određenih proizvoda je bila nafta, ali ista ta nafta je sa 140 pala duboko ispod 100 dolara, a cijene su ostale iste.

Surround all arround when it hits the ground

Izgleda da je danas počelo spašavanje tržišta dogovoreno u Novigradu !!!
[lol]

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

@halo bing

kakva kava, kakvi bakraci…
nista od toga nije bitno.
ako mozes servisirati svoj portfelj (margin i slicno) nemas bada.
udri brigu na veselje.
i hvataj valove i da vidis kak se dnevno moze zaraditi mjesecna placa.

ps. ima jeftinog belja! [wink]

mici da jel ti to drukas za franck [lol]

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

New Report

Close