Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hebote na ovakvoj burzi pojam dugoročni investitor je prošlo, svršeno vrijeme [bye]

da pojam dugoročni investitor po ZSE: dugoročni investitor ili ulagač je budala koja sjedi za kompjuterom i ne rasprodaje svoje dionice nego mirno gleda kako mu svakodnevno gube na vrijednosti
Za ljuta vremena ljuta šala

strpljen..spašen Time is on my side

Iako sam već nekoliko puta pisao o suludosti blokada, ne mogu izdržat bez da opet napišem par crtica o toj temi.

– Prije tjedan dana širom svijeta potop burzi pa je bilo jasno da će i kod nas doći do potopa, a to znaju i u Hanfi. Ipak, zbog birokracije cca. 40 firmi mora slati očitovanje o promjeni cijene, koje je uvedeno kako bi se spriječile manipulacije, odnosno "neprirodno" kretanje cijene.

– Par dana poslje širom svijeta burze skaču po 10-15%, i mojoj babi je bilo jasno da će skočiti i naša, 60 firmi u pozitivnoj blokadi i svih 60 mora slati dopis Hanfi s njihovim obrazloženjem rasta cijene.

– Danas Crobex pada 7.20%, a LVCV raste 7.8%, blokade ni očitovanja nema, po hanfinom pravilniku nije potrebno. Netko bi rekao "pa šta, može se desit da cijelo tržište pada, ali dionica kojoj je taj dan izašlo pozitivno fin. izvješće ili neka pozitivna vijest raste usprkos padu tržišta". Istina, ali o Lavčeviću danas nije izišla niti jedna pozitivna vijest (bar je ja nisam vidio), a nije izišlo ni fin. izvješće. Ipak, cijena dionice raste 7.8% u trenutku dok cijelo tržište pada 7-8%. Hanfa ne reagira. S druge strane onom kome je pala cijena 10% u trenutku kad cijelo tržište pada 8% se trgovanje blokira i traži očitovanje. Super.

Iako sam već nekoliko puta pisao o suludosti blokada, ne mogu izdržat bez da opet napišem par crtica o toj temi.

– Širom svijeta sva tržišta drastično padaju pa je bilo jasno da će i kod nas doći do potopa, a to jasno znaju i u Hanfi. Ipak, zbog birokracije cca. 40 firmi mora slati očitovanje o promjeni cijene, koje je uvedeno kako bi se spriječile manipulacije, odnosno "neprirodno" kretanje cijene.

– Par dana poslje širom svijeta burze skaču po 10-15%, i mojoj babi je bilo jasno da će skočiti i naša, 60 firmi u pozitivnoj blokadi i svih 60 mora slati dopis Hanfi s njihovim obrazloženjem rasta cijene.

– Danas Crobex pada 7.20%, a LVCV raste 7.8%, blokade ni očitovanja nema, po hanfinom pravilniku nije potrebno. Netko bi rekao "pa šta, može se desit da cijelo tržište pada, ali dionica kojoj je taj dan izašlo pozitivno fin. izvješće ili neka pozitivna vijest raste usprkos padu tržišta". Istina, ali o Lavčeviću danas nije izišla niti jedna pozitivna vijest (bar je ja nisam vidio), a nije izišlo ni fin. izvješće. Ipak, cijena dionice raste 7.8% u trenutku dok cijelo tržište pada 7-8%. Hanfa ne reagira. S druge strane onom kome je pala cijena 10% u trenutku kad cijelo tržište pada 8% se cijena blokira i traži očitovanje. Super.

Ovakvih prica u Hr. bez logike i zdrave pameti ima na stotine tisuca, ovo je samo jedna u moru. Ali podrzavam vas da nema logike.

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

Sutra 60% pad, može?

Gdje je razum?

Dođe čovjeku da se posveti uzgoju ovaca… od ovog se može izgubiti pamet

Hell is Empty and all the Devils are Here

Samo trebate pročitati Kafkin Proces (ili još jednom ako već jeste) i sve će vam biti jasno,kolega. Birokracija je neuništiva… [sad]

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

Ovo liči na branje šljiva. Stablo se zatrese i šljive tj. investitori popadaju dolje.
Ne znam koliko je šljiva ostalo na stablo ali poslije današnjeg dana nije puno.
Dok svi ne popadaju nema sljedeće sezone. Jasna stvar.
Crobex ne ide gore dok i zadnji špekulant i daytrader ne pogine na branju šljiva.
A netko bogme jako trese stablo…. [smiley]

Ništa nisam kupio ni prodao u zadnjih par dana ali ovo što se radi pa to nije normalno.Ovo je samo za zatvor ili još gore.Uločnu kaznu.
Fino su se izdogovarali u Vinodolskom, koji lopovi.E moj narode,jesmo li mi svi toliko glupi ili si dozvoljavamo da nam grupa ljudi krade novac i uvaljuje govna usta.Pa to nismo za vrijeme rata dobijali od onih sa druge strane.
Pa kad će konačno neka veća riba pasti zbog ovih krada?

Samo trebate pročitati Kafkin Proces (ili još jednom ako već jeste) i sve će vam biti jasno,kolega. Birokracija je neuništiva… [sad]
[/quote]

Birokracija nije pravi problem…

Evil is alive and well

Hell is Empty and all the Devils are Here

Sutra 60% pad, može?

Gdje je razum?

Dođe čovjeku da se posveti uzgoju ovaca… od ovog se može izgubiti pamet

E moj kolega…ne ide ni kod ovaca. Dođe par vukova i ostaneš bez 15% ovaca preko noći!
Budi sretan sa -8% na crobexu. [smiley]

jučer – happy day
danas – tuga i očaj
A sutra?

Kako je lova od INE u petak – i sutra minus debel – a i šuge u USA u minusu

pa da se uđe na najniže moguće razine – e toga se bojim.

smanjuje se minus.......

Ova burza nema veze s vezom ,daj više da se riješimo ovih padavičara ovdje

Ne čudi me pad povjerenja u financijski sustav, nečudi me pad indeksa u sad-u japanu, njemačkoj, ne čudi me pad crobexa, ali ne mogu shvatiti pojedinačan pad cijena pojedinih dionica. Primjerice danas su gotovo najviše pali kodt i ckml. Ne mogu shvatiti kako poduzeća koja posluju sve lošije (ili čak posluju s gubitkom) padaju isto kao i firme koje posluju iznadprosječno dobro kao što su kodt i ckml. Samo brzoplet pogled na fin izvještaje od 2003 do danas bit će dovoljan da shvatite o čemu govorim.
Svašta.

New Report

Close