1,2,3,4 …. popadali
(ULPL, DLKV,IPKK,DDJH)
bit će ih još
[undecid]
negativne?
ja vidim samo dobru kupnju
[/quote]
INGRA povećala prodaju 5 k komada.
LEDO prodaja na cijeni blokade donje.
Itd…da ti ne ponavljam.
Imaš gledalicu ili tako nešto.
150 kn na HT-u, na prodaji.
[/quote]
kao što rekoh dobra kupnja a poslije 12 ćemo vidjet kud ćemo
ps :imam gledalicu
[/quote]
PS. Imam ZSE monitor i ne izgleda ukupni omjer K/P baš najbolje.
Totalno druga priča nego od jučer i prekučer.
Izgleda da će naši fondovi od love koju dobiju od prodaje INE sanirati USA-a tržište ! Nije badava ministar financija Šuker neki dan bio u gostima !?
Bojim se da fondovi hoće lovu od INE unovčit na nižim razinama
Po meni a nemora biti točno – ovako prepadaju nas male ulagače
velikim padom i rastom , a uz njih se šlepaje day trejderi na kojima zarađuju provizije
a koji nevjerujem da su u plusu
a u stvari puše samo mali – i to onog momenta kad prodaju.
Ah što reći nego kretenizam, idiotizam, diletantizam… jednom riječju tragikomedija
Pa ne znam baš, mislim da netko upravo zarađuje 20-30% u par dana [cool]
Više nego dovoljno na godišnjoj razini u ovakva vremena, sprema čeku za novi tobogan!
s 2 dionice stjerati DDJH u blokadu je kriminal… Ništa drugo
Danas je fondovima možda i zadnja prilika da se nakupuju jeftino dionica prije nego legne brdo keša od INE ….a onda će opet "bara" zazeljenet i UP_UP_UP …..samo tada glupani neće imati dionice (koje će danas jeftino prodat)….koja naivnost….moje predviđanje….do kraja dana iz ove "crvene rupe" možda čak i u PLUS….
Koliko treba dana da se preknjiže dionice kupljene u petak
tj. da li se iste mogu prodat u pon.
Hvala!
Ne vjerujem da je ovo kapitalizacija dobiti.
Ovo je samo namješteno, da se iskrcaju veliki dalje.
Kako ste naivni. Dizanje marketa u recesiji, pa to ne rade niti ameri.
Sve je još na staklenim nogama.
mozda to ima veze sa povlacenjem depozita?
Tko kaže da prodaje onaj koji je jučer kupovao, pa nisu svi na burzi daytraderi.
[/quote]
A tko drugi može prodavati? Oni koji su kupovali u čet/pet mogli su se jučer/prekjučer istresti, a ne danas… Znači mali poplašeni danas prodaju jer misle da će sutra biti argameddon..
Malo opservacija na medijsko-novinarsku scenu. Vidi naslova kojim se namjerno pokušava stvoriti panika:
Azijske burze potonule za Wall Streetom
15.10.2008 6:29:00 | Powered by http://www.business.hr
Nakon dva dana snažnog rasta, cijene dionica na azijskim burzama jutros su potonule, slijedeći tako jučerašnji pad na Wall Streetu, jer su recesijske prijetnje svjetskom gospodarstvu sve jače. Japanski Nikkei indeks trenutačno je u minusu oko 1 posto, nakon jučerašnjeg rekordnog dnevnog skoka od 14 posto. U Hong Kongu je, pak, Hang Seng indeks trenutačno na gubitku više od 2 posto, nakon što je u prethodna dva dana porastao više od 13 posto..
A Nikkei u plusu trenutno…
dakle, što je ovdje na djelu nego sprega kriminala i novinarstva
[/quote]
Ja vjerujem da prodaju danas oni koji nisu prodali u četvrtak/petak ( znači nisu imali hrabrosti ili nisu bili dovoljno prestrašeni ) pa su dočekali u ponedjeljak/utorak kada im se javila nova nada da će ipak biti sve OK. Kada su danas vidjeli kamo ide tržište u glavi im se počeo vrtiti film sa glavnom ulogom Crobex-a na cca 2200 bodova i to je bio kraj. Prodaj danas tko zna šta će biti sutra. Naravno do su mali ulagači, fondovi imaju drugu računicu a naravno ima jedan dio i špekulanata koji su kupili u petak pa prodaju sa plusom a također ima i špekulanata koji režu gubitke, kupio jučer i danas prodaje da što manje izgubi ( jer je uvjeren da će sutra kupiti još jeftinije).
Što se medija tiče, oni pišu svoje tekstove rano , recimo u 6 ujutro, kada izađe van prošlo je par sati i index ( bilo koji ) u tom vremenu može otići i gore i dole. To kašnjenje imaju internet mediji a tiskani kasne još više, puno više.
Tko kaže da prodaje onaj koji je jučer kupovao, pa nisu svi na burzi daytraderi.
[/quote]
@igrac
U ovakvom stanju tržišta ne bih se baš kladio u korist tvoje izjave…
[/quote]
Ja mislim da su uvakvi forumi stvorili sliku o našem tržištu kao o tržištu daytradera, što nije čudno jer se po cijele dane mogu pročitati tekstovi kao što su npr.
danas su svi koji su kupili u minus ( jer je zadnja cijena najniža), ili bačeno je u vjetar 24 milijuna kn jer je ATPL niži nego jučer.
To samo znači da većina misli da će odmah biti u plusu nakon što je kupio dionicu, ako nije brzo prodaj a to nije normalno razmišljanje. Siguran sam da jedva 10 % prometa odlazi na daytrading.
IMHO , tko se ne slaže neka kaže.