Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A kome se digne 5 puta? To je skoro imposibile [wink]

Pa moguće je nakon korekcije,zar ne? [lol]

Sjećaš li se sjaja u travi i mirisa u cvijeću,sve što je bilo,prošlo je,vratit se neću.

kad već spominju na tv-u na sva zvona to NAJGORA FINANCIJSKA KRIZA U ZADNJIH 80g i kad vidim komentare tipa ma bit će to ok, evo prijedloga pa možemo o njemu diskutirati:

lijepo otići na yahoo finance… otvoriti europske indexe (dax, ftse100, cac40)… kliknuti na grafove i otvoriti si vremenski period u kojem se može vidjeti kak je izgledala kriza 2000-2003.

npr: dax veljača 2000…….. 7644
ožujak 2003…….. 2423

ili ftse siječanj 2000……. 6900
veljača 2003……. 3600

nasuprot ovoj sadašnjoj:

dax listopad 2007. ………. 8033
listopad 2008 ………. 4544

ftse listopad 2007………. 6730
listopad 2008………. 3930

AKO JE OVO NAJVEĆA KRIZA U 80 GODINA, ONDA MORAM PRIMJETITI DA JE BILO GORE ZA VRIJEME ONE 2000-2003! BAREM PREMA OVIM POKAZATELJIMA… PLUS ŠTO JE DULJE TRAJALA…
Ili nešt ne štima u matematici… [lol]
bit će prije da još nije gotovo…

Kod nas u bankama bez problema dobiješ evre [lol] a da bi se danas blokirala burza?!….pa zar nije bio danas jedan lijep pogled na monitore [rolleyes]

Ma Mateja ciljah na hipokriziju onih koji su prosli tjedan vrištali da se blokira rad burze jer je sve padalo pa me čudi što nito danas ne vrišti kad je sve raslo.
[/quote]

Daj si razmisli malo. Ako smo vrištali da se blokira, to znači da smo htjeli spriječiti pad od 13% koji se bez razgoga dogodio. Kako smo danas porasli 16%, to znači da smo eliminirali utjecaj petka (koji je trebao biti neradan). Prema tome, zašto bismo danas vrištali? To nije nikakva hipokrizija, ne baljezgaj bezveze
[/quote]

Elijen je u pravu. Evo ja prvi vristim:

Hanfaaaaaaaaaaa, Samodoooool… nisam se ukrcao, a osim toga Kras je rastao samo 3 % dok ostale dionice po 20 % i vise… hanfaaa, lopovluk, sramota, toga samo ima u Hrvatskoj!

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Hanfaaaaaaaaaaa, Samodoooool… nisam se ukrcao, a osim toga Kras je rastao samo 3 % dok ostale dionice po 20 % i vise… hanfaaa, lopovluk, sramota, toga samo ima u Hrvatskoj!

Pa što vrištiš kupi si kras [rolleyes]

[emo_cool]

Zvao ja banku za isplatu određene sume eura; niš glamurozno. Vele da će moožda biti za preksutra!?!! Radi se o jednoj od 4. najjače banke kod nas pa si mislite.

A kune?

[/quote]

ne mogu se sjetiti da sam te ista pitao.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

[/quote]

ne mogu se sjetiti da sam te ista pitao.
[/quote]
A ja se ne sječam da trebam na forumu odgovarati samo na pitanja [rolleyes]

[emo_cool]

@vandyck
Hvala na usporednom postu.
Jako sobro prikazuje realno stanje u ovim emocionalnim vremenima.

Zvao ja banku za isplatu određene sume eura; niš glamurozno. Vele da će moožda biti za preksutra!?!! Radi se o jednoj od 4. najjače banke kod nas pa si mislite.

Nego jedno pitanje: kak to da danas nitko nije vrištao da se blokira rad burze? [wink]

mnogi su vristali u sebi samo su malo sramezljivi

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

nema na čemu.
pokušavam samo biti konstruktivan.

Ova tema se svela na neargumentirana drukanja "ukrcanih" na gore i "neukrcanih" na dole,a kad čovik čita sve ove umotvorine od raznih "magova" burze reklo bi se dasu svi u cash-r-a dočekali petak i tamo negdje oko podne se ukrcali.
Čast iznimkama.

autor teksta je dobio ove godine gadno po prstima i trenutno je " neukrcan"

krepat ma ne molat-tako je tele i postupalo.da san bar bio paničar....

Upravo gledam na RTL-u naslov u vijestima:

Procvat burze

I nakon toga prva rečenica komentara:

Nema nove financijske krize

[bye]

a da znaju za nevena barkovica i njegove izraze

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

New Report

Close