http://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjeneIzb.aspx?idF=84
[/quote]
Ovu su svakako najbolje stranice za analizu po datumima i putanji grobeksa u 2008., te što su nam fondovi radili skoro svaki dan ovih nekoliko mjeseci i kako su si preraspodjelili koje dionice tko treba zatuči (to su razlozi zašto neki fondovi imaju milijardu kuna gubitka u rekordno kratkom terminu, ali lako za njih, oni će se već uštimati …)
Danas sam pregledao jedno 50-ak dionica i svugdje ista slika …
Tko nije, nek se svakako logira, jer će tako dobiti pravu sliku svih radnji i količina prodaja među
TOP 10 (a ne samo TOP 5).
Pisati će se još ohohooo o ovim slavnim danima …
[/quote]
http://www.poslovni.hr/95065.aspx
malo da izostrimo sliku, poprilicno smo propali, jel bilo realinih razloga bas za toliki pad?
znate odgovor fond menagera zasto su kupovali u blok transakcijama na pikovima, to se tada cinila dobra kupnja, zanimljivo…
Osjecam se ko da idem u sveti rat protiv margin callova :))
Sad sam vec na koljenima,a iza brda ceka konjica (lova od Ine).
Ako konjica dodje na vrijeme postat cu nepobjediv.
Btw,u ponedjeljak idem u shoping pa nek onda prodaju te iste dionice na 20-30% vecima razinama ako puknu margin callovi..sve ili nista.
kolega nismo bas tako bez casha samo se kupuje po privatnim racunima, a zasto bi kupovali za vase penziono na ovakvim cijenama, kupovace kasnije pred kraj godine nemojte se bojati
Fundamenti Crobexa
Crobex na dan 10.10 2.209,47
Book Value Crobex 15.371.710.095,02
Price Crobex 17.340.013.648,63
Earnings Crobex 2.083.779.757,11
Dividend 809.378.875,99
P/B 1,13
P/E 8,32
Graham(P/E*P/B) 9,39
DY 4,67%
Bez komentara. [embarass]
Hugo , evo ti čista stotka !
Upravo sam se patio pokušavajući doći do tvojih brojki.
Ako se ne varam , Amerikanci su na P/E 11-12.
Izranjavljen , čekam nas braniku ostataka svoje ušteđevine s ostacima casha.
Ili što bi danas rekao Ludi Konj : .."Monday will be a good day to die"…..
[/quote]
e to je to kaj je matusic spomenul imamo srece sto smo mali i drugaciji, veca zarada se moze nabrzaka akumulirati
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=f38e0319-deb9-464d-ba8e-53a98b53babf
zanimljivo a za koliko novca kupovali inu u teskim vremenima?
za vecu lovu nego sto su mali povlacili, hm izgovor je savrsen, , portfelj po privatnim racunima napunjen
idemo dalje
http://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjeneIzb.aspx?idF=84
[/quote]
Ovu su svakako najbolje stranice za analizu po datumima i putanji grobeksa u 2008., te što su nam fondovi radili skoro svaki dan ovih nekoliko mjeseci i kako su si preraspodjelili koje dionice tko treba zatuči (to su razlozi zašto neki fondovi imaju milijardu kuna gubitka u rekordno kratkom terminu, ali lako za njih, oni će se već uštimati …)
Danas sam pregledao jedno 50-ak dionica i svugdje ista slika …
Tko nije, nek se svakako logira, jer će tako dobiti pravu sliku svih radnji i količina prodaja među
TOP 10 (a ne samo TOP 5).
Pisati će se još ohohooo o ovim slavnim danima …
[/quote]
http://www.poslovni.hr/95065.aspx
malo da izostrimo sliku, poprilicno smo propali, jel bilo realinih razloga bas za toliki pad?
znate odgovor fond menagera zasto su kupovali u blok transakcijama na pikovima, to se tada cinila dobra kupnja, zanimljivo…
[/quote]
Mislio sam čekati tvoj 10 post zaredom, ali evo samo da napomenem.
Amerika je povukla, ostale zamlje nisu imale razloga za pad, ali su pale.
Pratimo signale iz vana i tako djelujemo.
Vratio se iz Novigrada jutros što se tiče stranaca bar s onima s kojima sam ja pričao(dvojica ainteresantnih malo iznad naših vrlih analitičara) budi siguran da izvjesno vrijeme neće mahnito kupovati.Što se tiče teze ne raspodavati nabavljati keš apsolutno da; osobno preživio 5 margin callova ali mislim da bi ipak trebalo bit malo oprezniji sa dalnjom kupovinom sljdećih dana!!
e i da budem Vam postal filmić da vidiš kak se društvo nježno opušta uz Tonija Cetinskog i drage nam brokerice i tajnice!!
pozdrav!
Dragi kolega, možete li staviti filmić da vidimo atmosferu u Novigradu.
Mislite li da stranci neće ulaziti još u market? Otkud vam takva informacija?
Vjerojatno da ćemo se odbiti ali pitanje je kad.
[/quote]
evo filma..
@marijano
pisem kad stignem, lijepo sto ste nam se pridruzili prije nekoliko dana, ako ste na kavi s matusicem i novoselcem sigurno znate i opravdanje za veci pad od amera
nemojte nam reci to dubokoumno opravdanje molim vas
http://www.hrportfolio.com/mirovinskiFondovi.php?site=mirovinskiFondovi&menuSub=noMenu&menu=2
ovo su izvjesca od cetvrtka za petak ce biti jos veci pad, bogami nasim menagerima nije lako
tko ce sjediti u prvom redu na dodjeli nagrada znamo ali tko ce nositi zlatne plakete to cemo tek saznati…
Vratio se iz Novigrada jutros što se tiče stranaca bar s onima s kojima sam ja pričao(dvojica ainteresantnih malo iznad naših vrlih analitičara) budi siguran da izvjesno vrijeme neće mahnito kupovati.Što se tiče teze ne raspodavati nabavljati keš apsolutno da; osobno preživio 5 margin callova ali mislim da bi ipak trebalo bit malo oprezniji sa dalnjom kupovinom sljdećih dana!!
e i da budem Vam postal filmić da vidiš kak se društvo nježno opušta uz Tonija Cetinskog i drage nam brokerice i tajnice!!
pozdrav!
Dragi kolega, možete li staviti filmić da vidimo atmosferu u Novigradu.
Mislite li da stranci neće ulaziti još u market? Otkud vam takva informacija?
Vjerojatno da ćemo se odbiti ali pitanje je kad.
[/quote]
evo filma..
[/quote]
Lijepo izgleda društvo,i kažu kriza… ma kakva kriza dok ima jela i pila. [thumbsup]
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=6054
turbolentna događanja odredili su smjer trzista a postavlja se pitanje jesmo li zaista toliko nemocni pred globalnim kretanjima i ne padamo li bezobrazno previse?
neke dionice u samo tjedan dana gube 50% svoje vrijednosti…
INA se otkupljivala sa velikim prometima na 2800-2940 dokse povlacila lova iz OIF i dodatno urusavalo trziste poslije cega se odlucilo prihvatiti molovu ponudu po 2800.
dvojim da je "fokusiranje" na prevrijednu INU s kojom je nerjetko bila obavljena polovica prometa na ZSE izgovor za urusavanje ostatka trzista i plasenje maloh ulagaca.
zazvonili su margini, nepovjrenje je dovelo do prodaje pod bilo koju cijenu ukratko cilj je postignut.
ne tako davno obavljane su blok transakcije na pikovima a neke dionice se urusavaju na blokadama sa 32k prometa jer ih nitko ne zeli.
mirovinci s povlacenjem love u dva navrata dodatno vrse pritisak na prodaju i mirno promatraju slijed dogadanja…
netko ce naposljetku ipak sjediti u prvim redovima tik do gospona drivo i nije pitanje nisu li to najveci lopovi ove drzave vec tko ce od istih pobrati nagrade za najuspjenije u 2008?
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=6054
turbolentna događanja odredili su smjer trzista a postavlja se pitanje jesmo li zaista toliko nemocni pred globalnim kretanjima i ne padamo li bezobrazno previse?
neke dionice u samo tjedan dana gube 50% svoje vrijednosti…
INA se otkupljivala sa velikim prometima na 2800-2940 dokse povlacila lova iz OIF i dodatno urusavalo trziste poslije cega se odlucilo prihvatiti molovu ponudu po 2800.
dvojim da je "fokusiranje" na prevrijednu INU s kojom je nerjetko bila obavljena polovica prometa na ZSE izgovor za urusavanje ostatka trzista i plasenje maloh ulagaca.
zazvonili su margini, nepovjrenje je dovelo do prodaje pod bilo koju cijenu ukratko cilj je postignut.
ne tako davno obavljane su blok transakcije na pikovima a neke dionice se urusavaju na blokadama sa 32k prometa jer ih nitko ne zeli.
mirovinci s povlacenjem love u dva navrata dodatno vrse pritisak na prodaju i mirno promatraju slijed dogadanja…
netko ce naposljetku ipak sjediti u prvim redovima tik do gospona drivo i nije pitanje nisu li to najveci lopovi ove drzave vec tko ce od istih pobrati nagrade za najuspjenije u 2008?
Sve što si napisao stoji 100% kakva ti je i ocjena.Ali odgovor na tvoje pitanje na početku teksta je da ima nešto love al ako i se i ona utuče da će mo biti još nemoćniji pred globalnim kretnjima a do toga nas je doveo prijašnji bezobrazluk!
pozdrav!
Drago mi je da se ŠUKER, sav "zeleno čudan " , brzo vraća u Hrvatsku prvim avionom….
Ipak mu je stalo, da vidi dokle smo u stranju…i što "će se dogoditi " u ponedjeljak..
Rekli bankari da će tržište pasti još najviše 20-30% i da onda slijedi oporavak. Sad nam je većina dionica došla na 1/4 vrijednosti iz 10mj/2007. Uz ovaj još dodatni pad doći će na 1/5.