bojim se da slabljenje kune ne bi bilo produktivno (i nadam se da nitko ne razmišlja o tome) jer s obzirom na zaduženost kako države tako i stanovništva to bi bio udar od kojeg se nebismo oporavili godinama … a i tko bi vraćao kredite uz sve ostale probleme? jednostavno to bi postao začarani krug …
Evo jedan interesantan link da skužite o čemu se radi.http://www.radioislam.net/thetruth/22wallst.htm
Tu je sve objašnjeno ali na engleskom.
Hm, danas će biti zanimljivo. Vjerojatno će 90% ekipe na ovom forumu biti krvnički raspoloženo prema našim ljubljenim fond menađerima i kumicama sa placa koji će nam rušiti Crobex dok će se Azija, EU i USA zeleniti.
No tako mora biti. Moramo odraditi dan u zaostatku. Ma bar –5%, da se pokažemo pred Europom, da smo europski.
U Hrvatskoj kao PRIVREMENU MJERU treba uvesti ZABRANU SHORT-SELLING-a , jer je i to
velika pomoć u oporavku našeg tržišta. Nakon stabilizacije tržišta, mjeru treba povući .
bojim se da slabljenje kune ne bi bilo produktivno (i nadam se da nitko ne razmišlja o tome) jer s obzirom na zaduženost kako države tako i stanovništva to bi bio udar od kojeg se nebismo oporavili godinama … a i tko bi vraćao kredite uz sve ostale probleme? jednostavno to bi postao začarani krug …
Stari pa nisu ti to crtići, ko će ti prodat euro za 7 kn …………
Mora se priznat da su MOL dobro naguzili sa tečajem tak da ih je INA došla i puno
više …….po meni ovaj poklon tečaj završava sa prodajom INE i kuna ide za početak
na 7,5 a sljedeće godine na 8 najmanje….
Mora se priznat da su MOL dobro naguzili sa tečajem tak da ih je INA došla i puno
više …….po meni ovaj poklon tečaj završava sa prodajom INE i kuna ide za početak
kuna može jos samo dolje, ja računam do ulaska u eu oko 5 – 5.5 kn.
pa daj zamisli da je eur 8 kn, pa tko bude vracal kredite???
Evo malo i porazne statistike sa stranica Hanfe. ( najnovija za rujan jutros objavljena )
Ukratko OIF ( mješoviti i dionički ) su izgubili u rujnu 26% svoje imovine ( Crobex je pao cca 14% ) a razlika je povučena najvećim dijelom od ulagača.
12 fondova ima imovinu manju od 5 mil. kuna ( po Zakonu trebali bi prestati postojati )
Za razliku od kolovoza imamo čak i smanjenje ulaganja u novčane fondove.
Pozdrav
Viša inteligencija FM je odlučila: i danas idemo dolje. (po klasičnim postavljenim nalozima na prodaju odmah u 9:00)
Dok nije bilo ovoga sa INA-om koliki je bio tečaj? Dakle nema to nikakve veze. Tečaj eura pada u cijelom svijetu pa i doma. Ne sjećam se da je bio viši od 7,5. Nekada sam kupovao te devize a danas koji će mi vrag. Već 15 godina je to sve na +-3%. Potražnja danas za devizama je ipak bitno manja nego prije 10-ak godina. Ne vidim razloga da bi se obistinila ovakva prognoza.