Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

tam na tehničkoj nama laicima niko neće prevađat engleski i tumačit pa možda ovdje bude više sreće…

http://www.marketoracle.co.uk/Article6665.html

Jel ti ovako lakse? http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=en&u=http://www.marketoracle.co.uk/Article6665.html

Antikristi i masoni, komunisti, ovi-oni, šire sotonske fraze da nas poraze! E moj narode....

OTRKIVEN MATERIJALNI INTERES MIROVINACA

Inovator 2 …BRAVO! Upravo u tvojoj rečenici otkrila sam odgovor na pitanje koje mi nije nikako
bilo logično, a ticalo se dileme…zašto fondovi ne brane CROBEX…IZLAZNE NAKNADE!!!!!

Pa naravno! Kako se nismo te matematike prije sjetili..Obračuni fondova sadrže IZLAZNE NAKNADE, I
OBRAČUNE TROŠKOVA a one bogami -NISU UOPĆE ZANEMARIVE, čak štoviše VRLO ZANIMLJIVE..
Ne treba biti nadaren, da se dnevni prometi fondova pomnože sa prosječnim naknadama…
i obračunima troškova…., te obračunom tečaja ….
Pokriće svih brutto troškova je zajamčeno….a ostalo, je u drugom planu trenutno………

Ja sam potpuno zanemarila te malene postotke… ima nekog iz fonda da pojasni koliko
se prosječno u fondu npr. ZABA AKTIV zaradi na naplati izlazne naknade? Hvala na odgovoru.
/ investitori su izašli iz fondova u milijardama ako se ne varam…/

1. OIF
2. većina nekada brzorastućih novih nije naplaćivala ni jedno ni drugo,zato i jesu osnovani da što prije pokupe slobodni novac i svoj koji su dali u kreditima nazad,jer je matematika bila na njihovoj strani(ako mi fond zarađuje 50 , 60-65 % godišnje a ni 30 % nije bilo loše, kuda će novac nego njima,
kad se nakupilo dovoljno(nikad nije dovoljno)novca osnivani su novi i novi i novi iste banke još jači,brži,unosniji i koji mislim mogu međusobno trgovati i to je ne igra boga,nego bogova,jedan ruši drugi kupuje i kupe sitnu ribu kao barakuda, e sad kuda sa razlikama i kako su svi u minusu,to znaju neki drugi
3. ja da imam novac u fondu dao bih svom FM mogućnost da ne trguje i kupuje ako on tako procjenjuje stanje tržišta,ne znam da li to imaju pravo i novac plasira možda u neki novčani fond na neko vrijeme bez obzira što je dionički,tu mogućnost bi trebali imati,
4.velike su mogućnosti manipulacije između onih u istoj banci da ne postavljamo stvari da više banaka surađuje, ruši svima-kupuj sebi
5.nemate kvalitetnu informaciju o fondovima,oni koji nagovaraju i primaju novac znaju o tome koliko i prosječan ulagač,ponešto su pročitali u brošuricama i ono znate, TO VAM JE JAKO DOBRO,
6. danas da naplaćuju ULAZNE naknade sumnjam,prije bih rekao da bi oni platili 1-2% ako bi netko htio ući,postoji jedino mogućnost da su digli izlazne(očito nedovoljno-ljudi bježe li bježe)
7.KOD TAKVIH ULAGANJA UVIJEK IH PREZENTIRAJU KAO DUGOROČNA,DOK SE LOVICA NAKUPI,kao i svaki FI

A čuj današnji rezultat fonda AC Rusija -10,94% [bye]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

kraj

Ja takodjer mislim da je danas bilo dno,svaka cast svima ali ovo je pomeni bilo dno!
[/quote]

Koji su to signali za dno?

Da ti navedem 50 razloga da to nije dno?

[/quote]

signali su ti da sam JA poceo jace kupovati, drugi mi ne trebaju. Sorry stari neke stvari su ipak rezervirane za odlikaše, inace bi svi uvijek zarađivali. Dno je sigurno dotaknuto, barem na neko vrijeme.

Lijep pozdrav

[/quote]

Ovo je tema Tehnička analiza, a ne Najduhovitiji prilog u forumu tržište kapitala.
Knele kupuje i dokupljuje na dnu već jedno dva mjeseca.
[bye]
[/quote]

svatko sebe tješi najbolje što zna i umije, možda je to samo vrsta terapije, bolje bi bilo da svi kupuju išlo bi gore, slijedeće dno je INOX 18/10 može se zagrijati ali progoriti neće,nema proboja, pitate na kojoj razini? E TO NE ZNAM

sad jos nek mi netko kaze da je fulao privatizaciju 90-ih… [tongue]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

četvrtak OTVORENO: opet gosti Šuker i Motušić, te poznati ekonomski analitičar
tema: crnogorci dali ponudu za ZSE
stav premijera: MIJENJAT ĆEMO,
ljubo: ja ću voditi
bago: da li će biti korekcije
ljubo: da, radit ćemo od 12 sati

Danas će margin callovi pokvariti raspoloženje nakon plusa na otvaranju.
Po meni stagnacija nam slijedi jer se opet nismo odbili u istom danu.
Na malom prometu naravno.

Jel netko gleda ovu prodaju pred trgovanje.
O tome vam pričam.

Šta danas opet u podrum?
Ja ču biti u garaži na straži!

KULEN NIJE SALAMA

kao polaznik škole investitora gorkog, da i ja probam slijediti logiku novca…

prije koji mjesec kaže mi prijatelj da je u oglasniku našao jedva primjetan oglas za dražbu novogradnje na fantastičnoj lokaciji po 1400-1500 eura za kvadrat. i, pravi je prijatelj, kaže mi da slučajno ne kopam po oglasima i ni slučajno ne idem na dražbu, jer to je očito nekome centrirano. pa, da se ne uvalim u probleme.
kažem ja prijatelju da bi taj kome je, ako je istina, centrirano, možda mogao još malo pričekati, jer uskoro bi umjesto jedva primjetnih takvi oglasi mogli pljuštati na cijelim novinskim stranicama.
a danas večernjakov prilog ‘kvadrat’ na coveru raspali da 3700 nekretnina ide na bubanj.

hrvatske banke u stranom vlasništvu radile su enormne profite. mi građani ih sanirali, država ih lijepo prodala… neke su amortizirale ulaganja i za samo tri godine. centrale su im manje ili više oštećene, ali ovdje su se sjajno osigurale jamcima i hipotekama. pa, ako banke u centralama ili drugdje ne budu mogle dobiti novac kojim bi hrvatskim građanima omogućile da novim kreditima vrate stare kredite, ovdje će se banke lako naplatiti.

zašto bismo državu prodali jeftino, a ostatke skupo, ako i ostatke možemo jeftino prodati? i ono malo privrede, i kvadrate…

zato mislim da je jasno tko je srušio prvu dominu, i za koga…

www.knjigara.com

Neka sad izađe pred javnost Luković i Prka pa nek kažu narodu kaj se događa…nek objesne odkud njima takva imovina.Zašto su oni prodali dionice u 11.2007.god, tko im je to rekao,omogučio?Pa te ljude treba staviti u Dnevnik a ne da sad igraju tenis i smiju se sirotinji,odnosno svojim štedišama.Koje su naravno pokrali.
E kod nas izgleda samo su kriminalci oni koji su čelavi i imaju lanac oko vrata….

I ja sam kriminalac po tom kriteriju. Kosa mi ubrzano otpada a imao sam neki dan i lanac oko vrata skupa s komadom betona.

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

ima li netko info što soros radi ovih dana?

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

Europa duboko zaronila ,nikako nije dobro

Ja ipak ostajem; ne dam nista… a da nam HANFA ne treba – ne treba nam, nista nisu ucinili, a ni USKOK, a svaki dan se ide 9,99% dolje, sve je namjesteno. Mislim da ipak nece biti samo naknade, ucinise oni lose i sebi, a kad tad morat ce se ovo "poslihtati", jer Burza nece nestati, ali do tada tko ziv a tko mrtav… valjda misle da ce nakon ovoga navuci neke nove klince na Burzu, jer je ljudska glupost, a i pohlepa – neizmjerna. Ali nece ni to biti samo tako, cini mi se… [sealed]

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

New Report

Close