Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

daj Motušiću zaključaj tu hebenu burzu , ovo je sad stvarno čista pljačka

Sad se sjetio kako je motušić lijepo rekao u otvorenom prije neki tjedan- ovo je dno!

Da me nebi krivo shvatili,nemoraju oni biti prvi na kupnji ali da stave malo vece naloge 5-6% ispod ovih razina zaustavili bi pad i stabilizirali trziste tj. znacajno bi smanjili ovaj pad.

Dobro je da si ovo napisao jer to i jest u osnovi moje gorčine. Pali smo na najniže grane od početka godine i ne samo da nema odbijanca, nema ni supporta, naprosto klizimo dalje, nitko se ne usudi kupovati osim tigrus leda [thumbsup]

A što se tiče raznih teorija da OMF-ovi to rade namjerno ili nemaju novaca ili se i oni boje, u konačnici me ne zanima previše točan razlog. Jer jednako gubim kapital koji god je od tih razloga.

Kako je ono netko lijepo formulirao, da će OMF-ovi "znalački srušiti tržište" prije nego dođe lova od Ine. Pa ako ga stvarno oni ruše nedostatkom supporta, onda je znalački prava riječ. Mada neš ti znanja, likvidnost nam je takva da je dosta da se povuku s bidova i mi ćemo se sami poklat.

Ali svi znamo da oni imaju 2 milijarde kuna u depozitima, jel tako? I stižu milijarde od Ine. Pa nek svatko sam sebe upita za mišljenje zašto su te milijarde trenutno na sigurnom, a burza tone kao kamen iako je "dno" bilo prije 3 tjedna. Ja još razmišljam…

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

http://business.hr/Default2.aspx?ref=topread&ArticleID=ab066327-b4db-4060-8007-4d96d07c5f3c

Činimi se da su i FM u nesvjesti i to dubokoj

Da me nebi krivo shvatili,nemoraju oni biti prvi na kupnji ali da stave malo vece naloge 5-6% ispod ovih razina zaustavili bi pad i stabilizirali trziste tj. znacajno bi smanjili ovaj pad.

Ali svi znamo da oni imaju 2 milijarde kuna u depozitima, jel tako? I stižu milijarde od Ine. Pa nek svatko sam sebe upita za mišljenje zašto su te milijarde trenutno na sigurnom, a burza tone kao kamen iako je "dno" bilo prije 3 tjedna. Ja još razmišljam…
[/quote]

Nema se tu što razmišljati. Sve burze tonu jer će novac uskoro biti bezvrijedna hrpa papira. Spašava se što se spasiti da (premda se spašeno zapravo i nema u što drugo osim zlata uložiti). Treba odštampati tolike trijilarde dolara i eura.

Uskoro će eksponencijalna funkcija dosegnuti svoj vrhunac.

Bacteria grow by doubling. One bacterium divides to become two, the two divide to become 4, become 8, 16 and so on. Suppose we had bacteria that doubled in number this way every minute. Suppose we put one of these bacterium into an empty bottle at eleven in the morning, and then observe that the bottle is full at twelve noon. There’s our case of just ordinary steady growth, it has a doubling time of one minuet, and it’s in the finite environment of one bottle. I want to ask you three questions.

Number one; at which time was the bottle half full? Well, would you believe 11:59,one minute before 12, because they double in number every minute?

Second Question; if you were an average bacterium in that bottle at what time would you first realize that you were running out of space? Well let’s just look at the last minute in the bottle. At 12 noon its full, one minute before its half full, 2 minutes before its ¼ full, then 1/8th, then a 1/16th. Let me ask you, at 5 minutes before 12 when the bottle is only 3% full and is 97% open space just yearning for development, how many of you would realize there’s a problem?

Hell is Empty and all the Devils are Here

ATPL blokada. Samo 9 naloga na bidu. Ako ovo nije predinfarktno stanje, ne znam kako će izgledati. Jel ono Kardum izvalio da je burza zdrava? E bome, sad se razbolila, valjalo bi kod doktora po antibiotike…

Uf, premračan sam, napuštam vas (na ovom topicu) i sorry na crnilu, morao sam to danas izbaciti iz sebe…

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Ima l iko ko nije ošišan [cool]

Ja jučer kod frizerke platio 50kn.
Danas na ZSE puno, puno više, na žalost … [cry]

pa držač, lopina i cijela družba s foruma

prijevod bi bio promatrač…al dobro sad [lol] [lol]

Nisan moga odolit pa sam sta na jednoj srušenoj dionici prvi na kupnju,sa smiješnom cifricom naravno.Odma me strvinar iza mene priskočija sa 6% večom ponudom,ej 6% [lol]

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=1ae110f1-2f96-4f57-9f1a-3ccb4daece8e&ref=lastadd

Evo opet su krivi za sve mali ulagači pa dokad više jedno te isto

A tek raspon naloga na bidu od ATPL – 1200 do 1500!! Ajd nek sad neko na Dnevniku kaže to je dno, da ga vidimo. Samo po cijele dane šire paniku i čude se kaj se događa. Kumice s placa su se zabrinule za svoje dijonice, pa nam je burza takva kakva je!

Dajte mi avion - Idem dobrovoljno za avijatičara u Abesiniju!

Evo ja danas sve utuko, u četvrtak idem otkazat i vadit lovu iz životnog
osiguranja i dalje trpanje……he he nebude više nijedna financijska instit. vidla
moju lovu, trpanje u dionice i najbrži povrat na kapital a oni nek žicaju osiguranja
tamo neku dječicu…..

samo trpaj kume…

znam ja i ljude koji su sve odlućili zapit, prokockat i prokurvat…svatko nek radi sa svojim novcem što ga je volja….
[lol]

New Report

Close