Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evropa okreće u zeleno [pray] [pray] [pray]

I? Sta bi to trebalo znaciti za nas? Nitko ne pada kao mi vec dugo pa sta onda znaci sta
Europa okrece u plus.

Svatko danas trguje na burzi ali rijetki ostaju psihicki zdravi!

CROBEX u minusu 4,56% , još smo mala bebe prema "e moj druže beogradski" – 12,51%

tjesi me jedna stvar,bar cu imat dobru penziju ak vec necu uzivati od svog ulaganja [smiley]

penziju … da su prometi preko 200 milja i tako godinu dana onda da, ali ovako će to bit slaba penzija.

Cookie Monster

….dobar promet danas……………već 42 mil kuna……..dno bi trebalo biti kad nestane bida [yawn]

To kad nestane bida se inače zove – SLOM BURZE!

(kad ne možeš prodati papire ni po kojoj cijeni)

A što se volumena tiče – prozirne igre pretakanja iz fonda u fond. Stvara se dojam da svi prodaju, a ustvari jako malo ljudi prodaje. Ciganska posla hrvatskih menađerčića koji uskoro i sami idu na burzu ( ali rada) jer su totalno uništili povjerenje ljudi u bilo kakvo ulaganje za budućnost…

Evo i futuresi u USA svi u zelenom.

IMT?

Kod nas više nitko i ne mora praviti dodatnu paniku, ona je tu, sveprisutna, i neće tako lako otići. OIF-ovi su glavni generatori, kad oni propadnu nestat će i panike. Nadam se da su pri kraju jer sva ova iskrcavanja su 90% produkt njihovog rada u prošlim vremenima. Nama preostaje koristiti njihove rasprodaje, onda na nekom kratkom valiću to prodati i tako do boljih vremena. Možda, velim možda bude bolje kad dođu novci od INE, ali i tada neće valjati ići grlom u jagode. Strpljenje je najveća ljudska vrlina, koristimo ju i sve će biti naplaćeno.

Treba zaradit za jedrenje...zapravo već jesam

stvarno mi nije jasno kako se racuna ovaj crobex, i opcenito plusevi i minusi na dionicama.. olfo u minusu a cijene iste ko jucer.. nemojte nista kupovati dok ne vidite da je stvarno ozeglo na minus 10% u tom danu jer ovo je namjestanje cisto..

EVO kako
Ledo jučer 6950 – u blokadi na 6300 – 10%
ATGR j. 550 – danas 500 – 10%

Sve čisto .

smanjuje se minus.......

Nešto što se može očekivati vrlo skoro je tzv. globalni margin-call. Likvidacija do smrti.

Novac = Dug. Dug se vraća s kamatama. Novca nikada nema dosta, pa se mora naštampavati. Hiperinflacija. Na koncu konaca propast monetarnog sustava kakvog znamo.

Eksponencijalna funkcija je gadna stvar.

Više na temu :
http://www.freethoughtsociety.org/?q=node/706
http://www.chrismartenson.com/the_end_of_money

Hell is Empty and all the Devils are Here

ledo i atgr nemojte uopce kupovati..

2 firme su vrijedne kupnje u ovom trenutku: adris i Ht, i ina kad dodje na 2000.. i viro na 500 mozda.. to bi bilo to..

voit Ime munaa, Alien

….dobar promet danas……………već 42 mil kuna……..dno bi trebalo biti kad nestane bida [yawn]

ma koje dno.. jucer si mogao jeftinije kupiti..
[/quote]
Kako koju? Primjerice, LKPC je danas najjeftinija dosad, tj. na razini je od početka 2007.
Ljudi, zašto stalno plačete, pa ovo je burza, halloooo…

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

Sretno bilo svim trejderima, ja pokušavam zaboraviti da uopće imam dionice. Otkrivam nove životne radosti s nadom da ću se jednog dana ugodno iznenaditi kad odjednom shvatim da moji zaboravljeni papirići ponovno vrijede…

Nešto što se može očekivati vrlo skoro je tzv. globalni margin-call. Likvidacija do smrti.

Novac = Dug. Dug se vraća s kamatama. Novca nikada nema dosta, pa se mora naštampavati. Hiperinflacija. Na koncu konaca propast monetarnog sustava kakvog znamo.

Eksponencijalna funkcija je gadna stvar.

Više na temu :
http://www.freethoughtsociety.org/?q=node/706
http://www.chrismartenson.com/the_end_of_money

prvo deflacija.. jer kad nema kredita nema ni novca.. kad krenu krediti krenuti ce sve, a snjom i visoka inflacija.. kojom dinamikom to sve znaju bernanke i trichet.. i rohatinski..

mnogi misle da je kuna precijenjena.. ja kazem da je podcijenjena.. rohatinski drzi disciplinu a ovi stampaju ko mutavi u EU i SAD..

voit Ime munaa, Alien

New Report

Close