Primjetio sam da ste mi nekako slaba srca zadnje vrijeme….
Evo jedan pejsmejker za slabašna srčeka….
Meni više idu na živce ljudi koji mantraju "ide to gore i kupujte dok je jeftino". Onaj koji je jučer kupio atpl od mene na 1750 je stavio ruku u vatru da je u pravu, ja sam isto…na 1900 mislio da je jeftino.
Činjenica je da naša burza funkcionira po principu uvaljivanja kajle drugom kolegi dioničaru. Da bi mi zaradili mora neko zaplakati. Kakvi fundamenti i dividende, katastrofa [angry]
Ovo posljednjih dana po minusima izgleda kao tzv. "kapitulacija", jedino nedostaju veći prometi. Ipak s obzirom na to da je većina dionica pala preko 50% od ATH i dosadašnji (današnji) promet od 42,4 milijuna u nekom prethodnom razdoblju za isti broj dionica iznosio bi gotovo duplo više… Svakako radi se o određenom dnu, makar relativnom… A i stupanj panike na forumu izgleda kao određeno psihološko dno. Najprije panika ide u smjeru pada da se uhvati barem malo keša pošto-po to, pa onda krene u obratnom smjeru da ne pobjegnu "jeftine" dionice… Samo da su još veći prometi, to bi bio manje više siguran znak.
ma nema tu pravila.
to kaj govoris vrijedi kada je trziste normalno, tipa englesko ili njemacko trziste…
ovo kod nas nije normalno, ovdje vlada bagra gangstera.
i tu nema pravila.
kod nas je divlji zapad. tj divlji istok…
….dobar promet danas……………već 42 mil kuna……..dno bi trebalo biti kad nestane bida [yawn]
Prošla su ta vremena, medo. Sad npr. MF-ovi uvijek kupuju pomalo. Svijet je danas globaliziran, možemo trgovati bilo gdje u svijetu, promijenile su se i još neke stvari… pa će stvari izgledati malo drugačije nego u ranijim krizama u 20. st.
tjesi me jedna stvar,bar cu imat dobru penziju ak vec necu uzivati od svog ulaganja [smiley]
Prošla su ta vremena, medo. Sad npr. MF-ovi uvijek kupuju pomalo. Svijet je danas globaliziran, možemo trgovati bilo gdje u svijetu, promijenile su se i još neke stvari… pa će stvari izgledati malo drugačije nego u ranijim krizama u 20. st.
[/quote]
pa da li je to moguce da ce drugacije izgledati?????
hvala Vam na informaciji
pofuk
Nemojte me krivo shvatiti, ali ovaj pad je danas totalno neopravdan i ne mogu ga povezati ni sa čim. Žele napraviti totalnu paniku jer su svjesni da smo do sada kupovali na -5, a prodavali kad se tržište drugi dan vratilo i usput ih još dobrano zahebavali. Paniku su već napravili, margini će doć na svoje, OIF-ovi će morat prodavat dionice. Mišljenja sam kad budu skužili da se hrpa malih iskrcala onda će povuć tržište na gore, neka svatko napravi što misli da je najbolje.
stvarno mi nije jasno kako se racuna ovaj crobex, i opcenito plusevi i minusi na dionicama.. olfo u minusu a cijene iste ko jucer.. nemojte nista kupovati dok ne vidite da je stvarno ozeglo na minus 10% u tom danu jer ovo je namjestanje cisto..
….dobar promet danas……………već 42 mil kuna……..dno bi trebalo biti kad nestane bida [yawn]
ma koje dno.. jucer si mogao jeftinije kupiti..
Nemojte me krivo shvatiti, ali ovaj pad je danas totalno neopravdan i ne mogu ga povezati ni sa čim. Žele napraviti totalnu paniku jer su svjesni da smo do sada kupovali na -5, a prodavali kad se tržište drugi dan vratilo i usput ih još dobrano zahebavali. Paniku su već napravili, margini će doć na svoje, OIF-ovi će morat prodavat dionice. Mišljenja sam kad budu skužili da se hrpa malih iskrcala onda će povuć tržište na gore, neka svatko napravi što misli da je najbolje.
Slažem se s vašom tvrdnjom kolega