Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pohlepa pokreće ali i uništava. No ništa se ne dešava slučajno, pa tako i ova financijska kriza. Za one koji se u tome ne snalaze novce u sigurno. Nekretnine.

Nekretnine će doći slijedeće na red, kod mene u zgradi ima puno neprodanih stanova, zgrada je useljena 2005.
[/quote]

Maknite se od nekretnina.
Ono što se desilo TK sad će se desiti tržištu nekretnina, banke će prepoloviti stambeno kreditiranje uz veliko povećanje kamatnih stopa (već su dosta digli, a i još će…)

Ako ćemo padati i odbijati se, onda ćemo padati još dva dana do odbijanca.
Danas se odbijanac nije desio, nego smo propadali malo po malo, što je loše.

Sutra ako nastavimo stagnirati ili malo rastemo, nema promjene trenda.
Stagnacija tad slijedi.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=ede7a2db-ac2c-445d-88f1-8214ccaf6535&open=sec
mislim da je to razlog pada, upu zajeb ostali smo i bez ine u međuvremenu

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

LookaBorna, 06.10.2008. u 23:21
Ima jedan zanimljiv fenomen, svi smo mi u minusu ove godine ali mislim da nas većina ima puno više dionica nego na početku godine (ukoliko smo aktivno trgovali).
Sad kad pogledam, da se cijene dionica koje imam u portfelju vrate na one sa početka godine, ne da bih bio na nuli nego bih bio par desetaka % u plusu. Dakle rekao bih da sam unatoč svemu dobro tržio. Minus je mogao biti manji ali i dosta veći.

Dakle ima bar nešto pozitivno u ovoj crnoj rupi u koju smo upali. A cijene će se prije ili kasnije vratiti natrag (pa makar za 5-6 godina).

E moj Rocky, treba dočekati tih 5-6 godina. Može do tada i smak svijeta doći, a što će nam onda novci?
[/quote]
http://www.youtube.com/watch?v=8qJT-M3cEUI
ma vidi vraagaaaa baš kako su javili sinoc na vijestima…

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Netko je napisao ovdje da se ulažu novci koji ti ne trebaju.

Ne govorite gluposti, jer smo si umislili da ćemo s tim novcima zaraditi velike druge novce koji nam opet…jeli kao ne trebaju.

Hebo vas Warren, ja se neću mučiti i znojiti ko konj da bi jeo hamburger i kupovao na rasprodaji. Hoći da mi Hale Berry ide po ćevape a Chucka isto tako Berryja da mi ga kloniraju ako hoću dobru mjuzu.

Jedina greška koju si ne mogu oprostiti je što sam naučio jednu stranu riječ – "margin". Dabogda slomio nogu onog dana kad sam išao kod frenda koji mi je objasnio tu shemu.

Inače, ja sam danas prodao i dao HPBu nalog da ga zatvore. Ovu lovu koja ostane trošim na kraljice noći i lake droge. Oči mi budu iste kao i dosad ali budu buđenja slađa
[thumbsup]

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

@ Simone

Kolega, razmislite dobro, prespavajte, bit će Vam žao – ako ne sada, za nekoliko godina sigurno.
Školovanje na burzi je prilično skupo, nauči se dosta i dobro se zarađuje, onda dođe nešto nepoznato i ponovo se plaća.

@ Simone

Pa nije valjda da za te stvari nisi ostavio lovu van burze [bye]
Sad mi je jasno žašto je toliko ekipe nevozno [lol]

@ Simone

Pa nije valjda da za te stvari nisi ostavio lovu van burze [bye]
Sad mi je jasno žašto je toliko ekipe nevozno [lol]

Nema panike, prošla je.
Slijedi nam stampedo i bežanija.
Moje skromno mišljenje.

U svakoj jačoj krizi am. index je pao -10% do -20%
To se još nije desilo.

Molim vas da nađete moj post od nedjelje gdje laprdam kako je lijep dan da će sve biti ok, da konačno idemo gore, ameri su nam prijatelji…a onda švabe mrknu nilskog konja i ode sve u pičvajz.

Uopće me više ne tangira kolko ćemo sutra gore il dolje, jer sam 100% u kešu i odlazim dragi moji.

Imam ja i drugi biznis gdje mi dobro dođe lova, kad tamo zaradim neku pinkicu, vraćam se opet ali ovaj put bez margina i bez obzira na brokersku proviziju. 20 petrokemijica, 2 atlantske i skupilo se bude opet. Jer ako pogledate na finance.yahoo.com spread od početka burze ipak je sve naraslo 10puta, pa na Tenerife u penziju.

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

@Simone

A što reći,ako i ideš žao mi, ali i drago jer ti druga shema obečava [thumbsup]
Margin je zahebana stvar i to si nisam dozvolio, ako popušim to će bit isključivo sa svojom lovom, a ako treba mogu čekat i do penzije.

Surround all arround when it hits the ground

Pohlepa pokreće ali i uništava. No ništa se ne dešava slučajno, pa tako i ova financijska kriza. Za one koji se u tome ne snalaze novce u sigurno. Nekretnine.

Nekretnine će doći slijedeće na red, kod mene u zgradi ima puno neprodanih stanova, zgrada je useljena 2005.
[/quote]
Dijelom se slažem s tobom da nekretnine dolaze tek na red…
Neprodani stanovi u tvom slučaju vjerojatno govore nešto o investitoru (i kvaliteti) i lokaciji zgrade
činjenica da je do početka ove godine išlo sve i svašta, sada ide samo kvalitetna gradnja i atraktivne lokacije uz realne cijene naravno

Azija se dobro crveni.
Šta je moguće da ćemo danas nadovezat okomicu okomicom?
Sreća naša šta je srijeda neradna.

New Report

Close