Kažem , kad bi se preustrojio BF da bi mogao imati priljev casha, onda bi ulaganje u dionice imalo smisla, ovako nek se drže depozita i obveznica.
Ali najzanimljivije mi je što zadnjih dana mainstream mediji drukaju dolje i pričaju da neće bit dobro.
Kad HAAB kaže da INA vrijedi 1700, ide na 3000, kad HAAB kaže da DKLV vrijedi 1600 ……
Kada će Hanfa maknuti INU iz indexa?
nikad je Hanfa neće maknuti
[
lakše bi Glavašu bilo da vodi klasični OIF pri čijem su prospektu udjeličari upoznati sa rizikom koje to ulaganje nosi. Ovako ovo sa BF je previše ispolitizirano i vjerujem da bu mu se jako tresla fotelja ( a i ne samo fotelja) da uđe u anale kao portfolio manager koji je "spiskao" imovinu hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. vjerojatno će jednom dobar dio tih sredstava biti plasiran u kvalitetne dionice iz Crobexa ,ali kada rizici radikalne deprecijacije imovine fonda budu puno manji. ja tako na to gledam a i bio sam pretpostavio ovakav razvoj situacije nakon prodaje INE. slično će biti i sa OMF-ovima iako bi oni mogli dio sredstava i odmah plasirati u neke dionice (po meni u one sa jakim dividend yield-om. )
Kažem , kad bi se preustrojio BF da bi mogao imati priljev casha, onda bi ulaganje u dionice imalo smisla, ovako nek se drže depozita i obveznica.
Kupovat ce se dionice ali ne svake aaaaaaaaaaaaa koje ce se kupovat trebate sami procjeniti
ajmo pogađati koje bi se (jednom) mogle kupovati
ja tipujem na:
HT
ATPL
CROS-R-A
ADRS
IGH
DLKV
možda KODT-P-A??
Ima tu nickova koji non-stop postaju katastrofe, drame, loša očekivanja, čekaju crobi na 2000 itd, a svaki dan iznova su na forumu i zaista ne znam što tu rade. Dečki vi se morate još strpiti do toga dana, pa vas molim da nas poštedite daljnjeg postanja, ukolko ste iskreni, a nema razloga da niste što vas briga dal kupujemo il ne kupujemo, pa vi i tako 100% ne trejdate jer vam je preskupo.
I da još jedna stvar takvim nickovima ne želim bit prijatelj, niti onaj virtualni.
te na koje mislis su traderi.
hvataju u mutnom.
nije bad sto tradaju, to radim i ja, ali problem je sto sire zlu krv, a to nije dobro.
dugorocno za trziste nije dobro….
ali za trejdanje je super.
posebno u ovakvim situaacijama…
Po meni je super da se BF riješio INE, a još bolje da neće kupovati niti jednu dionicu, bar dok je ovako ustrojen, da ulagači mogu samo izlaziti, a ne mogu niti ulaziti novi, niti stari povećavati udio.
Ovako s 2 milijarde casha može mirno oročavati pare, i isplačivati branitelje.
Novac od prodaje INE neće se vraćati u dionice, jer je cash danas potrebniji nego ikada.
Tko će lud stavljati novce u dionice, a trebaju se branitelji isplatiti.
Isto vrijedi za fondove kojima fali casha za isplatu udjeliničara.
Šta će biti za tjedan dana kad MOL zatvori otkup dionica INE?
Gdje će cijena tad? Može li potegnuti do IPO cijene nakon toga?
nikad je Hanfa neće maknuti
[/quote]
Mislim da bi bilo vrlo razumno očekivati da će ubrzo nakon zatvaranja svih transakcija umanjiti free float Ine u crobexu. Ovo naravno neće imati nikakvog utjecaja na vrijednost crobexa jer će se podesiti oni prilagodni faktori.
Ako se dobro sjećam, tako nešto je urađeno i kada je Barr preuzeo Plivu. Odn. moguće je i da je Pliva odmah kompletno uklonjena jer je preostali free float kod nje bio jako mali. Tražilica na ZSE im je blagi užas pa ne mogu naći vijest.
rekao sam da neće to napraviti HANFA, a kad će to odbor za Crobex na ZSE-u napraviti, nemam pojma.ili to odsad radi HANFA? [huh]
rekao sam da neće to napraviti HANFA, a kad će to odbor za Crobex na ZSE-u napraviti, nemam pojma.ili to odsad radi HANFA? [huh]
Ah, pa mogao si se i preciznije izraziti onda. Nisam ni skužio da piše hanfa, mislio sam da piše zse. [smiley]
Evo, gugl je ipak bolja tražilica od zse-ove. Kaže: "a među najznačajnijim promjenama je ta da dionica Plive, kojom je nakon preuzimanja od strane američkog Barra znatno smanjena trgovina, više neće ulaziti u izračun Crobexa." Vijest datirana 12.03.2007. znači ipak će proći dosta vremena dok se to odradi. Moći će fondovi napuhavat crobex preko Ine. [lol]
http://www.suvremena.hr/3049.aspx
Eto i prigodna slikica, za nostalgičare. [wink]
[img]http://www.suvremena.hr/img/ArticleImages/8342.jpg[/img]
Po meni je super da se BF riješio INE, a još bolje da neće kupovati niti jednu dionicu, bar dok je ovako ustrojen, da ulagači mogu samo izlaziti, a ne mogu niti ulaziti novi, niti stari povećavati udio.
Ovako s 2 milijarde casha može mirno oročavati pare, i isplačivati branitelje.
Novac od prodaje INE neće se vraćati u dionice, jer je cash danas potrebniji nego ikada.
Tko će lud stavljati novce u dionice, a trebaju se branitelji isplatiti.
Isto vrijedi za fondove kojima fali casha za isplatu udjeliničara.
Šta će biti za tjedan dana kad MOL zatvori otkup dionica INE?
Gdje će cijena tad? Može li potegnuti do IPO cijene nakon toga?
[/quote]
a sto ce biti a americki senat odobri 700 milijardi dolara?
sto tada?