Polako ali sigurno ameri saniraju gubitke od jučer [thumbsup]
Dow Up 3.93% Nasdaq Up 4.49%
Očekujem do kraja trgovanja još malo dizanje indeksa
Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…… nismo se uspjeli vratiti iznad 3000 bodova.
Crobex Ukupni promet Redovni promet Institucionalni promet Prijavljeni promet
2.990,97 -1.75% 165.047.711,04 kn 102.432.975,17 kn 62.614.735,87 kn 0,00 kn
Vidjeti ćemo otkuda dolaze te stotine milijuna kuna kupnji 🙂
I da li je to povezano sa jutrošnjim otvaranjem :
Crobi: 2855,35 (-6,21%) sa 13.731.561,52 kn (prosipane kn) [wink]
[/quote]
kako je počelo danas – ovo je super po meni dokaz da smo na dnu i da puno dolje niti nemožemo
tj. možemo up na 3800 i to je realan crobi u ovakvom trenutku i toliko očekujem do petka tj. nalon izglasavanja u.s.a a i bliže se izvještaji fondova a oni si nemogu dozvoliti velike minuse kakvi su im trenutno
Pa zar ima još onih gladnih koji se nisu stigli nakupovati dionica za kikiriki ?
A možda odu nekaj razročiti u koju obližnju banku ? [bye]
@Looser:
Nemaju li Margini delay od par dana?! Dakle, negdje oko četvrtka-petka bi to trebalo biti aktualno
Moram priznati, jutros sam bio prepohlepan. Očekivao sam da će neke dionice pasti 20% pa sam tako i zadao naloge na kupnji, međutim, ništa nije prošlo. Ostao sam na kraju kratkih rukava, a mislio sam da je fešta.
@Looser:
Nemaju li Margini delay od par dana?! Dakle, negdje oko četvrtka-petka bi to trebalo biti aktualno
Zašto se od margina radi neki bauk?
Kada se aktivira margin to ne znači da banka automatski rasprodaje dok se ne namiri nego se dogovara sa klijentom da dovede kredit na 200%!
Oni koji imaju kredite si sigurno neče dozvoliti da uđu u poziv nego trenutno, dok su u pozitivi, izlaze u keš ili reagiraju taj dan i podmire minus koji prelazi 10%, ili pak reprogramiraju kredit da dođu na nulu!
naravno treba pratiti futurse…jer će jako utjecati na cijeli svijet…
Na žalost futuresi bi znali sutra bii negativni, jer su danas dionice na Wall Streetu prenaglo narasle. Osim toga Ameri se ponašaju, kao jedan dan dole, pa jedan dan gore i onda ponovno tako u krug. Drugim riječima kod njih se barem zna taj ritam i zna se kada treba kupovati, svaki drugi dan kada cijene padaju, a prodavati isto svaki drugi dan kada cijene rastu. Ako bi pa mi striktno pratili Amere, ritam bi bio taj da kupujemo kada su futuresi negativni, a prodajemo kada su futuresi pozitivni, ali praksa pokazuje da se tako ponaša samo manjina koja unatoč krizi jako dobro zarađuje, a ona većina koja prodaje pri dnevnom padu burze, a pri dnevnom rastu kupuje, pa gubi.
Zašto se od margina radi neki bauk?
Kada se aktivira margin to ne znači da banka automatski rasprodaje dok se ne namiri nego se dogovara sa klijentom da dovede kredit na 200%!
Oni koji imaju kredite si sigurno neče dozvoliti da uđu u poziv nego trenutno, dok su u pozitivi, izlaze u keš ili reagiraju taj dan i podmire minus koji prelazi 10%, ili pak reprogramiraju kredit da dođu na nulu!
[/quote]
Dragi Barbosa! Stvarno nebi ti znao reći zašto, ali puno se piše…
svi to očekujemo…samo je pitanje kako će biti na kraju dana…
naravno treba pratiti futurse…jer će jako utjecati na cijeli svijet…
Na žalost futuresi bi znali sutra bii negativni, jer su danas dionice na Wall Streetu prenaglo narasle. Osim toga Ameri se ponašaju, kao jedan dan dole, pa jedan dan gore i onda ponovno tako u krug. Drugim riječima kod njih se barem zna taj ritam i zna se kada treba kupovati, svaki drugi dan kada cijene padaju, a prodavati isto svaki drugi dan kada cijene rastu. Ako bi pa mi striktno pratili Amere, ritam bi bio taj da kupujemo kada su futuresi negativni, a prodajemo kada su futuresi pozitivni, ali praksa pokazuje da se tako ponaša samo manjina koja unatoč krizi jako dobro zarađuje, a ona većina koja prodaje pri dnevnom padu burze, a pri dnevnom rastu kupuje, pa gubi.
[/quote
Futuresi + otvoreno = dobitna kombinacija
[cool]
Ostvari li se očekivani rast crobexa od sutra do kraja tjedna, margin callovi će automatski biti poništeni zbog porasta vrijednosti dionica.