Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ATPL-R-A – bila 1705 u 10.00 da li je to bila njena najniža vrijednost u zadnjih 6 mj.

Imaš na poslovnom.hr na butza live sve dionice kojima se trguje klikni pa š sve vidit…

Stiže ekipa s gableca, bid se u međuvremenu nakupio, sad možemo opet dolje … [cry]

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=91b08fc4-ae78-408f-adc4-468713d6e301

aaaaaa dobaaarrr [lol] [lol]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=91b08fc4-ae78-408f-adc4-468713d6e301

aaaaaa dobaaarrr [lol] [lol]

isprika svima vidim da je bilo,danas svugdje kasnim,fuj [embarass]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Stiže ekipa s gableca, bid se u međuvremenu nakupio, sad možemo opet dolje … [cry]

Najveći dio prometa odradili su najhrabriji daytraderi.Oni su naspravili dvostruku promet.Zaradili za sebe i svoga brokera.Već odavno nije bilo ovakve prilike.Neće je ni biti uskoroDanas su tržište rušili paničari individualci i marginalci radi preventive/keš vrijedi više /Kod POBE po starim lombardnim keš vrijedi 100,a
dionice 70 za 1.red i 40% za drugi red. Međutim,tragično je da se mirovinci nisu stavili barem na granicama blokade i kupili dionice jeftinije nego što su ih kupovali pred neki dan.Oni su odlučili pasivno pratiti igru.A OIF su isto bili pasivni
i na kupnji i na prodaji.Jer da su htjeli rušiti mogli su produžiti agoniju.Nisu.Mislim da ih je afera Birtić
malo uplašila,pa su se primirili.Ali već smo toliko nisko da sada već mogu u lagani šoping.A i vani ima povoljnih
prilika/i neprilika/tako da strani kapital neće doći tako skoro,jedino radi preuzimanja.
INA je bila i ostala naša nada.Nalazimo se u raljama mirovinaca i velikih otvorenih,tj.stranaca,a oni ne
vole dobro situirane Hrvate,pa će nas nastojati ošišati kao i do sada.
Opreza nikad dosta.
"Ne odustajeeem……pjeva Đibo.

ajde malo razveselimo ovaj bombastičan dan

http://www.youtube.com/watch?v=sjh64BP5nlo

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

KRIZA na američkom financijskom tržištu dosegla je jučer vrhunac neizglasavanjem plana konsolidacije Wall Streeta, vrijednog 700 milijardi dolara, što je dovelo do sunovrata njujorške burze koji se najbolje očitovao u padu burzovnog indeksa Dow Jones koji se sunovratio za više od 779 bodova ili 6,98 posto. Odmah nakon toga, lančanom reakcijom došlo je do pada na europskim i azijskim burzama. Nema sumnje, podrhtavanje nakon pada američkog financijskog sustava osjetit će se u cijelom svijetu i to neće biti bezbolno.

Početak trgovanja na Zagrebačkoj burzi zbog događaja u SAD-u, gotovo je sve dionice odveo u minus, a Crobex je pao 4,83 posto.

Na hrvatski financijski efekt najveći utjecaj će imati psihološki moment, osobito s obzirom na činjenicu da kod nas dionice ima velik broj ljudi koji je do njih došao javnom ponudom i koji nemaju nikakvog znanja o tržištu kapitala.

Lovrinović: Sreća je što naša burza nije liberalizirana i nema stranih ulagača

Ivan Lovrinović, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, u razgovoru za Index upozorava kako će se sada osjetiti stravični negativni psihološki efekt na financijskim tržištima diljem svijeta pa tako i u Hrvatskoj. Lovrinović kaže da je ovo što se dogodilo u Americi najgora situacija koja se dogodila u nekoliko posljednjih desetaka godina koja može imati velike posljedice na svjetsko gospodarstvo.

Upozorava da je ovo idealna prilika za stvaranje histerije, jer nitko ne može procijeniti kakav će kraj biti.

"Ovo je najveći udar na svjetske burze u nekoliko posljednjih desetak godina te je posve sigurno da i nama slijedi daljnji pad. Ako je u Americi ovako kako je, nitko neće htjeti ulaziti u fundamentalne analize nego će samo htjeti održavati likvidnost. Sada se kao naša velika sreća pokazuje to što burza nije liberalizirana i na njoj nemamo inozemnih igrača", rekao nam je Lovrinović.

"Hrvatski dioničari kao zečevi"

I Lovrinović upozorava na psihološke efekte te kaže da će se naši dioničari povoditi za informacijama.

"Naši dioničari su kao zečevi. Kada je išlo gore, išlo je nerealno gore, sada će sve ići dolje. Ti koji su ih nabavili u javnoj ponudi sada su posebno uplašeni i prodavat će samo da spase bilo kakav novac. Iako je sada najbolja prilika za kupovanje", poručuje Lovrinović.

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Najveći dio prometa odradili su najhrabriji daytraderi.Oni su naspravili dvostruku promet.Zaradili za sebe i svoga brokera.Već odavno nije bilo ovakve prilike.Neće je ni biti uskoroDanas su tržište rušili paničari individualci i marginalci radi preventive/keš vrijedi više /Kod POBE po starim lombardnim keš vrijedi 100,a
dionice 70 za 1.red i 40% za drugi red. Međutim,tragično je da se mirovinci nisu stavili barem na granicama blokade i kupili dionice jeftinije nego što su ih kupovali pred neki dan.Oni su odlučili pasivno pratiti igru.A OIF su isto bili pasivni
i na kupnji i na prodaji.Jer da su htjeli rušiti mogli su produžiti agoniju.Nisu.Mislim da ih je afera Birtić
malo uplašila,pa su se primirili.Ali već smo toliko nisko da sada već mogu u lagani šoping.A i vani ima povoljnih
prilika/i neprilika/tako da strani kapital neće doći tako skoro,jedino radi preuzimanja.
INA je bila i ostala naša nada.Nalazimo se u raljama mirovinaca i velikih otvorenih,tj.stranaca,a oni ne
vole dobro situirane Hrvate,pa će nas nastojati ošišati kao i do sada.
Opreza nikad dosta.
"Ne odustajeeem……pjeva Đibo.
[/quote]

Mislim kolega da je danas bilo vrlo malo malih paničara. Zar niste vidjeli jutros u 9.55 naloge fondova u rušilačkom pothvatu ?

Mislim da su time fondovi opravdali postojanje, a ujedno si sami presudili na ovome tržištu,
a i banke će uskoro dobiti od građana ono što su tražile. Čini se da će opet biti redova kao za
IPO HT-a !

Naravno, oni koji su prstićima pokupili vrhnje navijati će za svoju momčad.

Sutra ćemo vidjeti s kojim su minusima poslovali i kaj će sve vjernicima napričati …

[lol]

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

I ja mislim da su paničari odavno na mirogojčeku, a to se sad i osjeti… mi koji smo ostali smo uglavnom hladni kao špricer, i tak’…
I dalje se sve štopa da bi se skupljalo, evo vam HT.
Fond lopine samo drže sve ovako kako je, i to unedogled, jer im paše.
Ali nadamo se da su neki sami sebe piknuli otrovnim žalcem, kao škorpion kad vidi da je okružen vatrom, pa nek’ propadnu više… Dosta mi je tih kenjatora i kočničara normalne trgovine. Šteta koju su napravili je ogromna enivej… [angry]

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

Šteta što ne pratimo Europu kad raste nego samo kad pada

@dinosaurus

Dajte molim vas pročitajte si privatnu poruku

Suricata suricatta

http://www.jutarnji.hr/novac/trziste_kapitala/clanak/art-2008,9,30,ftse_zelen,135218.jl

ovo nije loše!

New Report

Close