Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

deimos:

plavi: ” Azija je završila u debelom plusu ca. +2 %. Europa se zeleni, već prelaze indeksi +1 %, do kraja dana ćemo i mi [smiley2] ” Mene ne brine azija i europa, mene brine sto svijecom moras trazit dionicu koja ima veci povrat od orocenja u EUR.

O čemu vi kolega?
Od 01.01.2007. meni je od mojih dionica prihod ca. sljedeći:

[smiley7]

Ne mislim na rast cijene dionica, nego na fundamente… Jos se nadje koja sa recimo dobrim P/E, ali vecina je probila sve granice ukusa…

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

VART +50 %,

Kako Varteks 50%?
Ako si ga kupio po 140,00 kuna (ako je niže onda nisam znao) može biti jedino 30%.

pa gdje si 1.01. kupio varteks po 140 kuna????[smiley2]

Prodavao mi kolega cayman po 140
[smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

jel nekom jasno zasto se okrenuo omjer k/p na ULPL?

Autor posta posjeduje dionice ATPL-R-A i HT-R-A. Također, unaprijed zahvaljuje Neznanom junaku na asu.

plavi: ” VART +50 %, ” Kako Varteks 50%? Ako si ga kupio po 140,00 kuna (ako je niže onda nisam znao) može biti jedino 30%.

Ma 30 , da , krivo sam nabrzinu izračunao , nije niti bitno, bitna je poanta oko oročavanja novaca u banci, u usporedbi sa dionicama.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

deimos:

plavi: ” Azija je završila u debelom plusu ca. +2 %. Europa se zeleni, već prelaze indeksi +1 %, do kraja dana ćemo i mi [smiley2] ” Mene ne brine azija i europa, mene brine sto svijecom moras trazit dionicu koja ima veci povrat od orocenja u EUR.

O čemu vi kolega?
Od 01.01.2007. meni je od mojih dionica prihod ca. sljedeći:

INGR + 70 %,
PBZ + 30 %,
VART +50 %,
KOEI + 25 %,
ZABA ca. +30 %

Za te novce da sam oročio u banci mogao bih dobiti max. kamatu od 5,5 % , ako govorimo o EUR valuti.
Znaći da sam oročio , 31.12.2007. bih ostvario + 5,5 %.

Ovako u dionicama sam sada u samo 3 mjeseca u plusu preko 40 % i to ne računajući presslagivanje , ispalo bi još više.

Prema tome ????????????????????

[smiley7]

U kojoj to banci dobijete 5,5% kamata za 2 mjeseca orocenja?

Mislio sam na godišnju kta kolega, za cijelu godinu bih trebao dobiti 5,5 % na EUR npr. , što znaći da mi portfelj u cjeloj godini mora narasti min. više od 5,5 %, da bi se isplatilo, pa mislim da je sve više nego jasno, zar nije??[smiley6]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Zanimljivo da nitko nije u minusu niti na jednoj dionici , ili izmišljamo ili krijemo , ili super ide.[smiley1]

Zanimljivo da nitko nije u minusu niti na jednoj dionici , ili izmišljamo ili krijemo , ili super ide.[smiley1]

Gle mark, ljudi koji su na forumu svakodnevno ipak nešto znaju iako to ne izgleda tako (slučaj Saško [smiley2]) pa tako ulaze na nižim razinama. Ne vidim zašto bi trebali biti u minusu, jedino ovi daytraderi, kod njih je stvar malo drugačija.

jel nekom jasno zasto se okrenuo omjer k/p na ULPL?

Možda je obitelj na prodaji…(krate pozicije kako se to stručno kaže)

Mauricije-Gle mark, ljudi koji su na forumu svakodnevno ipak nešto znaju iako to ne izgleda tako (slučaj Saško ) pa tako ulaze na nižim razinama. Ne vidim zašto bi trebali biti u minusu, jedino ovi daytraderi, kod njih je stvar malo drugačija.

Slažem se i cijenim iskustvo u ovim poslovima , jer bez njega stvarno nema rezultata , ali zašto ne reći ako si negdje u minusu. Pa nće te nitko ubit zato.

Kako lijepo ACI raste dok su oči investitora uprte u druge dionice. Zna li netko razlog tom rastu?

La vita e bella!

New Report

Close