ako neko nije stavio s drugog foruma nešto stavljam…
Šta je novo dragi ljudi:
PRAVILNIK
O DOZVOLJENIM ULAGANJIMA I OGRANIČENJIMA ULAGANJA
OTVORENIH INVESTICIJSKIH FONDOVA S JAVNOM PONUDOM
Članak 6.
2) Društvo za upravljanje može ulagati imovinu fonda u dionice koje u slobodnoj prodaji imaju manje od 20% izdanja ako je tržišna kapitalizacija dionica u slobodnoj prodaji veća od 100 milijuna kuna.
Članak 8.
4) Između fondova kojima upravlja isto društvo za upravljanje nije dozvoljeno
zaključivanje repo ugovora.
PRAVILNIK
O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O DOZVOLJENIM
ULAGANJIMA I OGRANIČENJIMA ULAGANJA OTVORENIH
INVESTICIJSKIH FONDOVA S JAVNOM PONUDOM
Članak 2.
U članku 6. stavku 2. riječi «manje od 20%» zamjenjuju se riječima «manje od 10%».
Članak 3.
U članku 8. stavku 4. riječi «nije dozvoljeno» zamjenjuju se riječima «dozvoljeno je ».
PRAVILNIK
O DODATNIM KRITERIJIMA ULAGANJA I INVESTICIJSKIM
OGRANIČENJIMA MIROVINSKIH FONDOVA
Članak 4.
(1) U vrijednosne papire izdane od strane dioničkih društava uvrštenih u ostale
kotacije, a izvan službene kotacije na burzi u Republici Hrvatskoj, dozvoljeno je ulagati:
· u dionice koje u slobodnoj prodaji imaju manje od 20% izdanja ako je tržišna
kapitalizacija dionica u slobodnoj prodaji veća od 200 milijuna kuna.
PRAVILNIK
O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O DODATNIM
KRITERIJIMA ULAGANJA I INVESTICIJSKIM OGRANIČENJIMA
MIROVINSKIH FONDOVA
Članak 1.
U Pravilniku o dodatnim kriterijima ulaganja i investicijskim ograničenjima mirovinskih fondova (»Narodne novine«, broj 129/07 i 32/08) u članku 4. stavku 1. alineja 3. mijenja se i glasi:
»u dionice koje u slobodnoj prodaji imaju manje od 10% izdanja ako je tržišna kapitalizacija dionica u slobodnoj prodaji veća od 100 milijuna kuna.«
Malo smanjili kriterije i to za 50% Friško, tek izašlo iz štampe na jučerašnjoj sjednici…
već smo ima davno sugerirali da te odredbe promijene………………… [pray]
ali, ezo, bolje prekasno nego nikad [thumbsup]
HANFA počela istragu o RUŠENJU BURZE OD STRANE FONDOVA na RTL 18.30 VIJESTI
Na vijestima RTL-a danas u 18 sati i 30 minuta biti će o tome kako Hanfa istražuje namjerno rušenje cijena dinica na ZSE od strane fondova, da ih mogu kasnije jeftinije kupiti.
HRTL dnevnik naslov teme -RUŠE LI FONDOVI CIJENE DIONICA NA ZSE KAKO BI IMALI JEFTINU KUPNJU- hanfa istražuje dnevnik počinje u 18,30h
To je zbog onog članka jučer u Lideru kada je novinar imao intervju sa jednim menađerčićom koji se igrao boga sa nama ovčicama… možda nakon Indexa krene akcija Crobex. [pray]
HRTL dnevnik naslov teme -RUŠE LI FONDOVI CIJENE DIONICA NA ZSE KAKO BI IMALI JEFTINU KUPNJU- hanfa istražuje dnevnik počinje u 18,30h
bit će http://www.youtube.com/watch?v=gVt26U5dF2k ali će valjda prestat s tim, valjat će nam to ko njima 700 000 000 000
Ako HANFA bude radila svoj posao vrlo se lako može vidjeti tko šta radi oni bar imaju uvid u transakcije.
To je zbog onog članka jučer u Lideru kada je novinar imao intervju sa jednim menađerčićom koji se igrao boga sa nama ovčicama… možda nakon Indexa krene akcija Crobex. [pray]
he he kad sam prvi put čuo za akciju "index" ja sam ionako mislio da je to nešto o crobexu i burzi.
Meni se Samodol čini kao odgovorna osoba koja je spremna sa kriminalom hvatat se u koštac.
Mnogi ga osporavaju ali čovijek je stvarno vrijedan i radi svoj posao koliko mu to zakon dozvoljva.
Baš me zanima brzi rezultat istrage HANFE.
O tome sve ovisi ! Povjerenje i ulagači se mogu vratiti samo ukoliko
izdvoje i sankcioniraju prave krivce za ovaj urnebesni pad Crobexa tokom cijele 2008.
Ipak su mediji ti koji mogu zarotirati klupko i spasiti obraz i naše tvrtke od kolapsa ili
preuzimanja udjela za kikiriki moguće zbog zemljišta, objekata !
PS: Stvarno je grozno onima koji su u dionicama bilo gledati simulaciju, tj. lovca na čeki
koji puškom s moćnom optikom skida nemoćnu lanad, odnosno njihove teškom mukom
zarađene uloge … brrrrr
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=55089
ajde vi pametnjakovići koji ste se smijali "teorijama zavjere". i vama i fondovima i državi i hanfi…
Meni se Samodol čini kao odgovorna osoba koja je spremna sa kriminalom hvatat se u koštac.
Mnogi ga osporavaju ali čovijek je stvarno vrijedan i radi svoj posao koliko mu to zakon dozvoljva.
Samo neka oni istražuju. Istražujem i ja sa svoje strane a nekako mi se čini da sam otišao puno dalje od njih. Ako mi već netko mažnjava lovu i pravi me budalom pa se iz svega još sprda preko novina volio bih znati tko je to i sa čovjekom popiti piće u dobroj vjeri i namjeri. Gotovo sam siguran da će se to uskoro i dogoditi. [cool]
Nije da ne vjerujem našem Anti ali riba UVIJEK smrdi od glave. [cool]