Evo počeli su rokat dionice u 2. krugu, krenulo s ATPL …. 🙂
dosta svi polažu nade u novac od INE …
MAlo me od toga hvata jeza , jer me moje kratko iskustvo na burzi uči da je do sada svaki događaj koji je bio očekivan od velikog broja igrača na burzi ispao ne baš onako kako su ga očekivali…
[/quote]
Po meni su novci od INE jako važni. Tržište se može rušiti dogovorno, ali s nivoa crobexa 2800 ( realno zbog cijene INE ) ne bi trebali dolje.
Po mojem odokativnom izračunu – OIF bez INE imaju već manje od 4 milijarde u dionicama, imali su 14 milijardi. OMF imaju 700 milja u OIF, imali su 2,5 milijardi. Od INE samo OMF dobijaju 1,3 milijarde, BF 2 milijarde, još se oslobađa nešto casha OIF i malih investitora.
Po meni slijedi JAAAAKI PAD, jer fondovi su odlučili prodat dionic Molu( šta će držat bezveze kad nema utakmice), a onda tom lovom će htjet kupit dionice JAAAAKO JEFTINO!!!
Pozdrav
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=4e7ef314-32b1-43a3-8a47-9bcf2b93aa9e
EU banke ubrizgavaju milijarde $ na financisko tržište znak za naše FM da očiste glavu
Po meni slijedi JAAAAKI PAD, jer fondovi su odlučili prodat dionic Molu( šta će držat bezveze kad nema utakmice), a onda tom lovom će htjet kupit dionice JAAAAKO JEFTINO!!!
Pozdrav
Podržavam.
Još nešto: prodajom INE fondovi će prodati dionicu s bar +50%. Koju drugu dionicu mogu prodati s takvom zaradom? U stvari, imaju li trenutno uopće zaradu na nekoj drugoj dionici? Sve ostalo ostalo što bi prodavali bilo bi s minusom, od HT, AGTR a o MGMA da ne govorimo!
Ne zaboravimo ni količine! Pogledajte u top10 koje ogromne količine INE imaju fondovi! Da to krenu prodavati na burzi ode INA ispod 1000 kn! Ovo im je jedini izlaz dok traje javna ponuda. Valjda su i sami toga svjesni.
Pozdrav
Evo danas na radiju pričali kako je MOL trebao ponuditi do 50% veću cijenu za dionice ine prilikom preuzimanja. I još je poslao nepotpunu ponudu. Ma hajte mađari moji….
Nema ništa od prodaje.
Pozdrav
Pa radi INE i slabe trgovine ŠMRKAČA što su silne milione utukli u kupnju po 2900kn uslijedilo je dogovoreno rušenje cjena dionica sa početnim danom 8.9 da bi 15i16 stjerali do dna onda se pojavila AMERIKA i to im se poklopilo skroz sad gubitak od kupnje INE moraju nadoknadit preko drugi dionica ovo je sigurna info nije ŠMRKAVAC PREPRIČAVAO
@gismund: koliko god to što govoriš ima smisla toliko se bojim ovoga što veli kolega luki , jer i to ima smisla ….
jedino bi ja izbacio ove riječi JAAAKI jer smo već jako pali … ono što hoću reći je da se bojim da nas prije nego taj novac krene u dionice možda prvo čeka jedna niža razina …
što mislite o tome ?
Pozdrav
Stvarno izgleda da su fondovi odlučili dat inu, e sad jedni će probat srušit cjene da
mogu sa ininim kešom uć jeftino a drugi će im probat sad sve uzet i dignut cijene
prije nego dobiju cash……bit će tu teške borbe izgleda..