Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http:/business.hr/Default2.aspx?ArticleID=4e7ef314-32b1-43a3-8a47-9bcf2b93aa9e

Ovo je dobar početak za naše F M da razmisle o idućim danima ali čiste glave

daj ponovo link stavi, nije dobro…

kupnja na igh!
na ledu full jaka prodaja!
frikovi drze 80 kom na prodaji . hehehehe…

Kupnja igh
8.376,01 48
8.376,00 3
8.375,00 4
8.360,00 10
8.350,01 7
8.305,01 7
8.305,00 3
8.301,00 28
8.300,01 5
8.250,00 26

Mi smo još ok kakvi su minusi u Europi.

IMT?

ako neko nije stavio s drugog foruma nešto stavljam…

Šta je novo dragi ljudi:

PRAVILNIK
O DOZVOLJENIM ULAGANJIMA I OGRANIČENJIMA ULAGANJA
OTVORENIH INVESTICIJSKIH FONDOVA S JAVNOM PONUDOM

Članak 6.

2) Društvo za upravljanje može ulagati imovinu fonda u dionice koje u slobodnoj prodaji imaju manje od 20% izdanja ako je tržišna kapitalizacija dionica u slobodnoj prodaji veća od 100 milijuna kuna.

Članak 8.
4) Između fondova kojima upravlja isto društvo za upravljanje nije dozvoljeno
zaključivanje repo ugovora.

PRAVILNIK
O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O DOZVOLJENIM
ULAGANJIMA I OGRANIČENJIMA ULAGANJA OTVORENIH
INVESTICIJSKIH FONDOVA S JAVNOM PONUDOM
Članak 2.
U članku 6. stavku 2. riječi «manje od 20%» zamjenjuju se riječima «manje od 10%».

Članak 3.
U članku 8. stavku 4. riječi «nije dozvoljeno» zamjenjuju se riječima «dozvoljeno je ».

PRAVILNIK
O DODATNIM KRITERIJIMA ULAGANJA I INVESTICIJSKIM
OGRANIČENJIMA MIROVINSKIH FONDOVA

Članak 4.
(1) U vrijednosne papire izdane od strane dioničkih društava uvrštenih u ostale
kotacije, a izvan službene kotacije na burzi u Republici Hrvatskoj, dozvoljeno je ulagati:
· u dionice koje u slobodnoj prodaji imaju manje od 20% izdanja ako je tržišna
kapitalizacija dionica u slobodnoj prodaji veća od 200 milijuna kuna.

PRAVILNIK
O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O DODATNIM
KRITERIJIMA ULAGANJA I INVESTICIJSKIM OGRANIČENJIMA
MIROVINSKIH FONDOVA

Članak 1.
U Pravilniku o dodatnim kriterijima ulaganja i investicijskim ograničenjima mirovinskih fondova (»Narodne novine«, broj 129/07 i 32/08) u članku 4. stavku 1. alineja 3. mijenja se i glasi:
»u dionice koje u slobodnoj prodaji imaju manje od 10% izdanja ako je tržišna kapitalizacija dionica u slobodnoj prodaji veća od 100 milijuna kuna.«

Malo smanjili kriterije i to za 50% Friško, tek izašlo iz štampe na jučerašnjoj sjednici…

Ajmo šmrkači malo po bidu da se još natovarim…..

kupnja opet jaca!
bjez s prodaje! [thumbsup]

Valjda bjež sa kupnje ?
[/quote]
pa mi nismo još u EU,ne trpajmo se sami gdje ne pripadamo

Odlično držanje crobexa danas (najmanji pad prema EU, pa i prema futuresima), mislim da jasno pokazuje da će i OMF-ovi prodati INU, pa se zadnjih dana krenulo u lagani šoping i zauzimanje pozicija. Kad se malo bolje razmisli, to je jedino logično: žrtvovanjem jedne dionice (koja nakon MOL-ova preuzimanja teško da više može očekivati značajniji rast) omogućava se opstanak tržišta i osiguravanje rasta ostalih dionica na ZSE, čak i neovisno o zbivanjima vani jer novac koji će doći od INE je ogromna lova za naše malo tržište.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

jer novac koji će doći od INE je ogromna lova za naše malo tržište.

dosta svi polažu nade u novac od INE …

MAlo me od toga hvata jeza , jer me moje kratko iskustvo na burzi uči da je do sada svaki događaj koji je bio očekivan od velikog broja igrača na burzi ispao ne baš onako kako su ga očekivali…

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

Čista 100-tica!!!

dosta svi polažu nade u novac od INE …
MAlo me od toga hvata jeza , jer me moje kratko iskustvo na burzi uči da je do sada svaki događaj koji je bio očekivan od velikog broja igrača na burzi ispao ne baš onako kako su ga očekivali…

Kao što je plan o 700 mlrd. dolara pitanje opstanka za USA, tako je i prodaja INE sada pitanje opstanka za ZSE. Svi smo željeli i očekivali veću cijenu, ali sad što je tu je.
Kriza koja divlja tržištima kapitala "obvezuje" OMF da prodajom INE osiguraju prvenstveno sigurnost mirovina svojih članova jer ako ne prodaju sada, KADA će i KOME prodavati dionice INE? Jednostavno, nemaju više što birati!
Onaj fond koji proda INU imat će ogromnu prednost i likvidnost i moći će raditi što želi, a oni koji zaglave u INI moći će samo gledati kako im vrijednost dionica INE polako pada i pada jer je više neće imati tko niti zašto kupovati i dizati iznad 2800 kn. Njima će INA postati olovni uteg na nogama.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Ajmo šmrkači malo po bidu da se još natovarim…..

Postali su pristojni, stavili na magmi na prvi ask 50 000 kom, loša koka izgleda….

Odlično držanje crobexa danas (najmanji pad prema EU, pa i prema futuresima), mislim da jasno pokazuje da će i OMF-ovi prodati INU, pa se zadnjih dana krenulo u lagani šoping i zauzimanje pozicija. Kad se malo bolje razmisli, to je jedino logično: žrtvovanjem jedne dionice (koja nakon MOL-ova preuzimanja teško da više može očekivati značajniji rast) omogućava se opstanak tržišta i osiguravanje rasta ostalih dionica na ZSE, čak i neovisno o zbivanjima vani jer novac koji će doći od INE je ogromna lova za naše malo tržište.

INA je ipak malo vise od "zrtvovanja jedne dionice". Koliko ce nam prodaja INE donijeti koristi a koliko stete – vidjet cemo.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

New Report

Close