Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Apsolutno te podržavam i molim sve ljude sa foruma da pokušaju doznati ime tog managera….pa nismo mi stoka da nam se netko ismijava,vrijeđe….To su nam mogli raditi za vrijeme rata( kad smo bili zarobljeni ali ne sada).Tog lika bi mnogi volili sresti na ulici.Ljudi dajte malo truda da se to dozna.

Apsolutno te podržavam i molim sve ljude sa foruma da pokušaju doznati ime tog managera….pa nismo mi stoka da nam se netko ismijava,vrijeđe….To su nam mogli raditi za vrijeme rata( kad smo bili zarobljeni ali ne sada).Tog lika bi mnogi volili sresti na ulici.Ljudi dajte malo truda da se to dozna.

birtića bi trebalo nalemat ko konja pa zatvorit zbog sudjelovanja u koruptivnim radnjama pa onda fino vidit tko je odgovoran i lipo prosljedit dokazne maerijale na sud pa da se vise nesta resi
u suprotnom postovani birtic vas poziva da kupite njegovu novu knjigu za samo 179 kn jer ce vas u istoj prosvetliti pa cete znati da ima fond menagera koji šekuliraju…
ovo mi dođe ko uvazeni precednik mesic kad je pasalica prozivao i nazivao mafijasem, prestrasno
taj lik pasalic mi je tak mrzak ali vise ga zatvori na 6 dozivotnih sve materijalno otmi da vise nemre imat plasticnu pet bocu u vlasnistvu ili ga pusti na miru a nemoj ga prozivati mafijasem i nikom nis.
dok se mi hranimo tako plitkim pricicama niti ne treba nam biti bolje…

[/quote]

Vidim vi bi batinali?

Jako puno je ljudi već u dionicama, i frustriraju ih ovakvi članci, a ja to gledam kao pokazatelj.
Ako na žalost nismo rasli na nogama friškog casha u petak.

Ponovo radimo nekakvu stepenicu na malom prometu.
Na žalost previše je lažnih optimista ,a mi stojimo.

Svi siluju forum optimizmom ko da je lutka na napuhavanje, a bez razloga.
Za ovaj tjedan trend je gore-dolje, a slijedeći ćemo nadajmo se nešto gore.

Nije problem u tom liku managera nego je problem u našem regulatoru (Hanfi). Pa kad će netko prozvati Samodola za rezultate kontroliranja TK. Novinari trebaju sad vratiti lopticu Samodolu (jer ih cijelo vrijeme napada) i objasniti javnosti odnosno stotinama tisuća malih dioničara što je sve dopustio pojedincima svojom nesposobnošću.

SamoDol kao regulator kojega plaćamo, odmah treba svim novinarima
omogućiti uvid u sve pojedine transakcije ove godine, kako bi opovrgao ovaj članak i ev. neistinu.

Ako bude nepravilnosti, onda će novinari izvući sva imena na vidjelo i zna se što slijedi.

EU čini se, uvjetuje malo žešće akcije od INDEX-acije i malo veće ribice što love u mutnom ?

PS: Komentare imate i počevši od stranice ove teme br. 6573
[/quote]

Ovo je definitivno članak na koji bi se morala očitovati Hanfa jer se znala očitovati za puno manje stvari. U JAVNOMM GLASILU iznesena je priča koja JAVNO GOVORI o BAHATOJ MANIPULACIJI TRŽIŠTEM a to je zabranjeno zakonom ako se ne varam. Ukoliko se HANFA ne očituje na ovako nešto onda se samo može izvući logiča zaključak a to je da i gospodin Samodol ima prste u tome pa onda neće valjda istraživati sam sebe. Puno novinara čita ovaj forum. pa im evo teme. Gospon Birtić, ime, dajte nam ime lijepo bih molio. Čista znatiželja, ništa drugo. [wink] [wink]

Vidim vi bi batinali?

Glupost. Gdje je to itko napisao. Ja vjerujem u pravnu državu i njene instrumente. Sve isključivo legitimnim i pravnim putevima. [cool]

Nije problem u tom liku managera nego je problem u našem regulatoru (Hanfi). Pa kad će netko prozvati Samodola za rezultate kontroliranja TK. Novinari trebaju sad vratiti lopticu Samodolu (jer ih cijelo vrijeme napada) i objasniti javnosti odnosno stotinama tisuća malih dioničara što je sve dopustio pojedincima svojom nesposobnošću.

SamoDol kao regulator kojega plaćamo, odmah treba svim novinarima
omogućiti uvid u sve pojedine transakcije ove godine, kako bi opovrgao ovaj članak i ev. neistinu.

Ako bude nepravilnosti, onda će novinari izvući sva imena na vidjelo i zna se što slijedi.

EU čini se, uvjetuje malo žešće akcije od INDEX-acije i malo veće ribice što love u mutnom ?

PS: Komentare imate i počevši od stranice ove teme br. 6573
[/quote]

Ovo je definitivno članak na koji bi se morala očitovati Hanfa jer se znala očitovati za puno manje stvari. U JAVNOMM GLASILU iznesena je priča koja JAVNO GOVORI o BAHATOJ MANIPULACIJI TRŽIŠTEM a to je zabranjeno zakonom ako se ne varam. Ukoliko se HANFA ne očituje na ovako nešto onda se samo može izvući logiča zaključak a to je da i gospodin Samodol ima prste u tome pa onda neće valjda istraživati sam sebe. Puno novinara čita ovaj forum. pa im evo teme. Gospon Birtić, ime, dajte nam ime lijepo bih molio. Čista znatiželja, ništa drugo. [wink] [wink]
[/quote]

Ma ja čak nemam ništa protiv tog namjernog rušenja. Manager shorta, moš ga jebat. Sve je to borba. A to će mu doći na naplatu kad tad, jer tržište ne možeš pobijediti u konačnici, ma koliko si velik.

Nego ona spika o "bogu" i ono naslađivanje. Stari… pa to dolazi na naplatu malo drugačije… [cool]

I'LL BE BACK

Kako će onaj glupi Dinko objasniti zašto je i sa čijim novcem kupovao dionice INE po 2900, 3000, 3100, 3200.Vaš link

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

vezano za inicijativu za fond managera.

1. letci su podijeljeni i
2. ide se u drugu fazu plana.

fond manageri…
[bye]
sori decki, ali kazu da je TK najbezobzirnije trziste…
ispali ste smijesni.
sad cete biti topovsko meso…
kao sto su Vama "Ovce" do sada bile topovsko meso…
[bye]

Kako će onaj glupi Dinko objasniti zašto je i sa čijim novcem kupovao dionice INE po 2900, 3000, 3100, 3200.Vaš link

Kolko god to nekom bilo mrsko ili drago, ne prodati makar dio dionica Molu po 2800 bila bi totalna šteta. Naravno da će Fondovi prodavati. Plus što imaju mogućnost namaknuti još razliku ukoliko swap bude išao skuplje. Ovo je stravičan i neodrživ decoupling i mogli bi si nanijeti veliku štetu ako ju ne zlifraju. Čak i dugoročno gledano. Pa imaju hrpu boljih prilika (uopće ne mislim na ZSE da se ne bi nakostriješili INA fanovi.) Pa u krajnjoj liniji nek zlifraju INU po 2800 i nek tovare MOL čiji je Mcap u ovom trenutku samo 2 puta veći od Ininog. Nek tovare bilo što iz sektora opet su tržili super deal. A imaju i bombona doma kolko hoćeš čiji je potencijalni prinos sa ovih razina izuzetan, a neke dijele i dividende veće od 5%. To su nepobitne činjenice i oni to jakodobro znaju. Jambrali su na cijenu, ali tko ne bi probo užicat što je moguće više, to je jedini razlog. Cijena je OK, a pogotovo s obzirom na okolnosti i plus na moguću razliku po swapu.

I'LL BE BACK

fond manageri…
[bye]
ispali ste smijesni.
[bye]

Samodol donosi mjere za spas burze
Fondovima će se omogućiti liberalniji modelI ulaganja
Vaš link [lol]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

hvala bogu, napokon je shvatio da su oni limiti za ulaganje totalna bezvezarija……….. [pray] [pray] [pray]
a nadam se da će jednom shvatit da je i ovo rješenje sa blokadama isto loše…………i da se njime također manipulira sve u šesnaest!!

25. 09. 2008. | 18:03
Autor Snježana Mlinarević

Ante Samodol

Veliki odljev kapitala iz fondova, posebno u posljednjih desetak dana, o čijim će se razmjerima znati početkom listopada, ponukao je najvažnije aktere tržišta, Hanfu i fondove, da pokušaju pronaći mjere kojima bi se barem donekle stabilizirala burza.

Nemaju na raspolaganju puno rješenja, jer uzrok loše situacije na burzi nisu tehnička rješenja, nego gubitak povjerenja ulagača i niska likvidnost. Fondovi mogu jedini u ovom trenutku vratiti likvidnost burzi, pa bi liberalniji uvjeti ulaganja mogli potaknuti trgovanje.

Tržište dionica izgubilo je u 2008. otprilike 70 posto vrijednosti, pa kriteriji doneseni u zlatna vremena burze više gotovo i nemaju smisla. Vrijednost tvrtki na burzi enormno je pala te osobito mirovinci više i nemaju tvrtke čijim bi dionicama trgovali.

Oni imaju limit za kupnju dionica od najmanje 750 milijuna kuna tržišne kapitalizacije neke kompanije. A takve sada imaju otprilike 200 milijuna tržišne vrijednosti. Dakle, u tom dijelu trebao bi se smanjiti limit, a otvorenim investicijskim fondovima trebalo bi dopustiti trgovanje manje likvidnim dionicama. Dosad je limit bio barem 20 posto ukupnih dionica na tržištu, a taj “free float” mogao bi se smanjiti. Trebale bi se ukinuti aukcije na burzi s malo trgovanim dionicama, koje se organiziraju jednom na tjedan, te bi ih trebalo prepustiti burzovnom trgovanju.

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

fond manageri…
[bye]
ispali ste smijesni.
[bye]

Vaš link [lol]
[/quote]

Čitaj, rođe su se natovarile i sad će prodati mirovincima na ATH. [bye]

Kaje ova Snjezana glupača, kakav je to naručeni naslov, gdje se u tekstu spominje da je naslov potvrdan, glupača * 100.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

fond manageri…
[bye]
ispali ste smijesni.
[bye]

Vaš link [lol]
[/quote]

Mislim da je malo kasno za neka pametna rješenje , bilo bi mu bolje da sankcionira manipulaciju fond menagera ( kako otvorenih tako i mirovinskih ).

New Report

Close