Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Naši međedi, tj. fond menađerčići nemočni su danas, sada im još i krizni Ameri uzlijeću više od nas [lol]

Ima li netko komentar na ovaj članak:

http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=55089

Mislim da bi bilo jako zanimljivo saznati ime jer pretpostavljam da bi to mnoge moglo zanimati pa ako bi gospodin Birtić bio toliko ljubazan da to pripoći dopunom u svojem članku mislim da bi mu svekoliko čitateljstvo bilo jako zahvalno. [cool]

Evo pad indexa za 0,8% od dnevnog maximuma.
Nije to baš malo. Vraćamo se expresno nazad. Ruši se index sa jako malim iznosima.

Na žalost, kupnje na svim dionicama nisu dobile neke basnoslovne iznose potpore.
Još uvijek su jadne i bijedne.

Ne znam, ali mislim da kad se okrene trend za dan-dva, da će biti lupanja opet po toj slaboj kupnji.

Trebalo je iskoristiti tih 4,5 minuta pred kraj kolega, nadam se da ste stigli…
jer poslije su (svaka im čast) stigli ušminkati Crobi na +1,22 !??

Čujem, ima nekih lumena koji čuče i na targetu 1500, i to onda kad je recimo
– DAX na 6,182.88 10:54AM ET 130.01 (2.15%)
– DJ na 11,025.00 10:49am ET 165.00 (1.52%)
– S&P 500 na 11:12am ET 20.53 (1.73%)

[lol] [thumbsup] [lol]

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Apsolutno te podržavam i molim sve ljude sa foruma da pokušaju doznati ime tog managera….pa nismo mi stoka da nam se netko ismijava,vrijeđe….To su nam mogli raditi za vrijeme rata( kad smo bili zarobljeni ali ne sada).Tog lika bi mnogi volili sresti na ulici.Ljudi dajte malo truda da se to dozna.

http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=55089

Fond-menadžer se preda mnom šepurio namjerno rušeći dionice

Uživao je, perverzno je uživao igrajući se Boga. Pohvalio mi se kako je tog jutra, dan poslije objave da Lehman ide u bankrot, raspalio po bidu, i sad čeka da panika odradi svoje. Da kupi jeftinije nego što je prodao. Malo je razgovarao sa mnom, pa malo samozadovoljno gledao u ekran i naslađivao se tuđom nesrećom.
– U ovakvim situacijama osjećam se kao lovac na čeki. Imam izvrsnu pušku, na njoj moćnu optiku, preda mnom čistina, vidljivost je dobra, a nemoćno lane na trideset metara nema šanse… – pričao je zavaljen prekriženih nogu u uredskom stolcu.
– Vi dečki, dakle, opalite po bidu, na ovom plitkom tržištu to je odmah minus od nekoliko posto, i čekate da nesretni preplašeni ljudi prodaju još jeftinije? Vi to stvarno radite s predumišljajem? Namjerno izazivate paniku?
– Tako je. Svjesno plašim ljude, izazivam paniku i nadam se da će netko izgubiti živce. Tako i bude.
Stvarno je bilo iritantno gledati ga. Nisam pitao je li operaciju odradio za sebe, za fond ili i za sebe i za fond. A što je najbolje, ne uspije li mu rabota, ionako će gubitak svaliti na grbaču udjelničara.
– Onako ‘odokativno’, od stotinu milijuna kuna, koliko su danas ‘odigrali’ ti što namjerno izazivaju paniku?
– Između četrdeset i šezdeset milijuna. Ostalo su dugoročni investitori. Hm, baš bih mogao tu dionicu otjerati u blokadu jer su menadžeri u toj firmi gadovi, bolje nisu ni zaslužili. Ma… neću. A mogao bih i drugu. Da je stjeram u blokadu? Što ti kažeš? – nije se prestajao šepuriti.

Koliko ja pratim. Dan nakon pad Lehmana je najviše prodavao PBZ invest i to daleko najviše. Prodali su veliki blok ATPL 5000 komada po 2000 kn i 30000 INGR. Ja nisam primjetio da su išta kupovali u većim količinama. Nisam stekao dojam da se prodavalo da bi se oborila cijena nego pod pritiskom isplata. Od ostaliih većih OIF-ova nisam primjetio veću aktivnost ni na kupnji ni na prodaji.

Slažem se da je tržište izuzetno plitko i da to omogućava manipuliranje cijenom. Treba biti pošten i reći da za to najveću krivicu snosi politika koja je otjerala i tjera strane ulagače sa hrvatskog TK . S obzirom da Sanader nastavlja silovati TK i koristiti ga za prikupljanje političkih bodova, za očekivati je da će tržište biti još pliće, a manipulacija još više.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Apsolutno te podržavam i molim sve ljude sa foruma da pokušaju doznati ime tog managera….pa nismo mi stoka da nam se netko ismijava,vrijeđe….To su nam mogli raditi za vrijeme rata( kad smo bili zarobljeni ali ne sada).Tog lika bi mnogi volili sresti na ulici.Ljudi dajte malo truda da se to dozna.

birtića bi trebalo nalemat ko konja pa zatvorit zbog sudjelovanja u koruptivnim radnjama pa onda fino vidit tko je odgovoran i lipo prosljedit dokazne maerijale na sud pa da se vise nesta resi
u suprotnom postovani birtic vas poziva da kupite njegovu novu knjigu za samo 179 kn jer ce vas u istoj prosvetliti pa cete znati da ima fond menagera koji šekuliraju…
ovo mi dođe ko uvazeni precednik mesic kad je pasalica prozivao i nazivao mafijasem, prestrasno
taj lik pasalic mi je tak mrzak ali vise ga zatvori na 6 dozivotnih sve materijalno otmi da vise nemre imat plasticnu pet bocu u vlasnistvu ili ga pusti na miru a nemoj ga prozivati mafijasem i nikom nis.
dok se mi hranimo tako plitkim pricicama niti ne treba nam biti bolje…

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Nije problem u tom liku managera nego je problem u našem regulatoru (Hanfi). Pa kad će netko prozvati Samodola za rezultate kontroliranja TK. Novinari trebaju sad vratiti lopticu Samodolu (jer ih cijelo vrijeme napada) i objasniti javnosti odnosno stotinama tisuća malih dioničara što je sve dopustio pojedincima svojom nesposobnošću. [angry]

Lik iz Birtićeve priče najvjerojatnije nema ime,on je najvjerojatnije plod njegove mašte.Njemu,Birtiću je posao da piše a ovaj put se malo zaigrao pa malo pretjerao.Neće vam dati ime jer bi ga morao izmisliti kao što je izmislio priču [rolleyes]

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

Pa činjenica jest da se s par miliončića na hrvatskom TK može izazvati lavina u pravom trenutku a isto tako i uzlet. To nije ništa novo i zato u zadnjih pola godine ništa i ne ulažem i mislim da mi je to jedan od pametnijih poteza. Odrekao sam se ulaganja na burzi kao što ću se odreći i cigareta slijedeću godinu. Samo što je kod mešetarenja na burzi jača apstinencijska kriza od nikotinske krize.

Lik iz Birtićeve priče najvjerojatnije nema ime,on je najvjerojatnije plod njegove mašte.Njemu,Birtiću je posao da piše a ovaj put se malo zaigrao pa malo pretjerao.Neće vam dati ime jer bi ga morao izmisliti kao što je izmislio priču [rolleyes]

Nije izmislio. Bahatih brokera ima koliko hoćeš. Pogledaj u kafiće, poslušaj te priče i vidi te zadrigle face pa će ti sve što je naveo biti jasno. Opet kažem, nije problem u njima, nego zato što ih se ne sankcionira.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Nije problem u tom liku managera nego je problem u našem regulatoru (Hanfi). Pa kad će netko prozvati Samodola za rezultate kontroliranja TK. Novinari trebaju sad vratiti lopticu Samodolu (jer ih cijelo vrijeme napada) i objasniti javnosti odnosno stotinama tisuća malih dioničara što je sve dopustio pojedincima svojom nesposobnošću. [angry]

SamoDol kao regulator kojega plaćamo, odmah treba svim novinarima
omogućiti uvid u sve pojedine transakcije ove godine, kako bi opovrgao ovaj članak i ev. neistinu.

Ako bude nepravilnosti, onda će novinari izvući sva imena na vidjelo i zna se što slijedi.

EU čini se, uvjetuje malo žešće akcije od INDEX-acije i malo veće ribice što love u mutnom ?

PS: Komentare imate i počevši od stranice ove teme br. 6573

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Odi u Peoples naruci kavu, sjedi i slusaj. Rush hour – 12-15 sati. Cuti ces takve stvari da ti pamet stane. Mozda je Birtic ovo i izmislio (iako sumnjam u to) ali u Peoplesu se ta bagra skuplja pa da cujes price – biti ce ti jasnije. Mene i dalje zanima koji je jer ima vise kandidata. [cool]

Nije izmislio. Bahatih brokera ima koliko hoćeš. Pogledaj u kafiće, poslušaj te priče i vidi te zadrigle face pa će ti sve što je naveo biti jasno. Opet kažem, nije problem u njima, nego zato što ih se ne sankcionira.
[/quote]

Naravno ima ih i puno gorih nego što je on opisao.Ali njegov lik je izmišljen,on samo neodoljivo liči na prave vucibatine koje nam to rade.Hoču reči,opisao je dobro kako to funkcionira,samo je zaboravio dodati da je svaka sličnost sa stvarnim osobama slučajna. [lol]

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

New Report

Close