http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=KODTRA%3ACZ
KODT-R-A P/E 6,4
http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=ATPLRA%3ACZ
ATPL-R-A P/E 4,7
http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=TNPLRA%3ACZ
TNPL P/E 7,2
http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=ADRSPA%3ACZ
ADRS P/E 7,9
pokazi ovo opet nakon godisnjih FI pa ce izgledati malo drugacije..
Koliki je P/E – ADRS, TNPL, ATPL, KODT, PTKM, HT ….. na ovim cijenama ?
izgleda još uvijek previsok. u ovakvim krizama likvidne dionice mogu otići u mp3 vezano uz ključne pokazatelje
OIF-ovi koji su više nego očito totalno sjebani prodaju ono što mogu prodati. Kome jedan fond može prodati Marasku, BCIN, Božjakovinu, Zvečevo, Vis…
Nije mi jasno slijedeće. Npr. ZABA je pokretač, upravitelj, vlasnik ili kako god već hoćete ZB Investa i AZ fonda. Vjerojatno fond mangeri moraju slušati istog gazdu. az omf dobiva svaki mjesec sličnu količinu novaca na upravljanje. ZB invest ovisi o interesu ulagača. Izvlačenje 100, 200 ili 500 miliona kuna u jednom danu od strane AZ OMF-a iz ZB investa je priličan udar na ZB invest koji je krcat dionicama Agrokora i dionicama iz Srbije. Ništa od toga nije jednostavno prodati u količini većoj od 100.000 kuna. Ta ulaganja su im trebala donijeti premiju u odnosu na dio ulaganja u stabilne dionice tipa Adris, HT, ERNT… Ovakvim udarom na njih kreće rasprodaja dionica koje bi trebale garantirati dugoročnu stabilnost i likvidnost fonda. Ruši se NAV fondova, povlače se novci i drugih ulagača. o znači, manje uloženih novaca i manje zarade samoj banci. Ruši se povjerenje u tržište i oporavak neće biti lagan. U konačnici osim ulagača koji su već izgubili gube i banke.
Zašto Luković dozvoljava Novoselcu da tako drastično povlači uloge iz ZB investa?
danas nisam nista zaradio…
a trgovao sam…
koma.
samo sam popusio nesto sice na proviziji…
[cry]
jel itko ista zaradio?
kapitalizirao cca. 750kn [proud]
možda sam i popušio, sutra ću znati, nekako mi filing govori da bi sutra mogli gore
[/quote]
super!
jucer sam mislio da sam dobro kupio a onda danas potop…
brze bolje prodo i jos brze kupio natrag…
ali spread je bio premali jer smo odmah dosli do blizu blokade pa se nije moglo nize spusiti…
koji shit….
ali nema veze, krenulo me!
[thumbsup]
Nažalost kada se ovo rušenje tržišta završi ostati će nam OIF-ovi u nelikvidnim dionicama i neće nas imati tko povući prema gore.
Vratiti će se ulagači u OIF kad se tržišta stabiliziraju, tako da je rast neupitan. Pitanje je jedino koliko će se čekati do tog trenutka- mjesec dana, pola godine, godinu …
[/quote]
trebao si napisati dan, dva, tjedan…e onda bi dobio stotku 🙂
zato jer je prodo novoselcu kolko ono jedno 17m zabi po cca 12k dok je bilo "podcijenjeno" pa i luković bi što jeftinije u šoping!
@ matrix – Za KODT ATPL i TNPL će izgledati drugačije – bolje – još niži multipli. ADRS nisam proućavao, a niti ti ne bi trebao pisat ovako nešto a da nisi pročio firme.
izgleda još uvijek previsok. u ovakvim krizama likvidne dionice mogu otići u mp3 vezano uz ključne pokazatelje
OIF-ovi koji su više nego očito totalno sjebani prodaju ono što mogu prodati. Kome jedan fond može prodati Marasku, BCIN, Božjakovinu, Zvečevo, Vis…
Nije mi jasno slijedeće. Npr. ZABA je pokretač, upravitelj, vlasnik ili kako god već hoćete ZB Investa i AZ fonda. Vjerojatno fond mangeri moraju slušati istog gazdu. az omf dobiva svaki mjesec sličnu količinu novaca na upravljanje. ZB invest ovisi o interesu ulagača. Izvlačenje 100, 200 ili 500 miliona kuna u jednom danu od strane AZ OMF-a iz ZB investa je priličan udar na ZB invest koji je krcat dionicama Agrokora i dionicama iz Srbije. Ništa od toga nije jednostavno prodati u količini većoj od 100.000 kuna. Ta ulaganja su im trebala donijeti premiju u odnosu na dio ulaganja u stabilne dionice tipa Adris, HT, ERNT… Ovakvim udarom na njih kreće rasprodaja dionica koje bi trebale garantirati dugoročnu stabilnost i likvidnost fonda. Ruši se NAV fondova, povlače se novci i drugih ulagača. o znači, manje uloženih novaca i manje zarade samoj banci. Ruši se povjerenje u tržište i oporavak neće biti lagan. U konačnici osim ulagača koji su već izgubili gube i banke.
Zašto Luković dozvoljava Novoselcu da tako drastično povlači uloge iz ZB investa?
[/quote]
zato, majstore, sto je gosn. Luković prodao svoje dionice u 1.mj. na vrhu!
mene bi uzasno zanimalo tko je kupio te dionice od njega?i zasto?
to je naravno posao gosn. Samodola, ali od te istrage nece biti nista!
i sta sad tebi tu nije jasno?
naravno da Dinkec ruši, a to i Franji odgovara.
pune se ponovo tekući, na a vista stednji, u ZABI, a prinos u fondovima ionako nije garantiran.
te ce ga mali popusit!a i svoju lovu! [smiley]
kad se kolo obrne opet ce Francek i ini kupiti, pa potjerati stadnju sa racuna i fondove i na berzu.
a ZB invest ce imati najbolji prinos.
sta si ti prespavao zadnjih 9mj? [lol]
@ matrix – Za KODT ATPL i TNPL će izgledati drugačije – bolje – još niži multipli. ADRS nisam proćavao, a niti ti ne bi trebao pisat ovako nešto a da nisi pročio firme.
joj, skim se ti svadjas..
da ista zna, ne bi rekao izdvoji INU, pa reci PE crobexa.
P/E crobex je oko 11, a upravo INA ga dize i to prilicno jer ima P/E cca 20 i veliki ponder.
bez INE bi crobex P/E bio vjerojatno ispod 10.
sta reci za tipa koji prica o svjetskoj recesiji i krizi,a istovremeno tvrdi da ce nafta na 200$. [lol] [lol] e jebiga, ne mozes ovce i novce[lol]
zato jer je prodo novoselcu kolko ono jedno 17m zabi po cca 12k dok je bilo "podcijenjeno" pa i luković bi što jeftinije u šoping!
kupac je bio rajfajzen
kupac je bio rajfajzen
[/quote]
vjerojatno od člana uprave rajfajzena dionice kupuje zaba
upravo tako