Čovječe, trkeljaš li ga trkeljaš…rijetko se javljam, ali svaki tvoj post je copy/paste prethodnog. Svima nam je jasno da OMF-ovi izvlačeći lovu iz OIF-ova ruše tržište, što je fundamentalno apsolutno neopravdano ( al to nam je svima jasno ). Rekao bih da 95% prodavatelja su OIF-ovi koji moraju prodavati da bi isplatili prodane udjele OMF-ova.
[/quote]
Čuješ pametni…monogima sam spasio lovu,a tebi ne može pomoći nitko pa ni ovaj forum,imaš pravo na svoje mišljenje ja to poštujem,no ova tvoja teorija je već na snazi godinu dana i trenutačno ne pije vodu,jedan mirovinac izlazi iz dionica,zašto ne znam…
[/quote]
Kolega nekad se znalo stosta pametno procitati iz Vasih poruka a sad ste postali poput par ostalih genijalaca na ovom forumu sto i nje bas tesko(barona i slicnih).
Cemu tolika pisanja i slanja potpuno istih poruka,cemo po cijele dane visit ovdje na forumu ako niste u dionicama i ako ih ne mislite kupovati.
Necu ovdje puno pametovati,ukratko umjesto sto se ovdje hvalite kako ste nekome pomogli da na ovom padu smanji gubitke – mogli ste bez problema kad ste vec bili tako sigurni u pad zaraditi cijelo bogatsvo na opcijama (Ameri).
Ja da sam bio tako siguran da ce se ovo dogoditi – ulozio bi tamo sve svoje novce i u ova 2-3 mjeseca bi osigurao jako lijep zivot sebi, djeci i unucima. Tako da ispada da ste upravo Vi i slicni koji su to kao sve znali a nisu iskoristili – daleko najveci gubitnici u ovom padu.
To Vam je kao da imate info. koji ce brojevi biti izvuceni na lotu a ne uplatite listic,smijesno.
Pozdrav.
Zar stvarno mislite da će biti problem naći kupce na KODT ispod 2000 kn, a dividenda je cca 130-150 kn, samo dogodite s tendencijom uvećanja. I da to može na 1000 kn ?
jako dobro pitanje
može li se negdje vidjeti ili zna li itko koliko još MF imaju kapitala u OIF-ima
ili barem u postotku, cca…?
[/quote]
Na Hanfinim stranicama se podaci objavljuju svaki mjesec. Prema podacima, prošli mjesec su završili sa nešto manje od milijardu kuna u OIF-ima. Ako je točna špekulacija da su ovaj mjesec povukli 150 miliona, ostaje im još cca 850 milja. No, to ćemo sa sigurnošću znati tek sredinom idućeg mjeseca.
Nažalost kada se ovo rušenje tržišta završi ostati će nam OIF-ovi u nelikvidnim dionicama i neće nas imati tko povući prema gore.
danas nisam nista zaradio…
a trgovao sam…
koma.
samo sam popusio nesto sice na proviziji…
[cry]
jel itko ista zaradio?
Nažalost kada se ovo rušenje tržišta završi ostati će nam OIF-ovi u nelikvidnim dionicama i neće nas imati tko povući prema gore.
Vratiti će se ulagači u OIF kad se tržišta stabiliziraju, tako da je rast neupitan. Pitanje je jedino koliko će se čekati do tog trenutka- mjesec dana, pola godine, godinu …
danas nisam nista zaradio…
a trgovao sam…
koma.
samo sam popusio nesto sice na proviziji…
[cry]
jel itko ista zaradio?
pa ne moraš odmah prvi dan biti u pozitivi….
[thumbsup]
Zar stvarno mislite da će biti problem naći kupce na KODT ispod 2000 kn, a dividenda je cca 130-150 kn, samo dogodite s tendencijom uvećanja. I da to može na 1000 kn ?
Da dodam ATPL sa dividendom od 150-200.
Vratiti će se ulagači u OIF kad se tržišta stabiliziraju, tako da je rast neupitan. Pitanje je jedino koliko će se čekati do tog trenutka- mjesec dana, pola godine, godinu …
Mnogi su u ovih godinu dana izgubili puno love. Ti se neće vratiti kad se tržište stabilizira, nego eventualno kad opet nastupi duži trend rasta. A možemo li to očekivati u 2009?