Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Četiri mjeseca kontinuirano pratim komunikaciju na ovom forumu. I evo danas , nakon jutarnjeg klinča na temama “navlakač” i ” korekcija” , te na kraju dana stvaranja ovog još neuglazbljenog teksta pjesmice koja slobodno može ići na slijedeću Doru, konačno ste me natjerali da napišem koju riječ. Žao mi je što današnja korekcijica nije bila prije mjesec dana jer smo ovaj tekst mogli dati Siniši Vuci da nas proslavi na Euroviziji. Danas ste me obogatili za jedno novo iskustvo ( kako se iskusni igrači nose s korekcijom u tijeku ) . Osim što sam pratio Vašu komunikaciju , danas sam uglavnom kupovao. Moram priznati da ste i Vi imali utjecaj na tu moju odluku.

Hm, da… i ja sam novi clan

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Ja vas već dva dana pratim, hi,hi, i vidim da vam pjesmice idu puno bolje od ulaganja. Nakon dva dana teškog praćenja vaših moralno – ulagačkih dilema, zaključujem da vam je raspoloženje u korekciji, no vidim pokušaj macd-a da presječe signal što bi rezultiralo pozitivnom promjenom u rasponu vaših boolingera. Kako će to utjecati na korekciju u vašim mislima, ostaje da se vidi? Sutra je novi dan koji bi nam mogao donijeti prekokret, ali ako ne donese, e onda ga vjerovatno neće biti.
Silvije Kučilić Milić

Ovo sam prepisao iz rubrike novac ( Jutarnji list )[smiley1]

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Ja vas već dva dana pratim, hi,hi, i vidim da vam pjesmice idu puno bolje od ulaganja. Nakon dva dana teškog praćenja vaših moralno – ulagačkih dilema, zaključujem da vam je raspoloženje u korekciji, no vidim pokušaj macd-a da presječe signal što bi rezultiralo pozitivnom promjenom u rasponu vaših boolingera. Kako će to utjecati na korekciju u vašim mislima, ostaje da se vidi? Sutra je novi dan koji bi nam mogao donijeti prekokret, ali ako ne donese, e onda ga vjerovatno neće biti. Silvije Kučilić Milić Ovo sam prepisao iz rubrike novac ( Jutarnji list )[smiley1]

KUČILOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!
Pa gdje ti je: “hi hi”?
[smiley2]

La vita e bella!

ZBRAJJAAJJAJJAAM MINUUSUUUSEEEE legendo[smiley2][smiley2][smiley2] osim toga zar nisi vidio da jo ono gore ozbiljan i analitičan uradak kojem ne pristoji hihotanje, hi,hi,hi[smiley1]

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Četiri mjeseca kontinuirano pratim komunikaciju na ovom forumu. I evo danas , nakon jutarnjeg klinča na temama “navlakač” i ” korekcija” , te na kraju dana stvaranja ovog još neuglazbljenog teksta pjesmice koja slobodno može ići na slijedeću Doru, konačno ste me natjerali da napišem koju riječ. Žao mi je što današnja korekcijica nije bila prije mjesec dana jer smo ovaj tekst mogli dati Siniši Vuci da nas proslavi na Euroviziji. Danas ste me obogatili za jedno novo iskustvo ( kako se iskusni igrači nose s korekcijom u tijeku ) . Osim što sam pratio Vašu komunikaciju , danas sam uglavnom kupovao. Moram priznati da ste i Vi imali utjecaj na tu moju odluku.

Meni se cini da i nisi morao zuriti sa ulaganjem. Mnoge ce dionice jos neko vrijeme ‘dusiti’, tako da ne bi bilo iznenadjenje da padnu i ispod nekih ‘realnih vrijednosti’ (kao sto su ih i preletile u brisucem letu).
Stalna na tom svijetu samo mjena jest.

Stara kineska: Pas koji laje, nije dovoljno kuhan!

Kak ide ona od Bijelog Dugmeta? Korekcijaaaa od graha i kupusa [smiley2] Ili je bila depresija? Tko ce to znati vise, davno je to bilo.

A evo vam i pravog razloga ovakvom stanju na tržištu
http://www.bankamagazine.hr/dnevnevijesti/smiljanic-zaba-promet-obveznicama-u-veljaci-premasio-8-mlrd-kuna

Kucila za moderatora foruma!!

vidim da si ovaj put slusao mauricija. bolje bi ti bilo da si pricekao koji dan… amerika se crveni opet….

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

Evo našeg najvećeg drukera na forumu, oslastio brke pa se vratio po nove žrtve. Samo mu fali njegov duo.

Za domaće tržište ‘Jurčićev porez’ opasniji je od pada svjetskih burzi

business.hr
web@business.hr

(objavljeno 5.3.07 21:46)

Iako je tjedan počeo s novim padom na vodećim svjetskim burzama, to ipak ne znači da bi se na hrvatskom tržištu kapitala, koje također ponedjeljak završava “u crvenom”, trebala očekivati znatnija korekcija, s izuzetkom nekim domaćih dioničkih fondova s velikom izloženošću na stranim tržištima.

No, ni fond mendžerima tih fondova nije lako, budući da više milijardi kuna s kojima raspolažu najveća društva za upravljanje fondovima, na hrvatsko tržište jednostavno nije moguće uložiti.

Izuzev tih fondova, koji veći dio imovine ulažu uglavnom na europska equity tržišta, hrvatsko tržište nije toliko izloženo stranim poremećajima, a većina poznavatelja tvrdi da je ovo normalan pad za neke, sada već, izuzetno skupe dionice. S druge strane domaći obveznički fondovi, uglavnom s negativnim ili vrlo niskim prinosom u prošloj godini mogli pak profitirati.

Na dioničkim tržištima za likvidne dionice, poput Ericssona, Adrisa i Dalekovoda, pa čak i Ine, u kojima su ozbiljni investitori ne bi trebalo biti straha.

“Na hrvatskom tržištu vladaju izuzetno visoki odnosi kod većine dionica“ kaže Borislav Škegro, direktor fonda rizičnog kapitala Questus. Silna količina inozemnog kapitala gladnog visokih prinosa ovladala je našim tržištem, no nemoguće je prognozirati kako će se taj kapital ponašati u novim uvjetima”, tvrdi Škegro.

“Svaku dionicu treba promatrati individualno, no i daljni pad nekih izrazito precijenjih dionica ne bi trbao nikoga začuditi”, drži bivši ministar financija koji plitko hrvatsko tržište smatra najvećom prijetnjom.

No, tjedan na hrvatskom tržištu neće obilježiti zbivanja ni na europskim ni na američkim ili kineskim tržištima već najava gospodarskog stratega SDP-a Ljube Jurčića o uvođenju poreza na kapitalnu dobit koji će, jasno, imati izrazito negativan učinak na investitore.

„To je prava prijetnja za Hrvatsku, takav bi porez ubio tržište kapitala“ rekao nam je jedan eminentni sugovornik iz domaćih brokerskih krugova koji je, naravno, želio ostati anoniman.

Zaključak je dakle: oprez kod fondova, naše „blue chip“ dionice ne bi trebale znatnije „tonuti“, a razmišljanja porezu na zaradu od dionica najbolje je ostaviti za sljedeću godinu.

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

Mene je više strah od poreza i korekcije ovakvih kao što je autor ovog iznad posta. Takvih se treba čuvati, a korekcija je zdrava “navika” na tržištu, ali manipulatori nisu, u tome je caka.

New Report

Close