Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ja se bojim zapomaganja hanfe i samodola.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Vidim da sam štošta propustio prošli tjedan. [embarass]
20 % u dva dana.
Gledajući stanje na tržištu od petka , niske blokade, uspoređujući sa zadnjim cijenama , kao i vijesti iz US, u ponedjeljak vjerojatno pozitivne blokade na većini dionica.
Hebote INGR bila 140 kuna, to je 21 500 kuna prije splita, jel tko to uspio kupiti na tim razinama?

s aska skino 200 kom po 139,99 1-2 min poslije otvaranja
malo se kurcim al ponosan sam na sebe

Kad smo već počeli, ja sam THNK uzeo u četvrtak po 2800kn, 50 kom.
Stvarno bagatela.
Pozdrav.
[/quote]

gdje?
na virtualki?

Heaven or Las Vegas

Bojim se sutrašnjeg dana da ne bi brže bolje počela kapitalizacija zarade

Uvijek se nađe pokoji petodnevni ulagač

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Inače bi mogli MALI fondovi koji su na izdisaju iskoristiti ovih 25% rasta na dionicama.
Ipak je to dobra zarada, s obzirom da su u debelim minusima.
Sutra ćemo vidjeti. Puno ljudi očekuje rast, kao i zadnji put.
Ja mislim da ćemo pratiti vanjske signale, a ameri su volatilni jako.
No dobro.

@Duser

Sorry, nije 2800,nego 29xxkn.

Ili igrat dugoročno na desetljeće ili minimum 5 godina, onda fino "inteligentnog" u ruke i miran san.

čuo sam već da ga svakako zovu, i "piton" i "batina" i "glavonja", ali "inteligentni" čujem prvi put. [cool]

20 % u dva dana.
Gledajući stanje na tržištu od petka , niske blokade, uspoređujući sa zadnjim cijenama , kao i vijesti iz US, u ponedjeljak vjerojatno pozitivne blokade na većini dionica.
Hebote INGR bila 140 kuna, to je 21 500 kuna prije splita, jel tko to uspio kupiti na tim razinama?

Kad smo već počeli, ja sam THNK uzeo u četvrtak po 2800kn, 50 kom.
Stvarno bagatela.
Pozdrav.
[/quote]

gdje?
na virtualki?
[/quote]

Niko nije uzeo niže od Ivane7 i niko neće prodati više od Ivane7. Mislim da ste do sada to morali naučiti 🙂

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

a ja jedva čekam te pametnjakoviće da krenu kapitalizirati pa me još malo poškrope.

čudno kako čovjek u ovakvim situacijama kao prošli tjedan uvijek negdje pod madracem uspije naći još malo keša [thumbsup]

U pon ocekujem jos gore ali u utorak lagano kapitaliziranje dobiti jer ce i ameri onda malo smanjiti..

Kada FED počme otkupljivati MBS može se očekivati još veći rast dionica na NYSE i u svijetu.
Lova se mora ulagati. Ili sam ja nešto krivo shvatio?
[/quote]

Sve ovisi kako će proći kroz Congress. Moraju to napraviti do petka jer se Congress raspušta zbog izbora. Mislim da će proći, ali da će Demokrati tražiti da se uz pomoć prikači još puno toga. Ovisno o veličini paketa, ovisit će i ponašanje burze. Što manje to bolje.
U biti američka vlada ovim pokušava spriječiti da ekonomija ode u duboku recesiju na račun sporijeg oporavka. Ako sve ispadne u redu, odnosno ako se zaustavi dalji pad vrijenosti nekretnina američka ekonomija bi trebala rasti, ali jako sporo.

[/quote]

700 milijardi dolara FED će uložiti u MBS, ali po kojoj nabavnoj cijeni to me interesira. Razni fondovi i razni ulagači će popušiti silnu lovu, ali će dobiti svježi kapital kojim će vrlo brzo trebati anulirati gubitke. Cijene dionica su jako povoljne i to im je jedina prilika. Moja odokativna procjena je da će tržište dionica doživjeti zvjezdane trenutke. S druge strane razliku između nominale MBS-a i cijene koju će plaćati za te papire FED bi mogao iskoristiti kao dodatnu stimulaciju tržištu nekretnina. Uglavnom i frontier marketi će dobiti dio kolača. Recimo 2%, a na HR neka otpadne 4-5% od toga to je cca 560-700 milijuna dolara.

Prerano je još za kapitalizaciju dobiti. To možemo očekivani na razini Crobexa od cca. 3450 kada bi i dotaknuli ili bili blizu gornjeg bollingerovog kanala.

20 % u dva dana.

I ja sam se isto k… , kad sam kupovao Adris povlaštenu po 460. [wink]

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

@ Inovator
3450 je samo 6% plusa.
Vrlo vjerojatno da ćemo tu vrijednost Crobexa sutra i dodirnuti.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

U pon ocekujem jos gore ali u utorak lagano kapitaliziranje dobiti jer ce i ameri onda malo smanjiti..

Kada FED počme otkupljivati MBS može se očekivati još veći rast dionica na NYSE i u svijetu.
Lova se mora ulagati. Ili sam ja nešto krivo shvatio?
[/quote]

Sve ovisi kako će proći kroz Congress. Moraju to napraviti do petka jer se Congress raspušta zbog izbora. Mislim da će proći, ali da će Demokrati tražiti da se uz pomoć prikači još puno toga. Ovisno o veličini paketa, ovisit će i ponašanje burze. Što manje to bolje.
U biti američka vlada ovim pokušava spriječiti da ekonomija ode u duboku recesiju na račun sporijeg oporavka. Ako sve ispadne u redu, odnosno ako se zaustavi dalji pad vrijenosti nekretnina američka ekonomija bi trebala rasti, ali jako sporo.

[/quote]

700 milijardi dolara FED će uložiti u MBS, ali po kojoj nabavnoj cijeni to me interesira. Razni fondovi i razni ulagači će popušiti silnu lovu, ali će dobiti svježi kapital kojim će vrlo brzo trebati anulirati gubitke. Cijene dionica su jako povoljne i to im je jedina prilika. Moja odokativna procjena je da će tržište dionica doživjeti zvjezdane trenutke. S druge strane razliku između nominale MBS-a i cijene koju će plaćati za te papire FED bi mogao iskoristiti kao dodatnu stimulaciju tržištu nekretnina. Uglavnom i frontier marketi će dobiti dio kolača. Recimo 2%, a na HR neka otpadne 4-5% od toga to je cca 560-700 milijuna dolara.
[/quote]

opet se itaš raznim brojevima i postocima. [lol] [lol] Znas li koliki je derivativni market bio prosle godine? Koliko tamo jos ima govana i koliko ce se stvoriti u medjuvremenu? Koliki je leverage kod Lehmana prije bankrota? http://en.wikipedia.org/wiki/Derivative_(finance)

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

New Report

Close