Nisam nikakav ministar, ali pomno pratim sve vezano na Vladu RH pa tako i na pojedina ministarstva. To bih i tebi preporučio; i pitanje br. 1 na što je Vlada RH pristala proteklih dana a vezano je za ulazak RH u EU? Šta strani analitičari kažu kakve će to reperkusije imati za taj sektor u RH?
Ajde, ajde… Malo si pratio odluke vlade vezano za LNG lokaciju i sad si odmah postao "stručnjak".
Što se BDP-a i inflacije tiče to nije toliko bitno koliko je bitno zaduživanje građana (uglavnom da prežive), pokrivenost uvoza izvozom i omjer radno stanovništvo – umirovljenici. Tu smo krahirali i to će nas pokopati. A sad da li je BDP porastao na 5 ili 6% ili inflacija na 4-5% – koga briga. Što mi vrijedi rast BDP-a 6% godišnje kad na 1 pentzonera dolazi 1,4 radnika. U Japanu je taj omjer 1:9!!! O natalnoj politici da ne pričam… zavit ću sve u crno. A lijep je dan.
Zašto presedan? S&L crash je koštao porezne obveznike preko 100 milijardi dolara. Ovaj crash će ih koštat možda 300 milijardi. Ali to je cijena napretka. Idući će samo biti još skuplji… [rolleyes]
SandL kriza koštala je porezne obveznike oko 200 milijardi dolara.
1/3 otpada na Texas, kako u novcu tako i u broju propalih štedionica.
Koja euforija. Kriza se riješila u jednom danu ,bravo dioničari.
Ovaj put nisi usao na vrijeme? Koliko se sjecam prosli put nisi izasao na vijeme.
Mene zanima kakvi su vaši komentari na to da vlada najmočnije zemlje na svijetu ide spašavati financijski sektor tako da preuzme sva njihova sranja i za to potroši trilijun dolara poreznih obveznika?
Da li se itko ovdje pita kakva je to poruka za menađere tih firmi? Jer to doslovce znači da možeš raditi sranja i preuzimati ogromne rizike te ako uspiješ lova ide u tvoj džep a ako se desi sranje ne brini evo vlada ima neki sitniš da te pokrije. Ja mislim da je to presedan i da će to pokrenuti lavinu sranja
koja nas neće odmah pogoditi ali za koju godinu sigurno hoće.
Jer tko garantira da ti isti ljudi iz tih istih firmi neće za koju godinu preuzeti iste rizike( nravno još i veće) sa uvjerenjem da su potpuno osigurani kod vlade ako dođe do krize.
To je isto kao da ja kupim stan na kredit (kao što i jesam) i sad se recimo idemo okolo kurvat, pit i trošit po kladionici i gle! Nemam za ratu kredita. Ma što ja brinem! Dr. Ivo Sanader je tu da mi plati 12 rata kredita i to ne samo meni nego i mojim frendovima s kojima idem u kafanu i koji su u istim govnima. Jer eto ako mi ne platimo ratu izgubićemo stan i postati socijalni slučajevi a to je ružno za vidjeti.
Ako se ovako rješavaju sranja onda nam se crno piše. Zabranu short sellinga će ubrzo skinuti a kad malo bolje promislim što brokere priječi da uvedu i još rizičnije derivate.
Npr. "Dr.Ivo Sanader short selling futures (skračeno DRISSS ) tj. trgovanje papirima koji znače koliko bi ja dobio od Ive da prodajem tuđe dionice i da userem.
Kamo srece da se povede neka diskusija na tu temu ali nazalost je ovaj forum stjeciste raznih budaletina pa se to nece dogoditi. Evo samo dodajem na gornji post: zamislite da ovi u USA sto ne mogu platit ratu kredita se nisu kurvali ni kockali ni drogirali… nego su crncili kao sto 99% amerikanaca radi svaki dan. A nakon prvih valova ovih najjadnijijh koji su riknili … sada se ceka da li je na redu bivsa "srednja klasa" ?
[/quote]
Za diskusiju bi bila bolja tema zašto su davali kredite bez provjere sa niskim kamatama u početku, a onda nakon nekog vremena povećali rate i do 100%. A kao šećer na kraju banke i financijske institucije su to plasirale investicijskoj javnosti. Ali ni jedna ni druga diskusija nisu za ovu temu.
[smiley]
Nisam nikakav ministar, ali pomno pratim sve vezano na Vladu RH pa tako i na pojedina ministarstva. To bih i tebi preporučio; i pitanje br. 1 na što je Vlada RH pristala proteklih dana a vezano je za ulazak RH u EU? Šta strani analitičari kažu kakve će to reperkusije imati za taj sektor u RH?
Ajde, ajde… Malo si pratio odluke vlade vezano za LNG lokaciju i sad si odmah postao "stručnjak".
[/quote]
Od 1. veljače 2009. Vlada će građanima EU ukloniti ograničenja na stjecanje nekretnina.
To istovremeno znači da će RH ući u EU do 2010.
Kerefek 76 do petka ste bili u pravu.Keš je bio zakon,ali kako smo stabilno padali nije se moglo ni traydati.Ali nemojte biti nervozni ,jer ste možda izgubili 10 do 15%,ako se odlučite na kupnju.Dno je
teško pogoditi.Sada jevrijeme teške odluke,jer treba donijeti brzu odluku,jer ovo bi moglo euforično gore.Kupiti ili ne ,ili i dalje ostati u kešu i sigurno pušiti inflaciju.Margin caal više ne postoji.Svi smo u plusu.
Otvoreni fondovi su bez ikakvih problema mogli izvući keš za hitne potrebe i zatražene isplate i to
bez gubitka.
S obzirom na optimizam koji vlada svijetom,bit će malo odjeka i na naše ulagaće pa će pritisak na
isplate fondova kratkoročno/možda i dugoročno/splasniti i smjer se okrene.
Neki koji su u kešu će u ponedjeljak krenuti.Treba uhvatiti rast dok još nije poludilo?
Fondovi bi mogli dati samo suport na bidu.Ne trebaju kupovati.Moraju ga čuvati ako je ovo samo
hir tržišta.I vjerovatno će zaustaviti euforičan rast sa prodajom,ali mislim da će većina malih ,koji
su prošli ovaj pakao bježati sa prodaje,osim rijetkih sretnika koji su se zadnjih dana nakrcali
jeftino pa odluće kapitalizitati.Ali sve je to premalo da bi se zadovoljilo apetite opreznih,koji će
vjerovatno postati neoprezni i krenuti u kupnju.
Ponovo postaju aktualni Marks i Engels.To je nama bio obavezan predmet i u srednjoj školi.Ameri su
postali socijalistička država.Upucaju lovu u propale banke.Tako smo mi otpisivali dugove PBZ-u barem
tri puta,ali smo morali prodati svih 100% da bi se utirali Europi,.Američka država postaje vlasnik 80%,a ne moraju prodati jer su oni Ameri,a biće da niko neće da kupi.
.To se kod nas zvalo sanacija,a sve je isto.Bili smo prije njih u tim sranjima i tribali bi doći
kod nas da ih naučimo kako se to radi.
Ipak nakon dugo vrimena vičem na cili glas:Živila Amerika.
Da mi je jučer ili prekjučer pukla prisilna rasprodaja zbog margine caala vika bi:Doli mirovinci,Amerikanci,Samodol i Hanfa.Žao mi ljudi koji su morali prodavati u četvrtak.
Izgleda da je socijalizam jedini spas.Ameri progledali.
Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska!
Bilo je prošli tjedan prilika kakvih god hoćete, špekulativnih dionica za hrabre koje su pale, imali ste dionica jeftino koje na cijenama donose bolju dividendu od oročene štenje ( HT 24x, KODt 18xx ), fundamenata do boli ( ATPL, TNPL, PTKM ), ali sve vam je bilo skupo, tražili ste dno.
E pa vaš Dinko Novoselec vas je namagarčio i kupovao [bye]
The passion for destruction is a creative passion
Mikhail Bakunin
Ja samo čekam da netko od ovih junaka napiše da će u ponedjeljak KONZUM, HG SPOT, LESNINA, MAGMA i KERUM imati akciju "SVE PO 10 KUNA" u suradnji sa ZSE, pa da odem i tamo u shopping
sa par šlepera [lol]
Od 1. veljače 2009. Vlada će građanima EU ukloniti ograničenja na stjecanje nekretnina.
To istovremeno znači da će RH ući u EU do 2010.
E baš to čekam. Krah tržišta nekretnina. Kad ovi naši kvazi-trgovci što su godinama stvarali paranoju oko cijena stanova pumpajući ih u nebo konačno shvate da nitko ne želi kupiti te stračare 3. klase i kad od stranih kupaca koji jedva čekaju 1.1.2009. da sve pokupuju (malo morgen) ne bude ništa, onda ćemo se malo prizemljiti. S prosječnom plaćom 3 puta manjom nego u EU, a cijenama kvadrata jednakim kao u EU (ili čak skupljim) – znaš kuda idemo. Sve što vrijedi (ono malo exkluzivnih nekretnina) prodano je strancima u periodu 1998. – 2000. A ti stranci su to već 2 puta preprodali. Ovo što je ostalo nitko neće (i ne može kupiti) zbog standarda koji je kod nas.
Što se ulaska u EU tiče – ništa prije 2014. Naravno, u paketu sa ostatkom zemalja "regiona". To je davno izrežirano. Ovo su samo predstave što nam izvode Don Barozo i Ivo…
Bilo je prošli tjedan prilika kakvih god hoćete, špekulativnih dionica za hrabre koje su pale, imali ste dionica jeftino koje na cijenama donose bolju dividendu od oročene štenje ( HT 24x, KODt 18xx ), fundamenata do boli ( ATPL, TNPL, PTKM ), ali sve vam je bilo skupo, tražili ste dno.
E pa vaš Dinko Novoselec vas je namagarčio i kupovao [bye]
Slažem se..samo tako se pričalo i nakon zadnjeg velikog pada u travnju O.G. Moglo bi takvih prilika biti još. Kriza nije rješena , gubitci su 1000 puta veći od iznosa koji je Busheva administracija odobrila za sanaciju.
Inače prešao sam 40 % u cash jučer. Samo neka mi još rastemo, to mi odgovara.NHF.
[/quote]
kolega bas ste ograniceni, vi ne pratite vijesti u svijetu ili samo ste ograniceni na novinske natpise
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=45cce02c-5d14-4b47-951c-7da2e8ea0ba7
[/quote]
Imaš dobar potpis ali ga rijetko čitaš
[rolleyes] [rolleyes]Ostalo su u međuvremenu moji prijatelji sve rekli [bye]
[/quote]
Vidim, malo ste nervozni.
Vjerojatno žalite što u četvrtak niste uskočili u vlakić. Još gore, možda ste, u srijedu i četvrtak još iskakali van.
Događa se to. Naročito ako ne pratite vijesti iz svijeta, već ste samo ograničeni na novinske napise, koje nam ovdje prenosite.
A oni, koji nisu ograničeni, sigurno su shvatili da je moj post bio crni humor na trenutnu situaciju.