Kupaca uvijek ima,no povjerenja još uvijek nema,vrtite malo film unazad od nove godine malo dobre vijesti pa onda loše i tako unedogled,tek slijedi bitka za stabilizaciju tržišta,recimo danas je microsoft otišao u crveno u americi.Nemojte da vas povuče euforija ,jer ja ne vidim tako skoro svjetlo u tunelu.
Stari, povjerenja nemaju papci bez muda i kratki u adutu. Oni će steći povjerenje na Crobex 4400 ne shvaćajući da je tek tada rizik bivanja u dionicama ipak nešto veći nego na crobex 3200. Ovisi naravno i o makroekonomskom okruženju na svakoj razini, ali ono je sekundarno. Primarno je mikrosvijet svake dionice. Znaš li da ATPL na cijeni od 1850 ima P/E ispod 3? Papci su je prodavali a dečki s mišićima kupovali. Tako je to. Nikad od tebe pravog Davidsa. [bye]
Pošto je mnogo dionica danas otišlo preko 20% kako će ZSE u ponedjeljak otvoriti , jer ako će koristiti izračun srednje cijene onda će te dionice otvoriti blokirane!?
Zne li tko što pravilnik kaže o ovakvom slučaju?
Dnevni limiti trgovanja za 22.09.2008.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10950
[/quote]
Baš o tome i govorim, evo INGR-R-A na primjer
Dn. limit za INGR-R-A 22.9.2008 su 143,33 i 175,18kn dok je današnja zadnja bila 169,90kn
Znači najvjerojatnije blokada na početku trgovanja zbog povečanja cijene od 5kn ili 0,3%
Ameri zatvorili 3,35% , 340% , 4,02%! [smiley]
Sada u ružionu [thumbsup]
Kolege drage, tko god mi daje te silne komade, nek ne brine ja mu vratim stotkom !
Osobno više čitam loše ocjenjene postove da ne nasjednem, a moje sam ionako napisao 🙂
Dakle, ako ste ljuti i imate previše cash-a, a čaša vam je poluprazna ili prazna savjetujem vam
da odete spat, a u ponedjeljak kupite u butigi sve što poželite.
Moja je čaša puna do vrha !
i još nešto, vrlo svježe:
DOW JONES INDUS. AVG 11,380.38 360.69 3.27% 15:51
S&P 500 INDEX 1,249.98 43.47 3.60% 15:51
Mislim kolega da sta u krivu.
Puno je ljudi u dionicama. Casha je malo.
Pogledajte postove koji najavljuju pad, dobivaju 1%.
Iskreno mislim da vlada puno manja euforija nego 15.04 kad se desio isti takav odbijanac.
I mislim da će biti puno manji rast nego zadnji put, pa djelujem u skladu s tim.
Inače, ovaj odbijanac je niže od onoga 15.04, što znači da idemo sve dubljei dublje.
Naravno, u valovima.
Za atpl se ne brinem i skuplje sam ju plaćao,ovo je dobro za dokup na ovim razinama,već je i vrijeme da se kod nas odvoje dobre dionice od prevara i nelikvidnih koje se umjetno pumpaju i traži žrtva…
Kupaca uvijek ima,no povjerenja još uvijek nema,vrtite malo film unazad od nove godine malo dobre vijesti pa onda loše i tako unedogled,tek slijedi bitka za stabilizaciju tržišta,recimo danas je microsoft otišao u crveno u americi.Nemojte da vas povuče euforija ,jer ja ne vidim tako skoro svjetlo u tunelu.
Stari, povjerenja nemaju papci bez muda i kratki u adutu. Oni će steći povjerenje na Crobex 4400 ne shvaćajući da je tek tada rizik bivanja u dionicama ipak nešto veći nego na crobex 3200. Ovisi naravno i o makroekonomskom okruženju na svakoj razini, ali ono je sekundarno. Primarno je mikrosvijet svake dionice. Znaš li da ATPL na cijeni od 1850 ima P/E ispod 3? Papci su je prodavali a dečki s mišićima kupovali. Tako je to. Nikad od tebe pravog Davidsa. [bye]
[/quote]
ATPL zbog prodaje imala izvanrednu dobit al kad se ustabili na 2750 bice im nekako sigurnija kupnja….
od takvog razmisljanja nema velke vajde, kupuje se kad trava gori ali nikad nije prekasno…
kako kaze baba s hanfe sutra je novi dan
Dnevni limiti trgovanja za 22.09.2008.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10950
[/quote]
Baš o tome i govorim, evo INGR-R-A na primjer
Dn. limit za INGR-R-A 22.9.2008 su 143,33 i 175,18kn dok je današnja zadnja bila 169,90kn
Znači najvjerojatnije blokada na početku trgovanja zbog povečanja cijene od 5kn ili 0,3%
[/quote]
moja se je još jučer preljevala ,….heheheh
jucer dotocio DO VRHA s miljenicama,zavele me nisam mogao odoliti
živili
A nećemo bome ni gore. [bye]
Čuo sam se sa par kolega u dionicama, i oni su odlučili prodavati u ponedjeljak.
Misle da im je 20-30% i previše zarade u ovim vremenima.
Koja budala bi se igrala Rockfelera u ovo nemirno doba.
[/quote]
lako za tvojih par kolega.problem je ako ivana pocne prodavat.
A nećemo bome ni gore. [bye]
Čuo sam se sa par kolega u dionicama, i oni su odlučili prodavati u ponedjeljak.
Misle da im je 20-30% i previše zarade u ovim vremenima.
Koja budala bi se igrala Rockfelera u ovo nemirno doba.
[/quote]
pametna odluka a kupovali u cetvrtak pred blokadama?
ti s kojima se ti druzis a prodaju u ponedjeljek sigurno nece zaradit nego samo manje izgubit…
svatko ima svoj cilj, poslovna odluka, postujem…