Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovo je sad zabrinjavajuce jer se nema love a popucali svi certifikati i margini

Jedini razlog ovolikom padu i prometu u prvih cca pola sata je povlačenje novaca ulagača iz investicijskih fondova koji su primorani prodavati dionice po bilo kojoj cijeni. Europski indexi su u plusu, a pad DJIA najvećim dijelom prouzrokvan je padom UIB-a od 40% što je spustilo još dosta dionica fin. sektora. Svi se tamo pitaju koja je iduća financijska institucija na meti preuzimanja ( ili bankrota ) što se kod naših banaka jednostavno ne može dogoditi zbog drugačije politike ulaganja i zaštite njihovih investicija. Ipak ovakova situacija uzrokuje veliku opreznost ulagača na burzi. Ipak realno gledajući ne mogu da se ne zapitam kolika bi bila cijena INE da nema letvice na 2800 i koliki bi Crobex bio onda obzirom da cijena INE ima najviše utjecaj na Crobex.
Malo optimizma za kraj. Ipak mislim da će se do kraja trgovinskog dana Crobex znatno popraviti. [thumbsup]

Naše(čitaj europske) banke su ipak drugorazredne banke i bitno je jedino što se događa preko bare…
[/quote]

Bitna je i razlika što su naše banke primarno komercijalne, a u njih propadaju uglavnom investicijske koje su puno izloženije riziku.

Always sunny in the rich man's world.

a ivek mi je smijao jutros glede mog posta

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

I došao je taj svečani trenutak

CROBEX 2.999.92

On je odavno več duboko ispod 3000,to što mu INA daje umjetno disanje to je druga priča.Ali i njoj ponestaje daha a nema nikog da ju zamjeni…traže se spasoci .

Ima ljudi koji od svog bogatstva nemaju ništa osim straha da će ga izgubiti.

Izgled da je HANFA probjegla oštrijim mjerama od usmene opomene.

Pa sad ti reci na televiziji da je dno, a ono nije. Mislim da je neki dečko s Knežije jučer ulupao novaca u dionice, a kad je vidio Amere, nalupao Galinca.

Očito je pogrešan čovjek dobio batina nevjerujem da neće biti ispravka

ententines žao mi te više nego ljudi u dionicama.
jer tebi stavrno nema pomoći.

Trenutna situacija

CROBEX 2.996,93 -3,92%
CROBIS 96,37 +0,07%
Redovni promet 29.813.923,67
Instituc. promet 0,00
Ukupni promet 29.813.923,67

who dares, wins

Evo i regije:

BELEX15 1.165,54 -0,99%
BIFX 2.986,29 -1,06%
SASX-10 1.593,61 -0,05%
MBI10 4.396,14 -1,93%
MBID 4.518,64 +0,70%
OMB 104,96 0,00%
BIRS 1.439,10 -0,25%
ERS10 1.450,70 0,00%
FIRS 2.716,36 -0,38%
GIRS 1.058,51 0,00%
MIRS 874,47 0,00%
RS_FIN 1.318,76 0,00%
MOSTE 615,50 -3,61%
BIO 114,50 -0,56%
MP-EUSTX 1.177,56 -1,95%
SBI20 6.154,86 -2,12%
SBITOP 1.370,85 -2,41%

who dares, wins

– ako je nešto vrijedilo npr 5000 kuna a sada vrijedi 2500 kuna da li se nešto bitno promijenilo
osim panike na tržištu?
Ljudi su mazohisti. Obožavaju strah više nego sreću. I dalje to ne razumijem.

Zato jer nesto sto je realno vrijedilo 2500 kostalo 5000kn.

A zasto netko kupuje kad pada, to nikad nitko nece znati objasniti.

Gledam sve ovo i mislim si kako će u bliskoj budućnosti biti suza i lupanja glavom o zid!
Istina je da neznam još 100% koja će strana plakati ali da će suza biti hoće.

Kako god ja ću čekati s dionicama. Držim pa kud puklo.
Ako razmisliš gladne glave ipak je vjerojatnost oporavka veća.

P.S. Očekujem prokret danas i veću akciju mirovinaca.

Kad se sretnu osoba s novcem i osoba s iskustvom: Osoba s iskustvom ode sa novcem, a osoba s novcem ode sa ...

Pozdrav dioničarima u ovim teškim trenucima. Na proljeće sam izašao s burze i rasprodao portfelj, ali ponekad lurknem na vaš forum. Imam još nekoliko paketa HT-a. Potpuno sam smiren i uopće se ne živciram. Najbedastija svar bi bila da sada prodajem te dionice. Neka padaju. Kako sada padaju tako će jednog dana i rasti. Držite se i ne paničarite. Sve dojde na svoje, pa će i tržište kapitala.

Sto bi Mel Brooks u "Smijesnoj strani povijesti" rekao:
"Remember! Just don’t panic!
Just don’t panic!

PANIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Šta je meni ovo trebalo...

New Report

Close