Ako je razlog jučerašnjeg pada regulativa SEC-a o zabrani naked short sellinga, volio bih da netko napiše jedan razlog zbog kojega bismo i mi trebali potonuti jer su Ameri, nakon svih uzročno-posljedičnih sranja, odlučili dovesti malo reda u svoje tržište?
"Traditional short sellers" borrow stock with the aim of selling it, then buying it back at a lower price, hoping to pocket the difference. In a "naked" short sale, however, investors short the stock without actually borrowing it, making it much easier to drive down the share price of a company."
Ipak "u nekom drugom zecu leži grm…" i da je naš jedini problem likvidnost i povlačenje love iz fondova+margini, a u zadnja 2 dana su mirovinci fino popapali sve što im je uletilo! Ne bi me čudilo da to isto naprave i danas i da opet kupe sve što OIF-ovi moraju prodavat radi isplate udjela!
Danas i idućih dana, kao i prethodna 2 dana, ovisimo o mirovincima… A oni konačno kupuju!
Zato sam ovo i napisao ovdje a ne na temi "Utjecaj svega i svačega na nas…" jer naš problem nije SEC i kojekakve babaroge, u ovom trenutku smo izolirano tržište!
I ne zanima me koliko ćemo danas potonuti ili rasti, pratite promet i nadajte se da će biti kao i prethodna 2 dana!
Bravo Miško… Potpisujem sve što si napisao…. Ovih dana nama uopće nije bitno dali je Crobex gore ili dolje, bitna je količina prometa… Ako opet ode preko sto milja, to je dobar znak…. Doduše ne kratkoročno, ali dugoročno sigurno jest!!!
mlnr i zitnj ,kao da se nista na tk ne dogadja…ima li netko objasnjenje?
tebe ne zanima, zanima sve one kojima je voda došla do grla. a i ja sam jedna od tih. samo pitanje je kako sad spriječiti daljnji pad kod nas. jedino shoppingom..a shopingirat ne mogu ovi koji imaju margine.
mislim da su margin krediti loša poluga za dolje i da bi banke pod hitno trebale tim ljudima ponuditi alternativne kredite kako bi spasili što se spasiti da. blokirali su ikakvu mogućnost pozitivnog ponašanja i utjecaja marginaša na tržište i sad je neminovno da tonemo.
A zašto je EU bitna? Zar mi nemamo svoj mozak ili moramo uvijek biti Borg? Malo otresite glavom, odite pod hladan tuš, pustite što drugi misle i postavite sami sebi pitanje:
– ako je nešto vrijedilo npr 5000 kuna a sada vrijedi 2500 kuna da li se nešto bitno promijenilo
osim panike na tržištu?
Ljudi su mazohisti. Obožavaju strah više nego sreću. I dalje to ne razumijem.
[/quote]
slazem se s tobom potpuno..ali kad se nemoze dokazat ostalima…nazalost..inace sam u dionicama 100 %..
evo trenutno stanje ….
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
koliko vidim zeleno je…
Koja parada panike.
Danas je dan preokreta.
[thumbsup]