Ono što ostaje problem je tzv. odbijanac, njega zapravo ni nema. Za sada. Pogledajte belex recimo, mislim na likvidne, tamo cijene padaju kao kruške bez imalo nade da će uopće porasti u dogledno vrijeme, odbijanac je nepoznata riječ.
Ovako to izgleda i kod nas, nešto košta npr. 5000, recimo da je to i ATH, i cijena padne na 4500 kupuje su sumanuto, onda padne na 4000, svi viču odlična prilika, onda padne na 3500, pa na 3000, odjednom više nema dovoljno para pa je pad i strmoglaviji, pa padne na 2500, svi zbunjeni, para sve manje, potrošeno na višim razinama, onda vrag odnio šalu pa ovi što su kupili više gore počnu prodavati i dodatnu unesu paniku i cijena padne na 1000. Cijena je sada i više nego primamljiva, ali od straha i gubitka više nitko ne kupuje.
No, kako pad ide poprilično strmoglavo ostaje nada da će i brže završiti, jedino je pitanje vremena, to može biti brzo, a može proći još dosta vremena do oporavka. Čak i da cijene poprilično padnu, ostaje gorčina i gubitak mnogih, a povjerenje vraćanja u burzu može potrajati mjesecima, godinama.
Cijena je sada i više nego primamljiva, ali od straha i gubitka više nitko ne kupuje.
To ti samo misliš da nitko na kupuje. [cool] Uostalom gle promete, pa ne bacaju dionice kroz prozor! Svašta. [lol]
E, pa ako si gledao taj film ( na koji se figurativno pozivaš), a nadam se da jesi, onda si vidio da je sva pješadija izginula skupa sa komesarima i komadantima! [bye]
[/quote]
a "valter brani sarajavo"
Valjda će ovi Evropljani shvatiti da su Indijanci sami to zakuhali pa neka sada u tome i uživaju.
FTSE 100 4,963.60 +51.20 +1.04%
Chart for FTSE 100
DAX 5,888.63 +27.65 +0.47%
Chart for DAX
CAC 40 4,027.85 +27.74 +0.69%
To ti samo misliš da nitko na kupuje. [cool] Uostalom gle promete, pa ne bacaju dionice kroz prozor! Svašta. [lol]
Sad je svašta ivek, sad je i tebi očito frkica, kupio pa mijenjaš ploču. A?
cemu panika…pa EU je otvorila u zelenom….?
A zašto je EU bitna? Zar mi nemamo svoj mozak ili moramo uvijek biti Borg? Malo otresite glavom, odite pod hladan tuš, pustite što drugi misle i postavite sami sebi pitanje:
– ako je nešto vrijedilo npr 5000 kuna a sada vrijedi 2500 kuna da li se nešto bitno promijenilo
osim panike na tržištu?
Ljudi su mazohisti. Obožavaju strah više nego sreću. I dalje to ne razumijem.
Sad je svašta ivek, sad je i tebi očito frkica, kupio pa mijenjaš ploču. A?
[/quote]
He, he, vidim ja da je vama Ivek utjero strah u kosti. Otišao davno ali fali vama jedan takav ovdje vidim ja. Potraži ga na brlogu. Tko vam kriv što ste ga otjerali.