Inspektore Baron, necu te prihvatit za prijatelja dok mi ne odgovoris na pitanje [proud]
INGRa je od 2006-2007 rasla 1000%.
Puno ih je kupovalo na 50-70kn.
Toliko o tome.
[/quote]
To je bilo prije stoksplita,znači treba to podjeliti sa 150.Majko mila [cry] [cry]
Mislim da naši ulagači ( prvenstveno mislim na one u fondovima ) reagiraju na tiskovine, TV i ostale medije gdje se uvelike spominje pad burzovnih indexa. Mislim da će do kraja tjedna, kad se te vijesti ispušu doći do stabilizacije i rasta tržišta, ponajviše prouzrokovano velikim isplatama fondova. Naime svi važniji europski indexi su u plusu FTSE je na yahoo-u u minusu ali to je greška koju možete provjeriti kod bilo kojeg brokera ili na bloombergu tako da bi se čak do kraja dana mogao očekivati rasr Crobexa od 1% ( naravno sve zavisi o količini isplata fondova )[thumbsup]
doći do stabilizacije i rasta tržišta, ponajviše prouzrokovano velikim isplatama fondova.
iskreno meni u tome nema logike…
velike isplate fondova (bivsim) vlasnicima udjela moze dovesti samo do zatvorenog kruga u kojem oni moraju prodavati posto-poto svoje dionice da bi imali za isplatu udjela sto dovodi do daljnjeg pada cijena dionica a time i do pada vrijednosti udjela tih istih fondova sto dovodi do novih zahtjeva vlasnika udjela za isplatom…
Molio bih nekog optimista, da mi pokuša objasniti svoj stav, ali argumentirano…….
Unaprijed se zahvaljujem!
Prosvijetlite me!
Evo ja ću kad neće nitko. EU u zelenom, SAD futuresi također, FED odlučio upumpati 80 mlrd u AIG, nije dodatno smanjivao kamatne stope što sugerira da stvari drže pod kontrolom, nafta pada…. Mi smo u zadnja dva dana roknuli isključivo radi stanja u USA i EU, pratimo ostala tržišta što je i logično. Sad čekamo kako će ameri odraditi današnji dan, pa ćemo polako za njima
Kolega Znanac volio bih da se ostvari ova vaša prognoza.Jer ako se ne odbijemo niti jedan posto onda nam je tržište u totalnoj banani.
INGRa je od 2006-2007 rasla 1000%.
Puno ih je kupovalo na 50-70kn.
Toliko o tome.
[/quote]
Da u pravu ste, INGRA je uz VDKT moja prva dionica koju sam kupio na burzi..po 6300kn,e sada podijelite sa 150 i dobijete 42kn, eto sve preko sam u plusu ali sam kupio tek 3 komada, eto to je istina i sada se mnogi čude kako ide dolje….e zato!
Kolega Znanac volio bih da se ostvari ova vaša prognoza.Jer ako se ne odbijemo niti jedan posto onda nam je tržište u totalnoj banani.
Znam i sam. Vidjet ćemo poslije 14:00 kad će fondovi znati koliko casha treba isplatiti, tako da rast očekujem iza 14:00h ako ga uopće bude. [thumbsup]
danas cemo vidjet jel ima nase trziste snage se podici… AIG i Lehman su vec danas stara prica (spaseni su odnosno propali na dobar nacin)…
Njihova propast je losa vijest bez obzira na spasavanje! Dakle nece doci do sloma, ali dugorocno nije dobro.
Nitko od nas se nebi smio hvatati za slamku spasa, vec sebe osigurati od daljnjih gubitaka na bilo koji nacin…makar izaci sa pola ( i sa gubitkom) nego potonuti jos dublje.
Ali dobro, svatko zna sta je najbolje za njega.
He he ja kažem na tvoj komentar kada ne ide gore sigurno u ovakvim okolnostima ide dolje a naši fond menageri i njihovi šefići su se usrali da su im gaće pune jer psihološki efekt koji su oni napravili ignorirajući povremena dizinja i podgrijavanja tržišta je dovelo do ovga slučajno i namjerno jer nema rasta kada svi čekaju i da se malo oparavi i odmah rasprodaja . Sigurno mali dioničari nisu ti koji su stvorili ovu klimu jer tamo gdje se novac ne vrti , a to je cjelo ljeto ode nekamo drugdje. Ja isto znam da će se ovo oporaviti danas ili za nekoliko mjeseci ali gorak okus koji su napravili gulikože neće nestati za cjelu generaciju ulagača.
Pozdrav
Crobex 1,69%**************trenutno na 0,06%