Gadi mi se sve ovo.
mi rokamo po 2-3% dnevno ameri koji imaju 3 bankrota + 10 malih banaka o kojima se ne prica su trenutno na minus 1,8%.
To ti je tako kad nasi fondovi investiraju u Srbiju pa sad nemogu mirovincima prodati pa doma ruse jer od tamo nemogu izaci
Ovo je tek zaplet, a ne rasplet kolegice, kraj prvog čina. Sad sljede u kolaps: Alt-A i Prime krediti, commercial real estate, hedge fondovi, kartičari, muni bonds, osiguravatelji i na kraju komercijalne banke. Ne nužno tim redosljedom. 17 preša elektronskog novca neće Amerikance izvuči.
Koliko me pamćenje služi vi ste tvrdili da nafta više nikada neće biti ispod 150$, i da je vrijeme jeftinih energenata prošlo, isto kao što je nafta pala tako će se i tržište oporaviti sviđalo se to vama ili ne.
[/quote]
Mislim kolega da vas pamćenje krivo služi. Ako bi bili ljubazni pokazati taj post gdje sam ja možebitno napisao tako nešto. Hvala.
Gadi mi se sve ovo.
mi rokamo po 2-3% dnevno ameri koji imaju 3 bankrota + 10 malih banaka o kojima se ne prica su trenutno na minus 1,8%.
To ti je tako kad nasi fondovi investiraju u Srbiju pa sad nemogu mirovincima prodati pa doma ruse jer od tamo nemogu izaci
To u potpunosti ima smisla kolega. Ameri nemaju da plate dug koji su napravili, pa će to morat napravit ostatak svijeta. Zato ostali padaju više nego ameri. Vrlo jednostavno, kada pogledate sa te strane.
Nabolji izraz koji su danas koristili novinari glasi ; R A S P L E T globalne krize…
Poštovane kolege, slijedi dakle RASPLET PAKLENE SVJETSKE FINANCIJSKE SITUACIJE..neće biti lako – izdržite !!!
Ovo je tek zaplet, a ne rasplet kolegice, kraj prvog čina. Sad sljede u kolaps: Alt-A i Prime krediti, commercial real estate, hedge fondovi, kartičari, muni bonds, osiguravatelji i na kraju komercijalne banke. Ne nužno tim redosljedom. 17 preša elektronskog novca neće Amerikance izvuči.
[/quote]
da i ja potpišem indijanca…tek je počelo, uskoro će i strah zavladati ovim tržištem….se sjećate kad sam vam tupio o crobexu na 2800…
pa update je da sam malo korigirao procijenu…
na dolje!
[lol] [lol] [lol]
Izgleda da propada kapitalizam. [sealed]
Ako ništa drugo, na ironičan način nam je povijest dokazala da drug Karl Marx nije bio toliko blesav kad je pisao "Kapital". Sačuvaj bože da bi je zagovarao njegov nauk, ali ipak treba otpuhnut prašinu sa primjeraka knjige koju dosta ljudi još drži u podrumu.
Što se trenutnog stanja tiče, treba malo promjeniti perspektivu i dignuti se sa dna. Ako ste dugoročni investitor, onda je ovo prilika da kupite jeftinije nego ste kupovali prije.
Ako ste špekulant, onda imate o čemu špekulirat.
Mislim da svi mogu biti zadovoljni.
vidim da se dosta u zadnjim postovima spominju "naši" fondovi, "naši" mirovinski fondovi…i svi ostali "naši"…a koji to?
koji su to NAŠI fondovi…sve stranci…došli sa svojim kapitalom na ovo "naše" brzorastuće tržište, navukli ljude da kupuju njihove skupe udjele u fondovima…a sad te iste udjele otkupljuju po znatno nižim cijenama ti isti stranci koji su ih prodavali…
samo da skratim…nema NAŠIH fondova…sjetite se kolka je likvidnost bila prije par godina na ZSE-u…pa onda pogledajte koliko se u zadnjih nekoliko godina osnovalo investicijskih fondova (onih stranih, ne naših…jer mi Hrvati gotovo da i nemamo više svoje banke)…i upravo su ti fondovi doprinjeli likvidnosti burze…a i upravo oni prodaju…jel zbog krize, gubitaka ili da se još više obogate…
Smatram da će Ameri najviše profitirat iz ove nazovi krize…
dajte mi izvadite postove onog debilka kojio je tvrdio da je spašavanje Lehmana gotova stvar [lol]
evo slušam baš CNN, uglavnom kaput!
[thumbsup]
ovdje je sve puno financijskih stručnjaka…
dajte mi izvadite postove onog debilka kojio je tvrdio da je spašavanje Lehmana gotova stvar [lol]
[thumbsup]
Možda nisu spasili Lehmana od bankrota, ali su spasili svijet od Lehmana. To je ipak pozitivan pomak.
[thumbsup]
Mislite na savu?
Dosta se sam već izblamirao, ne trebamo ga još i mi.
Osim toga sve njegove bisere možete naći na temi Utjecaj svjetskih zbivanja…
Svi se pitaju što,gdje ,kako, odakle dalje? Ja sam u prikupljanju casha i kolko god sve izgledalo jeftino, što i je, ne kupujem. Ulazim sa svom lovom i još ću podići jedan kredit kada Ht bude između 240 i 250 kuna. Do tada [bye]
e ljudi moji, tako je to kad se slušaju savjeti NKV građevinskih radnika tipa mig koji su imali svojih 5 minuta tu na PD-u prodavajući se kao finanacijski stručnjaci
eh kolega ententinis vi ste tu u borbi s vjetrenjačama…spušili ste 20% ali ste barem izašli pametniji…
za razliku od goleme većine ovdje…
ja bi njima jednu anketu zveknuo:
KOLIKO JE VAS ULAGALO U FINANCIJSKI INŽENJERING?
A U LANCE SREĆE?
ako bi postotak bio manji od 80% bio bih stvarno razočaran [lol]