Pošto su Ameri dobro potegnuli na kraju, mi cemo sutra pasti samo 3%… [tongue] Kaj bi tek bilo, da su završili u crvenom, ne bi nam ginulo probijanje 3200 na Grobiju.. Dakle sutra ujutro opaliti po bidu, dok ga još i rješiti se muka, drugi tjedan ce kupnja pobjeci bar 15% niže jer nema više svjetla na kraju tunela, a za koji mjesec, dva današnje NENORMALNO visoke cijene prenapuhanih blue chipova ce biti prošlost, a do NG Grobi ce završiti ce po mojoj veoma optimistcnoj procjeni oko 2300 sa prometima od par milja kuna…. [bye] NEMA NAM SPASA! [lol]
Iako si ovo cinično napisao nemaš pojma koliko si blizu istine a evo i zašto:
– tržišta u svijetu su solidno pala, čak i više nego naša,
– velika je medijska kampanja za povrat investicija u SAD jer tamo ima solidnih prilika,
– Rusi i ostale zemlje EM-a su pale kao mi ili više od nas
– EU tek ulazi u krizu i uz US fokus ide prema njima,
– naši OIF-ovi su u totalnoj banani, nelikvidni i u ogromnim problemima,
– OMF-ovi polako popunjavaju dioničke kvote spašavajući TK ovih mjeseci,
Budući trenutno nismo interesantni stranim ulagačima a naši fonodovi su sve manje likvidni te je novac malih dioničara uglavnom na oročenjima i u slamaricama možemo imati samo kratki bull runić od par sati na mizernim prometima.
Na žalost, moramo postati još znatno jeftiniji da bi privukli strani kapital koji mora zavrtiti ciklus. Kada strani kapital počne ulaziti i lagano dizati tržište početi će se prebacivati lova iz madraca i oročenja direktno na TK ili u fondovsku industriju i rađa nam se novi bull trend.
Jedini problem je što ćemo morati još pričekati iz dva razloga:
– strani investitori su zauzeti ostalim (većim, povoljnijim prigodama na drugim tržištima),
– mi smo još previsoko da bi bili interesantni. Kada budemo na 2400-2500 they will come! [cool]
a kad će se Ivek oglasiti, ja čekam samo njegov glas. Ivek, možemo li još dolje ili? [cool]
Sutra će biti barem tri pozitvne blokade, a Denčo, ivek, mamus, Vrana, Ententinis ne(jer je kupio) će samo gledati i dalje će pisati bajke po forumu. [lol]
oprostite kolega,
ali vi mora da sve znate. sada ću lakše zaspati i čekati ulazak u EU
pozdrav
Govore neki, crni petak.
Pa ovako.
Nemojte vjerovati u neki odbijanac jer neće ga biti. Nema više niti love a još manje povjerenja za tako nešto.
Burza je preumorna, pad će se smiriti sam od sebe. Nastati će ravnoteža. Neće iti naglog skoka već će Grobljeks mirovati u rasponu od 2800 do 3000 idućih godinu dana najmanje. Tek pred ulazak u EU krenuti će življe trgovanje i rast. (Zatim nagli rast do 7500, a tad biježi)
Vi koji mislite sutra, prekosutra i ovih narednih dana kupovati, dobro razmislite je li vrijeme, i je li potrebno riskirati. Neće cijene gore naglo, neće biti odbijanca.
Imati ćemo priliku da se u narednih godinu dana nakrcamo dionicama po "niskim" cijenama. Skupljajte novce i kupujte. Kupujte firme koje izvoze. Grobljeks će opet biti preko 5500, što više ulaskom u EU smo sigurno na 7500.
mislim da dow ide ispod 10k i grobi ispod 3000 i naravno sve će se razvlačiti polako,puno love je izgorilo crno zvuči no to je realnost na našu veliku žalost…
I ja mislim da će u tom pravcu. Predstoji nam, čini mi se, mrcvarenje kakvo još nismo vidjeli.
Tko preživi i ostane na burzi taj može slobodno reći da je iskusan investitor.
Za sada smo svi mi koji trgujemo na hrvatskoj burzi tutleki koji pojma nemaju a misle da sve znaju.
U Hrvatskoj jednostavno nema iskusnog brokera ili menađera za investicije. Lako je biti faca u
rastućem tržištu ali kada počneš gaziti po govnima samo rijetki dođu do kraja sranja.
I ja sam bio potpuno neiskusan ali sam si barem pročitao Grahama i on me spasio većih gubitaka.
A tamo lijepo piše da je dno svih dionica 0 (nula) i da je to jedino dno. I zato sam već 5 mjeseci
100% u cashu sa povremenim brzim ulazima i izlazima.
Smiješno mi je kad nas ljudi uspoređuju sa Wall Streetom i pitaju se zašto mi padamo kad oni
rastu a kad oni padaju mi padamo još više.
Običan amerikanac koji pokušava svoju ušteđevinu oploditi na burzi je deseterostruko iskusniji od
našeg prosječnog investitora hrvata jer je taj amer prošao internet balon početkom milenija
gdje su neki gubili i do 90% svog portfolia dok su naši investitori bili u praktički rastućem tržištu
od početaka burze. I zato ne pokušavajte naći dno cijene dionica jer je ono na nuli a ostalo
je sve fikcija a kupujte ne na tzv. dnu već kad se dobro uvjerite da je dionica u uzlaznom trendu.
Bolje vrabac u ruci nego golub na grani , nije ta poslovica bez veze.
A sad svi na spavanac i zimski san jer ovo sranje ne bu prošlo prije proljeća kako je krenulo.
Za sada smo svi mi koji trgujemo na hrvatskoj burzi tutleki koji pojma nemaju a misle da sve znaju.
Običan amerikanac koji pokušava svoju ušteđevinu oploditi na burzi je deseterostruko iskusniji od
našeg prosječnog investitora hrvata jer je taj amer prošao internet balon početkom milenija
gdje su neki gubili i do 90% svog portfolia dok su naši investitori bili u praktički rastućem tržištu
od početaka burze.
Oćeš reći da smo mi tutleki za amere koji su spušili 90% svog portfolia? Tebi je logika fakat jača strana… Hvala tebi na komentaru, ali ja si uopće ne želim takvo intenzivno iskustvo nakon kojega ću biti deseterostruko iskusniji. Rađe ću ostat tutlek sa trenutnim relativno prihvatljivim minusima.
Uostalom, dot-com boom je vrlo specifičan balon koji je puhan tad i nikad više ni prije ni poslije i nema ama baš nikakve veze sa bilo kojim drugim balonima na burzi. Ako ti se već plaši raja, izaberi bilo koji drugi stock crash, s ovim se samo diskreditiraš…
The steps they’re taking are being seen by Wall Street as too little, too late," said Arthur Hogan, chief market analyst at Jefferies & Co., referring to Lehman. "You’re looking at a company that was a $10 billion company last week that is a $3 billion company today."
Gubici preko bare su jako veliki možda i preveliki kraj se ne vidi,tek će doći lančane reakcije…
od početaka burze.
Oćeš reći da smo mi tutleki za amere koji su spušili 90% svog portfolia? Tebi je logika fakat jača strana… Hvala tebi na komentaru, ali ja si uopće ne želim takvo intenzivno iskustvo nakon kojega ću biti deseterostruko iskusniji. Rađe ću ostat tutlek sa trenutnim relativno prihvatljivim minusima.
Uostalom, dot-com boom je vrlo specifičan balon koji je puhan tad i nikad više ni prije ni poslije i nema ama baš nikakve veze sa bilo kojim drugim balonima na burzi. Ako ti se već plaši raja, izaberi bilo koji drugi stock crash, s ovim se samo diskreditiraš…
[/quote]
bio je prije onaj s tulipanima 🙂 tulipani, dot.com prije dot.coma 🙂
a za ono s neželjenim iskustvom… slažem se 🙂 ni ja ga ne želim
The steps they’re taking are being seen by Wall Street as too little, too late," said Arthur Hogan, chief market analyst at Jefferies & Co., referring to Lehman. "You’re looking at a company that was a $10 billion company last week that is a $3 billion company today."
Gubici preko bare su jako veliki možda i preveliki kraj se ne vidi,tek će doći lančane reakcije…
je, dobra je šansa da će kriza trajati cijelu iduću godinu. naime, toliko je smeća po bankama, da je nemoguće procijeniti kolika će biti iduća otpisivanja. tu lovu naprosto treba izbrojati
Iako si ovo cinično napisao nemaš pojma koliko si blizu istine a evo i zašto:
– tržišta u svijetu su solidno pala, čak i više nego naša,
– velika je medijska kampanja za povrat investicija u SAD jer tamo ima solidnih prilika,
– Rusi i ostale zemlje EM-a su pale kao mi ili više od nas
– EU tek ulazi u krizu i uz US fokus ide prema njima,
– naši OIF-ovi su u totalnoj banani, nelikvidni i u ogromnim problemima,
– OMF-ovi polako popunjavaju dioničke kvote spašavajući TK ovih mjeseci,
Budući trenutno nismo interesantni stranim ulagačima a naši fonodovi su sve manje likvidni te je novac malih dioničara uglavnom na oročenjima i u slamaricama možemo imati samo kratki bull runić od par sati na mizernim prometima.
Na žalost, moramo postati još znatno jeftiniji da bi privukli strani kapital koji mora zavrtiti ciklus. Kada strani kapital počne ulaziti i lagano dizati tržište početi će se prebacivati lova iz madraca i oročenja direktno na TK ili u fondovsku industriju i rađa nam se novi bull trend.
Jedini problem je što ćemo morati još pričekati iz dva razloga:
– strani investitori su zauzeti ostalim (većim, povoljnijim prigodama na drugim tržištima),
– mi smo još previsoko da bi bili interesantni. Kada budemo na 2400-2500 they will come! [cool]
Slazem se sa Thompsonom. Znate li koja dionica jos nije pala i samo se ceka trigger prema dole?
Dalekovod. Danas kad krene prema dole…
[bye]